"Διδώ": Νέα αλλαγή στο σκηνικό του καιρού! Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από την μεγάλη κακοκαιρία;

Μεγάλη προσοχή!

Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από την μεγάλη κακοκαιρία,"Διδώ"; Νέα αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, εξέδωσε η ΕΜΥ, που θα ξεκινήσει από το βράδυ της Δευτέρας!

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα τη νύχτα (Δευτέρα 09-12-2019) από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους!

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ:

1Α. Την Τρίτη (10-12-2019)

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά (κυρίως τις παράκτιες περιοχές), την Πελοπόννησο, την Κρήτη, σταδιακά στις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, από το απόγευμα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα από τις νυχτερινές ώρες θα εξασθενήσουν.

1Β. Την Τετάρτη (11-12-2019) και την Πέμπτη (12-12-2019)

α. Ισχυρές βροχές θα εκδηλωθούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη δυτική Μακεδονία, καθώς και στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, και τις Σποράδες όπου κατά διαστήματα θα είναι πολύ ισχυρές.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και θα εξασθενήσουν.

β. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

1Γ. Ειδικότερα για την Αττική, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπεται να εκδηλωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-12-2019) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (11-12-2019).

Θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα πνέουν στα ανατολικά από το βράδυ της Τρίτης (10-12-2019) μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης (11-12-2019), που πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο να φτάσουν πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον καιρό μέσα στα Χριστούγεννα, καθώς και για τα μερομήνια, αποκάλυψε αναλυτικά ο Τάσος Αρνιακός.

Πηγή: cnn.gr

Καιρός σήμερα: Νέο κύμα κακοκαιρίας προ των πυλών! Που θα «χτυπήσει» η «Διδώ»;

Ο καιρός σήμερα μας προειδοποιεί με ένα νέο κύμα κακοκαιρίας που βρίσκεται προ των πυλών! Που θα «χτυπήσει» η «Διδώ»;

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού!

Η «Διδώ» θα εμφανιστεί στα δυτικά και αναμένεται να φέρει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα βόρεια και το ορεινά, με τα φαινόμενα να κρατούν ως το βράδυ. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος αρχικά και σταδιακά θα αρχίσει να χαλάει με τα πρώτα έντονα φαινόμενα να κάνουν την εμφάνισή τους από τα δυτικά και στη συνέχεια στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 3 με 5 και τη νύχτα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Να θυμίσουμε πως για τη νέα κακοκαιρία έχει κάνει αναλυτική πρόγνωση και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος!

Η πρόγνωση του καιρού
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και σταδιακά από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Από αργά τη νύχτα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η μέγιστη κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που σταδιακά από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες αργά το βράδυ στα νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στις υπόλοιπες περιοχές, οπότε πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί, από το βράδυ 4 με 5 και τη νύχτα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που σταδιακά από το απόγευμα και από τα νότια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες αργά το βράδυ στην Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια, οπότε πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια έως 6 μποφόρ. Γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες αργά τη νύχτα στην Κρήτη. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 που σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που σταδιακά από το βράδυ θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια έως 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και αργά τη νύχτα θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που σταδιακά από το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές. Περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που σταδιακά από το βράδυ θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά από το βράδυ νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: iefimerida.gr