Καιρός σήμερα: "Ποδαρικό" με βροχές και χιόνια! Ποιες περιοχές πρέπει να προσέξουν;

Αναλυτικά η πρόγνωση!

Καιρός σήμερα:

"Ποδαρικό" με βροχές και χιόνια! Ποιες περιοχές πρέπει να προσέξουν και πως θα είναι ο καιρός σήμερα στη χώρα ανήμερα Πρωτοχρονιάς;

Εμφανώς βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Ζηνοβίας που δημιούργησε αρκετά προβλήματα λόγω των έντονων χιονοπτώσεων και τους ψύχους!

Ωστόσο, σύμφωνα με προβλέψεις των μετεωρολόγων το βελτιωμένο σκηνικό από το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς θα ξεκινήσει να μετατρέπεται σε ένα νέο κύμα κακοκαιρίας που θα φέρει τοπικές βροχές βαθμιαία στα ανατολικά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Μάλιστα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο, τα χιόνια αναμένονται στις ίδιες περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία Ζηνοβία.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Πρωτοχρονιά ο καιρός θα είναι αρχικά βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Βαθμιαία στα ανατολικά τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, από το απόγευμα στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στα ορεινά χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4-5, από το απόγευμα βορειοανατολικοί 6-7 και στα ανατολικά βαθμιαία 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αναλυτικά ο καιρός την Πρωτοχρονιά σε όλη την Ελλάδα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και γρήγορα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, που από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και γρήγορα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 με 6 και τη νύχτα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα ημιορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και από το απόγευμα βορειοανατολικοί στα ανατολικά και νότια 7 βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στην Κρήτη και από το απόγευμα και στις Κυκλάδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, από το απόγευμα 6 με 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

H Ζηνοβία μπορεί να αποχωρήσει, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως θα έχουμε λιακάδες.


Πηγή: iefimerida.gr

Καιρός σήμερα: Συνεχίζεται η κακοκαιρία "Ζηνοβία" με χιόνια και βροχές! Ποιες περιοχές πρέπει να προσέξουν;

Πως θα είναι ο καιρός σήμερα και ποιες περιοχές πρέπει να προσέξουν; Η κακοκαιρία "Ζηνοβία" συνεχίζεται με χιόνια και βροχές! Ας δούμε αναλυτικά τι θα γίνει μέσα στις επόμενες ώρες!

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, μετά το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας χθες, αναμένονται και σήμερα τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά και νότια, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα!

Χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά και τις πρωινές ώρες στα ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι ωστόσο θα παραμείνουν ισχυροί, καθώς θα είναι βόρειοι 4-6 μποφόρ στα δυτικά, 6-8 μποφόρ στα ανατολικά και στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους το πρωί και τη νύχτα.


Η πρόγνωση του καιρού
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα νότια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά και τις πρωινές ώρες και στα ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και από το απόγευμα θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Bαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Στα νότια νεφώσεις με βροχές και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.

Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα Δωδεκάνησα από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα βόρεια και από το απόγευμα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά το πρωί 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 11 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση. Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Θυμηθείτε επίσης την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τις ημέρες των γιορτών!


Πηγή: iefimerida.gr