Καιρός σήμερα: Βροχές θα "χτυπήσουν" περιοχές της Ελλάδας! Αναλυτικά η λίστα...

Σας ενδιαφέρει όλους!

Καιρός σήμερα: Βροχές θα

Σύμφωνα με τον καιρό σήμερα 7/12 συγκεκριμένες περιοχές θα "χτυπηθούν" από βροχές! Εδώ θα βρείτε την αναλυτική λίστα...

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σήμερα και στην Αττική το θερμόμετρο θα φτάσει έως τους 18 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, ή θα υπάρχει ομίχλη, τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Τέλος, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.

Τι καιρό θα κάνει σήμερα σύμφωνα με την ΕΜΥ
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στη Μακεδονία και βαθμιαία στη Θράκη. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά βαθμιαία βελτίωση. Περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγιδες. Βαθμιαία βελτίωση από αργά το απόγευμα. Περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη Θεσσαλία και βελτίωση μετά το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα.
Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους και από το μεσημέρι γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι. Περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα και με την έκτακτο δελτίο καιρού του κορυφαίου Σάκη Αρναούτογλου θα εισβάλλει και ψυχρό κύμα κακοκαιρίας στην χώρα!

Πηγή: iefimerida.gr

Ήλιος με "δόντια" για το Σαββατοκύριακο! Μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος;

Ο καιρός βελτιώνεται αυτό το σαββατοκύριακο, ωστόσο για μία ακόμη φορά θα έχουμε ήλιο με "δόντια" μιας και η θερμοκρασία έχει πέσει για τα καλά! Δείτε αναλυτικά μέχρι που θα φτάσει τις επόμενες μέρες ο υδράργυρος!

Ο καιρός βελτιώνεται. Λίγη υπομονή ακόμη και οι πολικές θερμοκρασίες θα αποτελούν για το Σαββατοκύριακο που πλησιάζει, παρελθόν.

Η ΕΜΥ προειδοποίησε μάλιστα ήδη από εχθές για τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Η άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές της θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για τις επόμενες ημέρες. Η θερμοκρασία θα ανέβει κατά 2 με 3 περίπου βαθμούς.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό το Σαββατοκύριακο

-Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ.

-Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 με 17 βαθμούς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και τους 18 με 19 στα νησιά.

-Βροχές αναμένονται από την ερχόμενη Τρίτη.

Σήμερα Παρασκευή θα έχουμε στα βορειοδυτικά τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανέβει.

Σάββατο

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε δυτικούς νοτιοδυτικούς, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.