Αεροπορική τραγωδία στο Ιράν: Βρέθηκε το μαύρο κουτί!

Από τι έπεσε το αεροπλάνο;

Αεροπορική τραγωδία στο Ιράν: Βρέθηκε το μαύρο κουτί!

Βρέθηκε το μαύρο κουτί της αεροπορικής τραγωδίας στο Ιράν, από το αεροπλάνο που έπεσε με 180 επιβαίνοντες.

Οι διασώστες βρήκαν ένα μαύρο κουτί από το αεροσκάφος Boeing 737 της εταιρείας Ukraine International Airlines που συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Ιμάμης Χομεϊνί της Τεχεράνης, μετέδωσε το ιρανικό κρατικό δίκτυο IRIB.

Το αεροσκάφος συνετρίβη χωρίς να εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση και τον Ουκρανό Πρωθυπουργό, στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 176 άνθρωποι, 167 επιβάτες και εννέα μέλη πληρώματος, εκ των οποίων 32 αλλοδαποί.

Προς το παρόν η Ukraine International Airlines (UIA) δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση για το συμβάν, το οποίο είναι το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα για την εταιρεία.

Τραγωδία ωστόσο προέκυψε πρόσφατα και με την είδηση πως συνετρίβη αεροπλάνο στον δρόμο με τουλάχιστον 3 νεκρούς!

Σοκ! Συνετρίβη αεροπλάνο με 180 επιβάτες! Βίντεο ντοκουμέντο

Σοκ προκαλεί η είδηση πως συνετρίβη αεροπλάνο που είχε 190 επιβαίνοντες, ενώ άγνωστη παραμένει η τύχη τους.

Για συντριβή ενός ουκρανικού αεροσκάφος Boeing 737-800 με 180 επιβαίνοντες μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο «Χομεϊνί» της Τεχεράνης κάνουν λόγο τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων FARS και Tasnim.

Κατά τις ίδιες πηγές η συντριβή προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα που παρουσίασε το αεροσκάφος της εταιρείας Ukrainian International Airlines τρία λεπτά μετά την απογείωσή του στις 2:44 τα ξημερώματα (ώρα Ιράν).

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με το Fars, είχε προορισμό την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο.

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για την κατάσταση των επιβατών Ιρανός αξιωματούχος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης εξέφρασε φόβους ότι όλοι οι επιβαίνοντες στο αεροπλάνο είναι νεκροί καθώς το αεροπλάνο έπιασε φωτιά μετά τη συντριβή του.

Λίγη ώρα μετά την είδηση της συντριβής στα social media έκαναν την εμφάνισή τους βίντεο που φέρεται να έχουν καταγράψει την στιγμή της πτώσης του αεροσκάφους.

protothema.gr