"Χάος" στα Εξάρχεια! Τραυματίστηκε αστυνομικός από επίθεση με μολότοφ!

Άγρια επεισόδια!

Κανονικό "χάος" ήταν χθες βράδυ τα Εξάρχεια! Από την επίθεση με μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Σκηνικό έντασης στήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή των Εξαρχείων, όταν μία ομάδα περίπου 20 ατόμων πραγματοποίησε καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ που φρουρούσαν κτίρια που είχαν εκκενωθεί από καταληψίες το προηγούμενο διάστημα.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν χθες βράδυ ενώ δεν έγιναν συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα που επιτέθηκαν στις διμοιρίες των ΜΑΤ, στη Σπ. Τρικούπη 15 και 17, βγήκαν από κτίρια που εξακολουθούν να τελούν υπό κατάληψη και τα οποία χρησιμοποίησαν ως ορμητήρια.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε περίπου στις 9:30 το βράδυ, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χειροβοβίδων κρότου-λάμψης και χημικών.

Ακολούθησε καταδίωξη των αντιεξουσιαστών από τους άνδρες των ΜΑΤ μέχρι την πλατεία Εξαρχείων με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Δεν ανακοινώθηκαν τραυματισμοί ή προσαγωγές-συλλήψεις, παρά μόνο υλικές ζημιές, ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν αστυνομικό ελαφρά τραυματία.

Εξάρχεια: Πεδίο μάχης οι δρόμοι της Αθήνας! «Πόλεμος» με πέτρες και χημικά!

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν τα Εξάρχεια και οι δρόμοι της Αθήνας εχθές! Ξέσπασε «πόλεμος» με πέτρες και χημικά!

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας για το Πολυτεχνείο η ΕΛ.ΑΣ. παραμένει σε επιφυλακή στα Εξάρχεια και πραγματοποιεί συνεχείς επιχειρήσεις σε έναν κλεφτοπόλεμο με τους αντιεξουσιαστές με χημικά, πέτρες, συλλήψεις και προσαγωγές.

28 συλλήψεις και 13 προσαγωγές έγιναν συνολικά από την αστυνομία στην περιοχή των Εξαρχείων πριν και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο.

Σκηνές τρόμου στο κέντρο της Αθήνας! «Κάψτε τους ρε» (Βίντεο)

Πολυτεχνείο χημικά συλλήψεις

Στα επεισόδια που σημειώθηκαν απόψε, στην περιοχή των Εξαρχείων, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η αστυνομία πραγματοποίησε 28 συλλήψεις, ενώ προχώρησε συνολικά σε 41 προσαγωγές, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Πολυτεχνείο πόλεμος Εξάρχεια

Όσον αφορά τις συλλήψεις, οι 6 έγιναν σε δώμα κτιρίου στην οδό Σπύρου Τρικούπη στα Εξάρχεια, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, γάντια, πέτρες και άλλα αντικείμενα, οι 2 στην οδό Στουρνάρη και οι 20 στην πλατεία Εξαρχείων, μετά τη λήξη των πορειών, για επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων.

Αμέσως μετά την πορεία αντιεξουσιαστές επιχείρησαν να πάνε στα Εξάρχεια και περίπου 200 παράταχθηκαν απέναντι από τις αστυνομικές δυνάμεις. Φώναξαν κάποια συνθήματα, έριξαν ένα καπνογόνο και αποχώρησαν.

undefined

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως στην οδό Μπουμπουλίνας άγνωστοι έριξαν τρία βεγγαλικά με τους αστυνομικούς να απαντούν με περιορισμένη χρήση χημικών. Η ατμόσφαιρα πάντως μυρίζει μπαρούτι,με τους αντιεξουσιαστές να θέλουν να μπουν στα Εξάρχεια, αλλά την αστυνομία να παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα.

φωτιές πέτρες Εξάρχεια Πολυτεχνείο

Σημειώνεται ακόμη ότι πετάει συνεχώς πάνω από την περιοχή ελικόπτερο της ελληνικής αστυνομίας.

Νωρίτερα και ενώ ήταν σε εξέλιξη μία μαζική σε συμμετοχή πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η αστυνομία επιχειρούσε στην περιοχή των Εξαρχείων λειτουργώντας αποτρεπτικά σε προετοιμασίες αντιεξουεσιαστών για επεισόδια.

Πηγή: iefimerida.gr