Ραγδαίες εξελίξεις με το δίχρονο στην Πάτρα! Τι έδειξαν οι έρευνες των γιατρών;

Ποια η κατάσταση της υγείας της μικρής;

Ραγδαίες εξελίξεις με το δίχρονο στην Πάτρα! Τι έδειξαν οι έρευνες των γιατρών;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το δίχρονο κοριτσάκι το οποίο διακομίστηκε στο νοσοκομείο στην Πάτρα. Δείτε αναλυτικά τι έδειξαν οι έρευνες των γιατρών!

Διασωληνωμένο σε σταθερή κατάσταση είναι το 2χρονο κοριτσάκι από την Κέρκυρα που διακομίστηκε χθες ύστερα από ένα πραγματικό γολγοθά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών με σηψαιμία συνεπεία λοίμωξης..

Το νέο αυτό ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά από ατυχείς ειδήσεις που αφορούν μικρά παιδιά.

«Είμαστε αισιόδοξοι είναι σταθεροποιημένο και υποστηρίζεται μηχανικά. Αυτή η ηλικία είναι ευάλωτη» δήλωσε ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι συνηθισμένο προφανώς κάποιο μικρόβιο που δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί. Μια σηψαιμία που δεν είναι έξω από τα όρια της ιατρικής στα πλαίσια της ιατρικής. Συγχαρητήρια στο ΕΚΑΒ και στους ιπτάμενους που υπερβάλλουν εαυτό για να σώζουν παιδάκια».

Υπενθυμίζεται πως το κορίτσι μεταφέρθηκε κάτω από αντίξοες συνθήκες από το νησί του Ιονίου στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Πάτρας.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Κέρκυρας έκριναν απαραίτητη τη διακομιδή του στην Πάτρα και ενημέρωσαν σχετικά το ΕΚΑΒ ζητώντας ένα ελικόπτερο να παραλάβει το παιδί από το Άκτιο. Ωστόσο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών το ελικόπτερο δεν απογειώθηκε.

Στις 9 περίπου το πρωί της Τρίτης, ένα C-130 απογειώθηκε από την Αθήνα προκειμένου να παραλάβει το παιδί από την Κέρκυρα. Το αεροσκάφος έφτασε μεν στο νησί αλλά δεν κατάφερε να προσγειωθεί, λόγω των καιρικών συνθηκών κι έτσι αποχώρησε.

Τελικά, οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν το παιδί και η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίου έγινε με ασθενοφόρο.

Πηγή: tempo24.gr

Τραγωδία στο Ίλιον: Σπαρακτικές λεπτομέρειες για τον θάνατο του 2,5 ετών αγοριού!

Η τραγωδία στο Ίλιον δεν έχει τέλος και «βγήκαν» σπαρακτικές λεπτομέρειες για τον θάνατο του 2,5 ετών αγοριού!

Με όση δύναμη έχουν οι δυο γονείς του άτυχου αγοριού που πέθανε από ασφυξία στο Ίλιον ετοιμάζονται για το τελευταίο αντίο την Πέμπτη το πρωί.

Το 2,5 ετών αγοράκι που ακόμη δεν είχε βαπτιστεί αλλά θα έπαιρνε το όνομα Αχιλλέας βρήκε τραγικό θάνατο όταν κλείστηκε σε αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού στο σπίτι του.

Σε βάρος των δυο γονέων έχει σχηματιστεί δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Ιλίου για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Στιγμές αγωνίας για 2,5 χρονών αγοράκι! Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με...

Οι δηλώσεις του ιατροδικαστή Νίκου Καλογριά στο protothema.gr είναι συγκλονιστικές για τον τρόπο με τον οποίο πέθανε το παιδί αλλά και κατά πόσο υπέφερε μέσα στον αποθηκευτικό χώρο-φέρετρο:

«Το παιδί βρέθηκε σε ένα περιβάλλον χωρίς οξυγόνο και έχασε δραματικά και σταδιακά τη ζωή του μέσα από ένα ασφυκτικό μηχανισμό. Ο ασφυκτικός μηχανισμός θανάτου είναι μια διαδικασία πραγματικά επώδυνη. Η ασφυξία δεν συμβαίνει στιγμιαία, δεν είναι μια ανακοπή, άρα σημαίνει ότι κρατάει κάποιο χρόνο που είναι από λεπτά μέχρι και παραπάνω. Αυτό έχει να κάνει με τη δυνατότητα που έχει ο χώρος να έχει κάποιο λίγο οξυγόνο. Υπήρχαν κάποια σημάδια τα οποία χαρακτηρίζονται ιατροδικαστικά ότι είναι περιθανάτια στο μέτωπο του παιδιού και αυτά εκτιμούμε ότι είναι σημάδια από τα οποία προκλήθηκαν από την προσπάθειά του παιδιού να απεγκλωβιστεί» είπε στο protothema.gr ο Νίκος Καλογριάς.