Σεισμός 6.5 Ρίχτερ! Που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Ταρακουνήθηκε η περιοχή!

Σεισμός 6.5 Ρίχτερ! Που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

6,5 Ρίχτερ ο σεισμός που έγινε πριν από λίγη ώρα! Που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο από μια σειρά σεισμών που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην περιοχή

Σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων σημειώθηκε σήμερα το πρωί στα ανοικτά του Πουέρτο Ρίκο, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Το επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε στις 04:24 (10:24 ώρα Ελλάδας), ήταν πέντε χιλιόμετρα νότια της Ταλαμπόα, κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Πόνσε στο νότιο τμήμα του Πουέρτο Ρίκο.

Σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι, δεν υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης τσουνάμι.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο από μια σειρά σεισμών που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην περιοχή.

Χθες Δευτέρα σεισμός 5,8 βαθμών ταρακούνησε το νότιο Πουέρτο Ρίκο και προκάλεσε την κατάρρευση κάποιων σπιτιών στις πόλεις Γκουανίκα και Γκουαγιανίγια. Εξάλλου καταστράφηκε το Παράθυρο της Καραϊβικής, ένας βράχος που αποτελούσε τουριστικό αξιοθέατο.

Από τον χθεσινό σεισμό προκλήθηκε διακοπή της ηλεκτροδότησης, η οποία επηρέασε περίπου 250.000 πελάτες όπως αναφέρε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μάλιστα σεισμός σημειώθηκε σήμερα το πρωί και στην Ζάκυνθο

Πηγή: news.gr

Σεισμός στην Ικαρία

Σεισμός σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Ικαρία.

Σεισμική δόνηση 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες το βράδυ στις 00:11 σε θαλάσσιο χώρο κοντά στην Ικαρία.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε απόσταση 40 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοανατολικά της Ικαρίας και έχει εστιακό βάθος 12,1 χιλιομέτρων.

Η δόνηση, την οποία το Ινστιτούτο χαρακτηρίζει «ασθενή», είχε επίκεντρο περιοχή σε απόσταση 233 χιλιομέτρων ανατολικά της Αθήνας.

Πηγή: iefimerida.gr

Διπλός σεισμός είχε "χτυπήσει" και στην Τουρκία πριν 5 μέρες, μέσα σε μόλις 10 λεπτά.

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ! Που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Ακόμη ένας σεισμός συνέβη εχθές το βράδυ, μεγέθους 4,5 Ρίχτερ! Ο Εγκέλαδος που «χτύπησε»;

Η αρχική εκτίμηση ήταν στα 4,9 Ρίχτερ, ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα, οι σεισμολόγοι προχώρησαν σε διόρθωση, δίνοντας το μέγεθος του σεισμού στα 4,5 Ρίχτερ.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην περιοχή της Φλωρεντίας, στην Ιταλία, στις 5:38 τα ξημερώματα.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 26 χιλιόμετρα βόρεια της Φλωρεντίας και στα 230 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Μιλάνου. Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό ινστιτούτο, ήταν στα 10 χιλιόμετρα. Ενώ, περίπου την ίδια ώρα ταρακουνιόταν και η Κρήτη!

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στη Φλωρεντία, όσο και σε άλλες πόλεις της κεντρικής Ιταλίας. Οι ιταλικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για τυχόν ζημιές ή τραυματίες.

Σεισμός Ιταλία