Έκτακτο: Εν μέσω χιονιά ξέσπασε φωτιά στην Κεφαλονιά!

Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική!

Έκτακτο: Εν μέσω χιονιά ξέσπασε φωτιά στην Κεφαλονιά!

Έκτακτο έσκασε, καθώς εν μέσω χιονιά ξέσπασε φωτιά στην Κεφαλονιά και προκλήθηκε χαμός στην περιοχή! Στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα με 10 πυροσβέστες!

Πυρκαγιά ξεσπασε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι σε δασική έκταση στη περιοχή Πλατιές Κεφαλονιάς, από άγνωστη μέχρι στιγμή αίτια!

Στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα με 10 πυροσβέστες. Οι πολύ δυνατές ριπές ανέμου που φθάνουν τα 9 μποφόρ δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών ενώ είναι δύσκολη η βοήθεια των εναέριων μέσων.


Σύμφωνα με πληροφορίες από τις φλόγες κινδύνευσε εξοχικη κατοικία που βρίσκεται στην περιοχή ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ενεργοποιηθεί εθελοντικοί σύλλογοι που συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών.

Μεγάλη "αναταραχή" είχε δημιουργηθεί και πρόσφατα όταν πήρε φωτιά γνωστό ξενοδοχείο!

Πηγή: protothema.gr

Φωτιά στην Καλλιθέα: Απεγκλωβίστηκαν 18 άτομα - Ανάμεσά τους και παιδιά!

Εξελίξεις έχουμε με την φωτιά στην Καλλιθέα, καθώς απεγκλωβίστηκαν 18 άτομα, ανάμεσα στα οποία βρίσκονταν και παιδιά!

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου σε πολυκατοικία!

Συγκεκριμένα, η φωτιά εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου σε πολυκατοικία επί της οδού Ανδρομάχης 194-196 και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών της Πυροσβεστικής, πιθανόν να προκλήθηκε από το Χριστουγεννιάτικο δένδρο, ή κάποιο θερμαντικό σώμα.

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 7 οχήματα και 20 πυροσβέστες, οι οποίοι απεγκλώβισαν 18 άτομα. Ανάμεσά τους, βρίσκονταν πέντε παιδιά, τα οποία μεταφέρθηκαν στο «Παίδων», ενώ τρία άτομα διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο «Metropolitan» με αναπνευστικά προβλήματα.

Ειδικότερα, οι πυροσβέστες κατέβασαν με το κλιμακοφόρο όχημα πέντε άτομα, ενώ άλλους 13 τους βοήθησαν να κατέβουν από το κλιμακοστάσιο, από όπου είχαν προλάβει να απομακρυνθούν και άλλοι κάτοικοι της πολυκατοικίας.

Τα πέντε παιδιά, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν διατρέχουν κίνδυνο, ωστόσο χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια λόγω των καπνών που εισέπνευσαν, ενώ σε ιδιωτικό θεραπευτήριο διακομίστηκαν οι τρεις ενήλικες, όπου παράμεινε μόνο ένας, και αυτός προληπτικά, λόγω του ότι έχει καρδιολογικά προβλήματα.


Η πυρκαγιά σβήστηκε γρήγορα από τουςπυροσβέστες, αλλά λόγω των πολλών αντικειμένων στο σαλόνι προκλήθηκαν εκτενείς ζημιές στο χώρο, καθώς οι πυκνοί καπνοί δημιούργησαν αναστάτωση και πανικό.

Περιστατικό σαν αυτό είχε προκληθεί και στην περιοχή του Περιστερίου, όπου και κάηκε ζωντανός ένας άνδρας.

Πηγή: Kallitheaonline