Καιρός: Η «Διδώ» θα χτυπήσει ξανά την Αττική με ισχυρές καταιγίδες!

Ποιες περιοχές θα «πνιγούν»;

Καιρός: Η «Διδώ» θα χτυπήσει ξανά την Αττική με ισχυρές καταιγίδες!

Η κακοκαιρία «Διδώ» θα χτυπήσει ξανά την Αττική με ισχυρές καταιγίδες μέσα στις επόμενες ώρες.

Οι περιοχές του Αιγαίου, της Κρήτης, η Κυκλάδες αλλά και η ηπειρωτική και ανατολική Ελλάδα θέλουν την προσοχή καθώς σήμερα θα έχουν έντονες βροχές και καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ήπιος καιρός, αλλά κατά την διάρκεια της νύχτα θα υπάρχουν τοπικές βροχές, στα νησιά του Ιονίου πελάγους και σε δυτικά ηπειρωτικά τμήματα,

Στην Αττική, θα βρέξει τις επόμενες ώρες, ενώ μέχρι το μεσημέρι χρειάζεται προσοχή κυρίως στα νότια του νομού και τα ανατολικά, καθώς τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Ποιες περιοχές θα "πνιγούν" τις επόμενες ώρες;

Η «Διδώ» "χτυπάει" τη χώρα! Ποιες περιοχές θα "πνιγούν" τις επόμενες ώρες;

Το νέο καιρικό φαινόμενο με το όνομα «Διδώ» είναι εδώ και "χτυπάει" τη χώρα απ' όλες τις μεριές! Δείτε εδώ ποιες περιοχές θα "πνιγούν" τις επόμενες ώρες από τη βροχή!

Σφοδρή καταιγίδα το βράδυ της Τρίτης στην Αθήνα - Η κακοκαιρία «Διδώ» έχει «χτυπήσει» Ιθάκη και Ζάκυνθο, όπου καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες βροχοπτώσεις, αλλά και σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής - Ως το πρωί της Τετάρτης θα διαρκέσουν τα έντονα φαινόμενα - Σποραδικές καταιγίδες την Πέμπτη, εξασθένηση από το μεσημέρι

Τοπικά έντονες βροχές και σποραδικές καταιγίδες εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου, απόρροια της κακοκαιρίας «Διδώ» που «χτυπάει» σε περιοχές της χώρας, με τα πιο αξιόλογα φαινόμενα να εντοπίζονται στη Δυτική Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Αττική.

Θυμίζουμε πως ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε για το ισχυρό καιρικό φαινόμενο!

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η μεγαλύτερη καταγραφή βροχόπτωσης ως τις 16:00 το απόγευμα της Τρίτης, κατεγράφη στην Ιθάκη (68 mm), ενώ ακολούθησαν η Ζάκυνθος (61 mm), το Σούνιο (54mm), το Λαύριο (54 mm) και η Παξιμάδα Καρύστου (46 mm).


Το βράδυ της Τρίτης η καταιγίδα «αγρίεψε» στην Αττική, με μεγάλες ποσότητες βροχής να πέφτουν σε πολλές περιοχές και τις αστραπές να «σκίζουν» τον ουρανό. Τα ισχυρά φαινόμενα θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη το πρωί, ενώ ανάλογες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και στα νησιά του Αιγαίου, καθώς και σε τμήματα της Θεσσαλίας, όπου αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα.

ο κύμα κακοκαιρίας «Διδώ» έχει ξεκινήσει να δίνει κατά τη διάρκεια της Τρίτης ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, με έμφαση στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, ενώ τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά και από το βράδυ σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο έως 800-900 περίπου μέτρα.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης έως και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης κυρίως στα παράκτια τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Πιερίας και της Ημαθίας όπου λόγω του πολύ ενισχυμένου ανατολικού ρεύματος που θα πνέει στο Βόρειο Αιγαίο με εντάσεις 8-9 μποφόρ, οι έντονες βροχοπτώσεις θα έχουν μεγάλη διάρκεια.

Στις περιοχές όπου εκδήλωνονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της Τρίτης (μετά το μεσημέρι έως και το βράδυ) συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα σταματήσουν.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές/καταιγίδες) της "Διδούς", έως τις βραδινές ώρες της Τρίτης στην Αττική.

Καταιγίδες και χιόνια σε μεγαλύτερα υψόμετρα την Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένουμε στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιόνια θα πέσουν κεντρικά και βόρεια ορεινά και στα βόρεια ημιορεινά. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο 8 και τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανώς 9 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα δυτικά σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Σποραδικές καταιγίδες την Πέμπτη, εξασθένηση από το μεσημέρι

Την Πέμπτη αναμένουμε στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.