Ζηνοβία: Έντονη χιονόπτωση με πολλά προβλήματα! Ποιοι θα χρειαστούν να βάλουν αλυσίδες στα αυτοκίνητά τους;

Επιδείνωση του καιρού στις επόμενες ώρες!

Ζηνοβία: Έντονη χιονόπτωση με πολλά προβλήματα! Ποιοι θα χρειαστούν να βάλουν αλυσίδες στα αυτοκίνητά τους;

Έντονη χιονόπτωση με πολλά προβλήματα φέρνει η κακοκαιρία "Ζηνοβία"! Ποιοι θα χρειαστούν να βάλουν αλυσίδες στα αυτοκίνητά τους και ποιες οι περιοχές που έπαθαν μπλακ αουτ;

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία αντιμετωπίζουν αυτή την ώρα οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας και ειδικότερα στην Κοινότητα Πλαταιών, αλλά και στις Κοινότητες Βαγίων και Αμπελοχωρίου, όπου η χιονόπτωση είναι έντονη!

Μάλιστα, στο Αμπελοχώρι χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να μεταφερθεί ασθενής στο νοσοκομείο της Θήβας.

Χωρίς ρεύμα παραμένουν οι περιοχές, της Θίσβης ήτοι Ξηρονομή, Δομβραίνα, Ελλοπία, Χώστια και οι παραλιακοί οικισμοί όπως και η Κοινότητα Αμπελοχωρίου. Ηδη συνεργεία της ΔΕΗ κινούνται για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Ο δήμος Θηβαίων σε ανακοίνωση του σημειώνει πως «επειδή αναμένεται επιδείνωση των έντονων καιρικών φαινομένων, παρακαλούνται οι οδηγοί να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις και να κινούνται με τα οχήματά τους μόνο σε εξαιρετικά έκτακτες περιπτώσεις και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος».

Αλυσίδες θα χρειαστούν σίγουρα στην περιοχή, αλλά και στην Εύβοια και για όσους κινούνται από Χαλκίδα προς Αιδηψό, ιδιαίτερα από το 16ο έως το 47ο χιλιόμετρο, αλλά και στους δρόμους της κεντρικής Εύβοιας δηλαδή προς Κερασιά, Σέτα και Στρόπωνες, καθώς η χιονόπτωση και ο παγετός έχουν προκαλέσει προβλήματα.

Θυμηθείτε επίσης την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τις ημέρες των γιορτών!

Πηγή: ethnos.gr

Έκτακτο δελτίο καιρού: Η «Ζηνοβία» φέρνει χιόνια! Μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος την πρωτοχρονιά;

Έσκασε μόλις τώρα έκτακτο δελτίο καιρού για τις επόμενες ημέρες! Η «Ζηνοβία» βρίσκεται προ των πυλών και μαζί της φέρνει χιόνια μέχρι και στην Αττική! Μάθετε αναλυτικά μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος την πρωτοχρονιά!

Με κρυό και χιόνι θα υποδεχτούμε το νέο έτος, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Μη χάσετε επίσης την πρόγνωση του γνωστού μετεωρολόγου, Σάκη Αρναούτογλου για τις επόμενες μέρες!

Μπορεί οι ημέρες των Χριστουγέννων να πέρασαν με ήπιες, για τα δεδομένα της εποχής, συνθήκες, ωστόσο αυτές που θα ακολουθήσουν τουλάχιστον μέχρι την Πρωτοχρονιά θα έχουν, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, τα χαρακτηριστικά πραγματικής κακοκαιρίας.

Οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης, που αναμένεται να κινηθούν προς τη χώρα μας από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής μέχρι και τη Δευτέρα, θα φέρουν πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς από τις κλιματικές τιμές της εποχής.

Ήδη πάντως, αρκετά σημεία της χώρας, έχουν αρχίσει να παίρνουν μια πρώτη «γεύση» της επερχόμενης κακοκαιρίας, καθώς θερμοκρασίες αρκετά κάτω από το μηδέν και κατά τόπους παγετός σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης στα ηπειρωτικά κυρίως τμήματα της Ελλάδας, τόσο της Βόρειας όσο και της Νότιας, ενώ ακόμα και η Πάρνηθα «άσπρισε».

Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες της Πέμπτης

Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.g, καταγράφηκαν το πρωί της Πέμπτης στη Βουτύρω του Καρπενησίου (-4,5), στη Βωβούσα Ιωαννίνων (-4,2), στο Νευροκόπι (-4), στην Τρίπολη (-3,9), στο Βαρικό Φλώρινας (-3,4) και στη Βυτίνα Αρκαδίας (-3,3 βαθμοί).


Οι θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα μας, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κυμαίνονται σε ελαφρώς χαμηλότερα -της τάξης του ενός έως τριών βαθμών- από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Τις επόμενες ημέρες όμως, αναμένεται περαιτέρω σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (έως και δέκα βαθμούς κάτω από τις κλιματικές τιμές) η οποία θα σχετίζεται με την κακοκαιρία «Ζηνοβία» και τις αρκτικές αέριες μάζες που θα τη συνοδεύουν. Αντίθετα, όπως συνηθίζεται σε περιπτώσεις ψυχρών εισβολών στη χώρα μας, στη Δυτική και στη Βόρεια Ευρώπη θα επικρατήσουν πολύ θερμές αέριες μάζες, έως και δέκα βαθμούς πάνω από τις κλιματικές τιμές.