Συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος»! Τι συνέβη με το "τρομοκρατικό χτύπημα";

Η άσκηση που έσπειρε πανικό!

Συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος»! Τι συνέβη με το

Συναγερμός έχει σημάνει στο «Ελ. Βενιζέλος» όπως φαίνεται σε βίντεο που εξέδωσαν οι Αρχές σχετικά με το τι συνέβη στην άσκηση που έγινε για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα.

Την Πέμπτη, η Αστυνομία πραγματοποίησε μία άσκηση ετοιμότητας στο αεροδρόμιο της οποίας το σενάριο αφορούσε την ετοιμότητα σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης.

Η άσκηση βέβαια δεν έγινε τυχαία, αφού πριν από λίγες μέρες είχε σημάνει ξανά συναγερμός στο αεροδρόμιο για πιθανή αεροπειρατεία σε βρετανικό αεροσκάφος.

Από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας, Αστυνόμευσης και Τροχαίας, της Ειδικής Ομάδας Ελέγχου και Περιπολιών καθώς και του Κέντρου Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών και επιπλέον κλιμάκια της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων ( Υ.Ε.Ε.Μ.Σ.Α.Σ.).

Μεγάλη προσοχή! Συναγερμός στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" για όσους ταξιδεύετε σήμερα!

Συναγερμός στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" για όσους ταξιδεύετε σήμερα! Δώστε μεγάλη προσοχή, γιατί ο ΔΑΑ έβγαλε σημαντική ανακοίνωση για σήμερα 12/12.

«Άσκηση Περιορισμένης Κλίμακας» θα ξεκινήσει σήμερα στις 18:00 και θα ολοκληρωθεί περίπου στις 20:00, στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Προκειμένου να μην ανησυχήσουν οι επιβάτες και για να μη διαταραχθούν οι υπόλοιπες λειτουργίες του αεροδρομίου, οι οποίες, εκτός της περιοχής της άσκησης, θα συνεχίζονται κανονικά, ο ΔΑΑ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία:

1. Πριν και καθ' όλη τη διάρκεια της άσκησης θα υπάρχουν σχετικές ενημερώσεις σε όλον τον αεροσταθμό, εντός και εκτός, καθώς και στην περιοχή της πεζογέφυρας.

2. Ο χώρος πραγματοποίησης της άσκησης θα έχει εμφανή σήμανση ώστε να πληροφορείται κατάλληλα το κοινό, επιβάτες και επισκέπτες.

Για τις ανάγκες της άσκησης θα ληφθούν προσωρινά μέτρα από τo Τμήμα Τροχαίας του Αερολιμένα, ενώ τα λεωφορεία ΟΑΣΑ - ΚΤΕΛ θα αποβιβάζουν μόνο στις Αφίξεις, από τις 17:00 έως τις 19:00.

Πρόσφατα ωστόσο, υπήρξε ακόμη μια ανησυχία στο αεροδρόμιο, όπου αεροπλάνο αναγκάστηκε να κάνει έκτακτη προσγείωση.