Λάρισα: Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι! Είδαν τη μορφή της Αγίας Παρασκευής στο Καλοχώρι

Δείτε φωτογραφίες!

Λάρισα: Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι! Είδαν τη μορφή της Αγίας Παρασκευής στο Καλοχώρι

Σοκ έπαθαν οι κάτοικοι στο Καλοχώρι της Λάρισας καθώς είδαν την μορφή της Αγίας Παρασκευής στο εκκλησάκι της.

Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για θαύμα.

Εμφανίστηκε ξανά η μορφή της στην εξώπορτα στο εκκλησάκι το βράδυ της Κυριακής – Ακόμη και οι πλέον δύσπιστοι στο χωριό δεν μπορούν να το εξηγήσουν…

Για νέα εμφάνιση της Αγίας Παρασκευής στο εκκλησάκι που έχει το όνομα της στο Καλοχώρι του δήμου Τεμπών κάνουν λόγο κάτοικοι του χωριού που μάλιστα για του λόγου το αληθές, μας έστειλαν και το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, νωρίς το βράδυ της Κυριακής ένα ζευγάρι από την Καρδίτσα έφτασε στο χωριό με σκοπό να ανάψει κεράκι στο εκκλησάκι. Όπως έμαθαν εκ των υστέρων οι κάτοικοι, ο άνδρας πρόκειται να κάνει επέμβαση στα μάτια του και επειδή ως γνωστόν η Αγία Παρασκευή θεωρείται προστάτιδα των ματιών, ήρθαν από Καρδίτσα στο εκκλησάκι που όπως είχαν διαβάσει είχε εμφανιστεί τον Αύγουστο η μορφή της.

Αναψαν κερί έξω απ’ το (κλειδωμένο) εκκλησάκι, προσευχήθηκαν και όπως έκαναν για να φύγουν… το είδαν: η μορφή σχηματίστηκε στην εξώπορτα! Μέσα σε λίγα λεπτά το νέο κυκλοφόρησε στο χωριό και οι κάτοικοι έσπευσαν με τη σειρά τους για να το (ξανα)δουν με τα μάτια τους…

«Η μορφή της φαινόταν ακόμη πιο έντονα σε σχέση με το καλοκαίρι» λέει ένας κάτοικος του χωριού στο Τι Νέα Λάρισα; και συνεχίζει υποστηρίζοντας πως ανοιγόκλειναν την πόρτα και όμως δεν έφευγε από το τζάμι! «Ανοίξαμε την πόρτα μέχρι τη μέση, ήταν εκεί. Την ανοίξαμε και την κλείσαμε κάμποσες φορές, πάλι εκεί ήταν η μορφή της Αγίας Παρασκευής. Πως να το εξηγήσεις μετά αυτό;»

Άλλος κάτοικος μας λέει πως έβαλαν ένα αυτοκίνητο με τα φώτα αναμμένα να σημαδεύει το τζάμι και συνέχιζε να φαίνεται η μορφή κανονικά! «Και επειδή πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να απαξιώσουν την όλη ιστορία το καλοκαίρι λέγοντας και γράφοντας για καντηλάκια και κεριά μέσα στο εκκλησάκι που σχημάτισαν τη σκιά, τους ρωτάμε πως γίνεται να εμφανίζεται μετά απ’ όλα αυτά ξανά η μορφή της Αγίας; Τα καντηλάκια ήταν αναμμένα και χθες και προχθές και παραπροχθές… κάθε μέρα, γιατί δεν εμφανιζόταν και τότε η σκιά;»

Αν μη τι άλλο, ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ, εντυπωσιακό φαινόμενο αυτό που βλέπουμε όλοι στις εικόνες που μας έστειλαν το βράδυ της Κυριακής κάτοικοι του χωριού. Και αναρωτιούνται οι εκεί πιστοί: αν αυτό το πράγμα συνέβαινε στη Λάρισα, π.χ. στον Άγιο Νικόλαο ή στον Άγιο Αχίλλειο και έσπευδαν χιλιάδες Λαρισαίοι χριστιανοί, δεν θα έπαιρνε θέση η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου; Ή αν εμφανιζόταν όχι στο μικρό ξωκκλήσι του χωριού αλλά στην Αγία Παρασκευή στα Τέμπη, την ίδια στάση της απόλυτης σιωπής θα κρατούσαν από τη Μητρόπολη;

ΥΓ: Αν είναι θαύμα ή όχι, δεν θα το πούμε εμείς. Εμείς απλώς αναδεικνύουμε το γεγονός, το οποίο σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού που το βίωσαν ξανά είναι απόλυτα αληθές. Οφείλουμε να αναδείξουμε τις μαρτυρίες τους.

tinealarissa.gr

Ανατριχίλα! Το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης που λεηλατήθηκε αλλά δεν "έπεσε" ποτέ!

Ανατριχιαστικό θαύμα στο Άγιον Όρος! Η εμφάνιση των Αγίων Ευστρατίου, Αυξεντίου, Ευγενίου, Μαρδάριου και Ορέστη!

Ένα ανατριχιαστικό θαύμα συνέβη στον Άγιον Όρος όταν έγινε η εμφάνιση των Αγίων Ευστρατίου, Αυξεντίου, Ευγενίου, Μαρδάριου και Ορέστη!

Σε ομιλία του πατ. Ιάκωβου Μπιζαούρτη το Δεκέμβριο του 2005 αποκάλυψε ο ηγούμενος της ιστορικής μονής των Ασωμάτων Πετράκη που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, την εξής ιστορία:

«Τα παρακάτω τα διηγείται ένας γέροντας της Σκήτης της Αγίας Άννης στο Άγιον Όρος, για την αγιογράφηση του Κυριακού (δηλ. της κεντρικής εκκλησίας της Σκήτης).

Οι αγιογράφοι Αθανάσιος και Κωνσταντίνος εζήτησαν ένα υπέρογκο ποσόν από τους Αγιαννανίτες πατέρες, για να ιστορήσουν το Κυριακόν της σκήτης της Αγίας Άννης. Οι πτωχοί πατέρες δεν είχαν φυσικά χρήματα κι έτσι οι αγιογράφοι έφυγαν προς την πλευρά της Μεγίστης Λαύρας, προς μεγάλη λύπη των Αγιαννανιτών.

Υπενθυμίζουμε πως στον Άγιον Όρος είχε γίνει κι άλλο θαύμα, όταν η Παναγία έκανε την εμφάνιση της και μάλιστα την... φωτογράφησαν!

Στον δρόμον όμως συναντήθηκαν με πέντε “αλλιώτικους” ανθρώπους, οι οποίοι σ’ ενέπνεαν καθώς τους κοίταζες.

- Ευλογείτε, είπαν οι αγιογράφοι.Ο Κύριος, απήντησαν με μια φωνή οι πέντε και ρώτησαν: Ποιοι είστε και πού πάτε;

- Αγιογράφοι είμαστε και φεύγουμε άπρακτοι από την Αγιάννα, διότι δεν τα βρήκαμε με τους πατέρες οικονομικώς για να ιστορήσουμε το Κυριακό τους. Τότε ο ένας από τους πέντε που έμοιαζε επικεφαλής, είπε αυστηρά: - Αυτά είναι ανήκουστα… Μα είναι δυνατό να ζητάτε μεγάλα χρηματικά ποσά από ακτήμονες πατέρες, όπως είναι όλοι οι μοναχοί; Είναι δυνατό; Να και οι τέσσερις εδώ αδελφοί μου, το ίδιο λέγουν. Συμφωνείτε Αυξέντιε, Ευγένιε, Μαρδάριε, Ορέστα;

-Και βέβαια, το αυτό φρονούμεν Ευστράτιε και ημείς! Οι δύο αγιογράφοι τα χρειάσθηκαν, γιατί κατάλαβαν πως είχαν να κάνουν με αγίους, οι οποίοι τους είπαν και τούτο:

- Να επιστρέψετε πάραυτα ν’ αγιογραφήσετε το Κυριακό και ό,τι σας δώσουν οι πατέρες, να το πάρετε λέγοντας “να ‘ναι ευλογημένο”, τίποτ’ άλλο. Επίσης στον αριστερό χορό ν’ αγιογραφήσετε τους πέντε Μάρτυρας Ευστράτιον, Αυξέντιον, Ευγένιον, Μαρδάριον και Ορέστην.

Αμέσως μετά εξαφανίσθηκαν από τα έκπληκτα μάτια των δύο αγιογράφων, οι οποίοι κατασυγκινημένοι έκαναν και ξαναέκαναν τον σταυρό τους, καθώς επέστρεφαν στο Κυριακό το οποίον αγιογράφησαν εξαιρετικά, αφού βεβαίως ανέφεραν στους εμβρόνητους πατέρες της σκήτεως το θαύμα».

Πηγή: dogma.gr