Καιρός σήμερα: Συνεχίζεται η κακοκαιρία "Ζηνοβία" με χιόνια και βροχές! Ποιες περιοχές πρέπει να προσέξουν;

Αναλυτικά η πρόγνωση!

Καιρός σήμερα: Συνεχίζεται η κακοκαιρία

Πως θα είναι ο καιρός σήμερα και ποιες περιοχές πρέπει να προσέξουν; Η κακοκαιρία "Ζηνοβία" συνεχίζεται με χιόνια και βροχές! Ας δούμε αναλυτικά τι θα γίνει μέσα στις επόμενες ώρες!

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, μετά το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας χθες, αναμένονται και σήμερα τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά και νότια, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα!

Χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά και τις πρωινές ώρες στα ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι ωστόσο θα παραμείνουν ισχυροί, καθώς θα είναι βόρειοι 4-6 μποφόρ στα δυτικά, 6-8 μποφόρ στα ανατολικά και στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους το πρωί και τη νύχτα.


Η πρόγνωση του καιρού
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα νότια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά και τις πρωινές ώρες και στα ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και από το απόγευμα θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Bαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Στα νότια νεφώσεις με βροχές και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.

Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα Δωδεκάνησα από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα βόρεια και από το απόγευμα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά το πρωί 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 11 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση. Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Θυμηθείτε επίσης την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τις ημέρες των γιορτών!


Πηγή: iefimerida.gr

Έκτακτο δελτίο καιρού: Η «Ζηνοβία» φέρνει χιόνια! Μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος την πρωτοχρονιά;

Έσκασε μόλις τώρα έκτακτο δελτίο καιρού για τις επόμενες ημέρες! Η «Ζηνοβία» βρίσκεται προ των πυλών και μαζί της φέρνει χιόνια μέχρι και στην Αττική! Μάθετε αναλυτικά μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος την πρωτοχρονιά!

Με κρυό και χιόνι θα υποδεχτούμε το νέο έτος, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Μη χάσετε επίσης την πρόγνωση του γνωστού μετεωρολόγου, Σάκη Αρναούτογλου για τις επόμενες μέρες!

Μπορεί οι ημέρες των Χριστουγέννων να πέρασαν με ήπιες, για τα δεδομένα της εποχής, συνθήκες, ωστόσο αυτές που θα ακολουθήσουν τουλάχιστον μέχρι την Πρωτοχρονιά θα έχουν, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, τα χαρακτηριστικά πραγματικής κακοκαιρίας.

Οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης, που αναμένεται να κινηθούν προς τη χώρα μας από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής μέχρι και τη Δευτέρα, θα φέρουν πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς από τις κλιματικές τιμές της εποχής.

Ήδη πάντως, αρκετά σημεία της χώρας, έχουν αρχίσει να παίρνουν μια πρώτη «γεύση» της επερχόμενης κακοκαιρίας, καθώς θερμοκρασίες αρκετά κάτω από το μηδέν και κατά τόπους παγετός σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης στα ηπειρωτικά κυρίως τμήματα της Ελλάδας, τόσο της Βόρειας όσο και της Νότιας, ενώ ακόμα και η Πάρνηθα «άσπρισε».

Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες της Πέμπτης

Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.g, καταγράφηκαν το πρωί της Πέμπτης στη Βουτύρω του Καρπενησίου (-4,5), στη Βωβούσα Ιωαννίνων (-4,2), στο Νευροκόπι (-4), στην Τρίπολη (-3,9), στο Βαρικό Φλώρινας (-3,4) και στη Βυτίνα Αρκαδίας (-3,3 βαθμοί).


Οι θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα μας, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κυμαίνονται σε ελαφρώς χαμηλότερα -της τάξης του ενός έως τριών βαθμών- από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Τις επόμενες ημέρες όμως, αναμένεται περαιτέρω σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (έως και δέκα βαθμούς κάτω από τις κλιματικές τιμές) η οποία θα σχετίζεται με την κακοκαιρία «Ζηνοβία» και τις αρκτικές αέριες μάζες που θα τη συνοδεύουν. Αντίθετα, όπως συνηθίζεται σε περιπτώσεις ψυχρών εισβολών στη χώρα μας, στη Δυτική και στη Βόρεια Ευρώπη θα επικρατήσουν πολύ θερμές αέριες μάζες, έως και δέκα βαθμούς πάνω από τις κλιματικές τιμές.