Η σφοδρή κακοκαιρία "χτυπάει" ξανά! Ένας νεκρός και 600 θύματα αποτελέσματα του σφοδρού χειμώνα!

Σοβαροί τραυματισμοί και εκκενώσεις συνοικιών!

Η σφοδρή κακοκαιρία

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως βρέθηκε νεκρός ένας άνθρωπος από την σφοδρή κακοκαιρία, που "χτυπάει" ξανά σε όλη την Ευρώπη! 600 ήταν τα θύματα του σφοδρού χειμώνα μέχρι στιγμής, με πολλούς να διαμαρτύρονται για την απώλεια των κατοικιών τους!

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στις νοτιοδυτικές περιοχές της χώρας, έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου.

Πιο συγκεκριμένα, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον άλλοι πέντε τραυματίσθηκαν χθες, Παρασκευή, ενώ περίπου 600 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στη νοτιοδυτική Γαλλία εξαιτίας των σφοδρών ανέμων που είχαν πλήξει τη νύχτα τα παράλια του Ατλαντικού και την ενδοχώρα, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Στα νοτιοδυτικά, ένας 70χρονος αυτοκινητιστής σκοτώθηκε σε δρόμο στη Χώρα των Βάσκων κοντά στο χωριό Ιλχάρε όταν το όχημά του προσέκρουσε με ταχύτητα πάνω σε δένδρο που είχε πέσει στο οδόστρωμα εξαιτίας των ανέμων, ανακοίνωσαν οι πυροσβέστες.

Τραυματισμοί και εκκενώσεις συνοικιών λόγω της κακοκαιρίας

Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν από πτώσεις δένδρων στα οχήματά τους, από τους οποίους δύο άνδρες ηλικίας 45 και 22 ετών έχουν τραυματισθεί σοβαρά. Τρεις άλλοι οδηγοί τραυματίσθηκαν ελαφρά σε παρόμοιες συνθήκες.

Περίπου 600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν «προληπτικά» από τις κατοικίες τους σε οκτώ κοινότητες που βρίσκονται κοντά στη συμβολή των ποταμών Γκαβ ντε Πο και Ολορόν, οι οποίοι σήμερα το πρωί είναι πιθανό να προκαλέσουν πλημμύρες.

Χθες, Παρασκευή, το βράδυ, το νερό είχε αρχίσει να μπαίνει μέσα σε μερικά σπίτια στο χωριό Περεοράντ, διαπίστωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι πυροσβέστες έκαναν χθες περιπολίες στις εκκενωθείσες συνοικίες της κοινότητας για να πείσουν τους τελευταίους κατοίκους που αρνούνταν να φύγουν. Βοήθησαν επίσης δύο ανθρώπους που είχαν καταφύγει στη σκεπή του οχήματός τους και 15 ανθρώπους σε επτά οχήματα, μεταξύ των οποίων μία νταλίκα, τα οποία είχαν αποκλεισθεί από τα νερά σε γειτονική πόλη. Προληπτικά απομακρύνθηκαν επίσης 22 ένοικοι ενός οίκου ευγηρίας στην περιοχή.

Καλό θα ήταν να προσέχουμε και εμείς μιας και η κακοκαιρία είναι αρκετά δυνατή και στην χώρα μας. Δείτε αναλυτικά ποιες είναι οι περιοχές που κινδυνεύουν μέσα στις επόμενες ώρες. αλλά και σε ποιες περιοχές αναμένουμε τα πρώτα χιόνια.


Πηγή: iefimerida.gr

Συναγερμός από την ΕΜΥ! Επικίνδυνη η κακοκαιρία απόψε!

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει από την ΕΜΥ για τη σφοδρή και επικίνδυνη κακοκαιρία που θα "χτυπήσει" απόψε τη χώρα! Ποιες περιοχές πρέπει να προσέξουν;

Ισχυρότατη θα είναι η κακοκαιρία που αναμένεται τις απογευματινές ώρες από τα δυτικά και θα σαρώσει μέχρι το βράδυ του Σαββάτου το σύνολο της χώρας. Δείτε ανά τρίωρο ποιες περιοχές θα δέχονται μεγάλα ύψη βροχής...

Ο καιρός επιδεινώνεται εκ νέου από το απόγευμα της Παρασκευής και στην γκάλερι θα δείτε πώς θα κινηθεί το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό πάνω από την Ελλάδα. Ανά τρίωρο ξεκινώντας από τις 6 το απόγευμα που ξεκινά να προσεγγίζει τα Επτάνησα και μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής, οπότε και θα απομακρυνθεί πλέον από τη χώρα μας.

Πολλές είναι οι περιοχές που θα δεχτούν μεγάλα ύψη βροχής (κόκκινες έως μαύρες αποχρώσεις) και επειδή αυτό θα συμβεί απόψε και μετά τα μεσάνυχτα και με μεγάλες ραγδαιότητες, θα πρέπει να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή. Φυσικά, προσοχή θα απαιτηθεί και κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, οπότε και το μέτωπο θα περάσει στην ανατολική νησιωτική χώρα, επίσης με μεγάλα ύψη βροχής.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε και το γεγονός πως η ΕΜΥ χαρακτήρισε κόκκινο τελικά το έκτακτο δελτίο πρόγνωστης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής.