Θρήνος στην ΕΛ.ΑΣ! Πέθανε ο Κώστας Σολδάτος!

Απέραντη θλίψη!

Θρήνος στην ΕΛ.ΑΣ! Πέθανε ο Κώστας Σολδάτος!

Θρήνος έχει ξεσπάσει στην ΕΛ.ΑΣ. με την είδηση πως πέθανε χθες το απόγευμα, ο αγαπημένος αστυνομικός Κώστας Σολδάτος.

Θλίψη στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας στο Ηράκλειο σκόρπισε το απόγευμα της Πέμπτης η είδηση του θανάτου του Κώστα Σολδάτου, πρώην Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Ακόμη μία μεγάλη απώλεια μετά το θάνατο του γνωστού δημοσιογράφου.

Το τελευταίο διάστημα η υγεία του εκλιπόντος είχε κλονιστεί καθώς αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα το οποίο επιδεινώθηκε. Το απόγευμα ο οργανισμός του δεν άντεξε και «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι, σε ηλικία 66 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένεια, τους φίλους αλλά και τους συναδέλφους του στην τοπική ΕΛΑΣ.

Για τον ίδιο -που ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία χρόνια- μπορεί να ήταν λύτρωση, αλλά η είδηση του θανάτου του Κώστα Σολδάτου προκάλεσε πόνο στην οικογένειά του, θλίψη στην Ελληνική Αστυνομία, σε όσους τον γνώρισαν. Δεν ήταν τυχαίος αστυνομικός. Δεν περνούσε απαρατήρητος. Πολέμησε τη μαφία, χτυπήθηκε με συμφέροντα, ενεπλάκη σε υποθέσεις δύσκολες όπως θα έκανε κάθε αστυνομικός που ήθελε να λέγεται ενεργός και να προσφέρει. Και γι' αυτό είχε κάνει πολλούς εχθρούς. Ακόμη κι εντός Σώματος.

σολδάτος

Από νέος αξιωματικός φαινόταν ότι δεν φοβάται τίποτα. Ακόμη και στα τέλη της δεκαετίας του 80 όταν φεύγοντας από ένα γάμο σε χωριό της ενδοχώρας του Ηρακλείου ξυλοκοπήθηκε άσχημα. Δεν φοβήθηκε κανένα. Και συνέχισε να συμμετέχει σε όλες τις επιχειρήσεις δυναμικά.

Τον Μάιο του 1992 ήταν επικεφαλής του αποσπάσματος που εντόπισε και συνέλαβε τον Βαγγέλη Ρωχάμη που είχε αποδράσει από τις φυλακές Αλικαρνασσού. Λίγο αργότερα αποκάλυψε τη σπείρα γνωστού κρητικού που είχε διαπράξει διάφορες ληστείες και εντόπισε τους ληστές νυκτερινού κέντρου . Πέτυχε σημαντικά κτυπήματα στα κυκλώματα των ναρκωτικών και κυρίως των εμπόρων που είχαν κατακλύσει τα νυκτερινά κέντρα του Ηρακλείου με χάπια «έκσταση». Ακόμη και η σύλληψη του νεοφασίστα τρομοκράτη Μάρκο Φουρλάν αποδίδεται στην ευφυΐα του Γ. Σολδάτου.

Έκανε πολλούς εχθρούς με αποκορύφωμα αυτόν που αποφάσισε να τον βγάλει από τη μέση.

Ήταν Φεβρουάριος του 1997. Η έκρηξη ­που έγινε όταν η 39χρονη, τότε, Γεωργία Σολδάτου μπήκε στο αυτοκίνητο και έβαλε το κλειδί στη μίζα ­ήταν κάτι το πρωτοφανές για την Ελλάδα. Παραπέμπει στη δράση της σικελικής Μαφίας. Οι δράστες, ­όπως τουλάχιστον είπαν οι ειδικοί στον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Γ. Ρωμαίο, θα πρέπει να ήταν επαγγελματίες οι οποίοι είτε θα εκτελούσαν κάποιο «συμβόλαιο» είτε θα πρέπει να μετείχαν ενεργά στο οργανωμένο έγκλημα. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγεί τόσο η συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού (γνώριζαν ακόμη και τη συμπεριφορά του συναγερμού του αυτοκινήτου) όσο και η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποίησαν ­τύπου «C-Α» που κατασκευάζεται στην Αμερική και βρίσκεται συνήθως στις εγκαταστάσεις των επίλεκτων δυνάμεων του στρατού.

Η Γεωργία Σολδάτου τραυματίστηκε σοβαρά, έχασε το πόδι της. Ο ίδιος σημαδεύτηκε από αυτή την ιστορία. Αλλά δεν σταμάτησε ποτέ να παλεύει. Ακόμη κι όταν έφτασε υποστράτηγος ήταν παρών πάντα. Προσπάθησαν πολλές φορές ακόμη και με συκοφαντίες να τον σταματήσουν. Αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο ίδιος πριν μερικά χρόνια αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας, έμεινε καθηλωμένος και ταλαιπωρήθηκε αρκετά. Μέχρι που χθες έφυγε από τη ζωή. Η κηδεία του θα γίνει στις 12 το μεσημέρι αύριο Σάββατο από τον Άγιο Μηνά Ηρακλείου.

Αρχηγός της ΕΛΑΣ: Ο Κώστας Σολδάτος αποτέλεσε σταθμό για την αστυνομία στην Κρήτη

Την βαθιά του θλίψη εκφράζει ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης για τον θάνατο του αστυνομικού Κώστα Σολδάτου, που χθες έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών.

Ο Ηρακλειώτης Αντιστράτηγος με δήλωσή του στο ekriti.gr ανέφερε τα εξής:

Ο Κώστας Σολδάτος αποτέλεσε σταθμό για την Ελληνική Αστυνομία στην Κρήτη. Συνεισέφερε τα μέγιστα κατά τον αστυνομικό του βίο ιδιαίτερα από τη θέση του στο Ηράκλειο.
Αποτέλεσε πρότυπο αστυνομικού που με το ήθος του, την ευσυνειδησία και τη προσφορά του, έδωσε ώθηση στον όραμα του Σώματος.
Ωστόσο αυτή την επαγγελματική του ευσυνειδησία χρεώθηκε η οικογένειά του με βαρύ τίμημα, με δυσάρεστες και αποτρόπαιες συνέπειες. Στα δύσκολα και σε όλη τη του τη ζωή είχε δίπλα του την οικογένειά του.
Εύχομαι ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και η καλή του ανάμνηση να απαλύνει τη θλίψη και να γίνει δύναμη σε αυτούς που τον αγάπησαν και ιδιαίτερα στους δικούς του ανθρώπους.
Αιωνία του η μνήμη.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Θρήνος στην ΕΛ.ΑΣ! Τι συνέβη;

Θρήνος επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην ΕΛ.ΑΣ! Τι συνέβη;

Συγκίνηση προκαλεί το «αντίο» της Ελληνικής Αστυνομίας σε έναν από τους αγαπημένους του "στρατιώτες" του σώματος!

Συγκλονιστικό βίντεο: Η προσπάθεια της ΕΛΑΣ να οδηγήσει ένα 11χρονο αγοράκι στο νοσοκομείο!

«Δεν θα σε ξεχάσουμε» διαμηνύει η αστυνομία με ανάρτησή της στο twitter για τον σκύλο που είχε διπλή ειδικότητα και ανίχνευσης ναρκωτικών και περιπολιών.

Ο Blacky όπως ήταν το όνομά του ήταν γερμανικός ποιμενικός που επιχειρούσε στο Ναύπλιο και έφυγε από τη ζωή από παθολογικά αίτια.