Επίδομα παιδιού 2019: Πότε θα καταβληθεί η έκτη δόση

Σας αφορά!

Επίδομα παιδιού 2019: Πότε θα καταβληθεί η έκτη δόση

Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους η έκτη δόση για το επίδομα παιδιού του 2019.

Θα κλείσει προσωρινά στις 11 Δεκεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού 2019, όπως καθιερωμένα συμβαίνει πριν από κάθε πληρωμή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον ΟΠΕΚΑ , μετά τις 15:00 το μεσημέρι η πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις για λίγα 24ωρα μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της 6ης διμηνιαίας δόσης για το 2019.

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις μέχρι την 15/1/20 που θα κλείσει οριστικά για τις αιτήσεις Α21 που αφορούν το έτος 2019.

Πότε θα πληρωθεί η έκτη διμηνιαία δόση

Σημειώνεται ότι η έκτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο) θα καταβληθεί την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019.

Επίσης σας αφορά να δείτε ποιοι δικαιούνται λεφτά από το κοινωνικό μέρισμα.

iefimerida.gr

ΟΑΕΔ: Πότε θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων;

Ο ΟΑΕΔ αναμένεται να καταβάλλει το δώρο Χριστουγέννων στους δικαιούχους τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου.
Οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και παίρνουν το επίδομα ανεργίας δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων.

Το ποσό που θα πάρουν ισούται με ένα ολόκληρο επίδομα ανεργίας, εφόσον λάμβαναν το επίδομα από την 1η Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου, δηλαδή, 360 ευρώ.

Εφόσον έπαιρναν επίδομα για διάστημα μικρότερο από το παραπάνω, δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.


Η καταβολή για το Δώρο Χριστουγέννων 2019 στους επιδοτούμενους ανέργους από τον ΟΑΕΔ αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Εποχικό επίδομα: Πότε θα το δουν στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι;

Ξεκινά η καταβολή του ειδικού εποχικού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ. Πότε θα το δουν στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι;

Ξεκινά σήμερα Τρίτη η καταβολή του ειδικού εποχικού επιδόματος, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω των e-services του ΟΑΕΔ ή μέσω των ΚΕΠ.

Δικαιούχοι του ειδικού εποχιακού βοηθήματος είναι όσοι παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ’ όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και ασκούν τα επαγγέλματα του: οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστή και βοηθού χειριστή κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτη.

Επίσης, δικαιούχοι είναι και οι μισθωτοί της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, εφόσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ , όταν παρέχουν την εργασία τους σε επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα και δραστηριότητες σε μία ή περισσότερες χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνταξιούχοι, οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος, δικαιούνται το εποχιακό βοήθημα εφ’ όσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη που χορηγεί το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ στους ασφαλισμένους του κατά το έτος καταβολής του βοηθήματος.