Η "Διδώ" δεν υποχωρεί με τίποτα! Ποιες περιοχές θα "τσακίσει" αύριο;

Ετοιμάστε τις ομπρέλες σας!

Η

Το νέο καιρικό φαινόμενο με το όνομα «Διδώ», δεν υποχωρεί με τίποτα από τη χώρα! Μάθετε αναλυτικά ποιες περιοχές θα "τσακίσει" αύριο η κακοκαιρία!

Οι προγνώσεις των προηγούμενων ημερών για ισχυρές και παρατεταμένες βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες επρόκειτο να πλήξουν την Ανατολική Θεσσαλία και τα νοτιότερα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας μέσα στην Τετάρτη, επαληθεύτηκαν στο έπακρο.

Μη χάσετε επίσης και την αναλυτική πρόβλεψη του Σάκη Αρνούτογλου για τον καιρό τις επόμενες ημέρες!

Σε αρκετά σημεία της χώρας, η ποσότητα της βροχής που έπεσε ήταν μεγάλη, με τη Ζαγορά Πηλίου να αποτελεί την περιοχή στην οποία καταγράφηκε η μεγαλύτερη τιμή (158 χιλιοστά), ενώ την ακολούθησαν η Αγιά Λάρισας (134 χιλ.), στην οποία παρουσιάστηκαν και αρκετά προβλήματα και η Μακρινίτσα (126 χιλ.). Μεγάλη ήταν η ποσότητα της βροχής και στη Ρόδο (68 χιλ.), η οποία αντιμετώπισε προβλήματα σε κεντρικές της οδούς, που μετατράπηκαν... σε ποτάμια.

Αρκετά προβλήματα σε Λάρισα, Εύβοια και Ρόδο

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία «Διδώ» στη Λάρισα, την Εύβοια και τη Ρόδο. Στην Αγιά Λάρισας, οι κάτοικοι στα παράλια αποκλείστηκαν μετά τη νεροποντή που έπληξε την περιοχή από το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, που δημοσιεύει φωτογραφίες και βίντεο, τα ρέματα κατέβασαν μεγάλη ποσότητα νερού. Η κυκλοφορία στην παραλιακή οδό διακόπηκε σε τρία σημεία, δηλαδή στην κρεμαστή γέφυρα του Αγιοκάμπου, στην Κάτω Σωτηρίτσα και στη Βελίκα. Αρκετά σπίτια υπέστησαν ζημιές, ενώ το νερό παρέσυρε αντικείμενα στους δρόμους που θυμίζουν ποτάμια

Έκτακτο δελτίο καιρού: Θα «πνιγεί» η Αθήνα από τις βροχές! Πως θα κινηθεί η κακοκαιρία «Διδώ» από ώρα σε ώρα;

Ένα έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ μας ενημερώνει πως θα κινηθεί η κακοκαιρία «Διδώ» από ώρα σε ώρα! Θα «πνιγεί» από τις βροχές η Αθήνα!

Βροχές και τοπικές καταιγίδες εκδηλώνονται σε διάφορα μέρη της χώρας από τις πρωινές ώρες σήμερα λόγω της κακοκαιρίας Διδώ, με τα σημαντικότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα Δωδεκάνησα.

Τα νεότερα στοιχεία για την κακοκαιρία «Διδώ»

Από το απόγευμα, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ένα νέο κύμα τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσουν τα νότια τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων του νομού Αττικής και της πόλης της Αθήνας, όπως και χθες.

Τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα αναμένεται να σταματήσουν τις απογευματινές ώρες.

Αντίθετα στην Πιερία, στην Ημαθία, στα παράκτια κυρίως τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας και ενδεχομένως στις Σποράδες θα συνεχιστούν έως τις μεταμεσονύκτιες ώρες.

Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Πηγή: iefimerida.gr