Τραυματίστηκε ρεπόρτερ από φιάλη αερίου! Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του;

Τι λένε οι πληροφορίες;

Τραυματίστηκε ρεπόρτερ από φιάλη αερίου! Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του;

Από φιάλη αερίου τραυματίστηκε στο πρόσωπο ρεπόρτερ στο Παρίσι ο οποίος εκείνη την ώρα κάλυπτε τις συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία.

Μια φιάλη αερίου, που χρησιμοποίησαν οι δυνάμεις ασφαλείας, εκτοξεύθηκε στο πρόσωπό του και έσπασε τη μάσκα που φορούσε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κοντινό νοσοκομείο για να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τα εργατικά σωματεία της Γαλλίας, οι διαδηλώσεις και οι απεργίες θα συνεχιστούν μέχρι τη Δευτέρα, με τα τοπικά μέσα να κάνουν λόγο για περίπου 100 προσαγωγές, ενώ η Αστυνομία ανακοίνωσε, νωρίτερα, 65 συλλήψεις.

Το συγκεκριμένο περιστατικό μας θύμισε τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας.

"Χάος" στα Εξάρχεια! Τραυματίστηκε αστυνομικός από επίθεση με μολότοφ!

Κανονικό "χάος" ήταν χθες βράδυ τα Εξάρχεια! Από την επίθεση με μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Σκηνικό έντασης στήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή των Εξαρχείων, όταν μία ομάδα περίπου 20 ατόμων πραγματοποίησε καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ που φρουρούσαν κτίρια που είχαν εκκενωθεί από καταληψίες το προηγούμενο διάστημα.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν χθες βράδυ ενώ δεν έγιναν συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα που επιτέθηκαν στις διμοιρίες των ΜΑΤ, στη Σπ. Τρικούπη 15 και 17, βγήκαν από κτίρια που εξακολουθούν να τελούν υπό κατάληψη και τα οποία χρησιμοποίησαν ως ορμητήρια.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε περίπου στις 9:30 το βράδυ, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χειροβοβίδων κρότου-λάμψης και χημικών.

Ακολούθησε καταδίωξη των αντιεξουσιαστών από τους άνδρες των ΜΑΤ μέχρι την πλατεία Εξαρχείων με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Δεν ανακοινώθηκαν τραυματισμοί ή προσαγωγές-συλλήψεις, παρά μόνο υλικές ζημιές, ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν αστυνομικό ελαφρά τραυματία.