Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Έκτακτο! Σεισμός τώρα στην Κρήτη!

Τι λένε οι πληροφορίες;

Έκτακτο! Σεισμός τώρα στην Κρήτη!
Ενημέρωση 10.01.2020 08:22

Σεισμός σημειώθηκε στην Κρήτη το πρωί της Παρασκευής και συγκεκριμένα, πριν από λίγα λεπτά και αναστάτωσε του κατοίκους του νησιού.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν 3,4 Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίζεται στα 43 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τυμπακίου.

Μεγάλος σεισμός στην Κρήτη τα ξημερώματα

Μεγάλος σεισμός έγινε ξανά στην Κρήτη τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Μία ακόμη σεισμική δόνηση, αυτή τη φορά μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ταρακούνησε τα ξημερώματα την Κρήτη και συγκεκριμένα την περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 5:05 και είχε επίκεντρο, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, 11 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ζάκρου, στη θάλασσα. Το δε εστιακό βάθος εκτιμήθηκε στα 15 χιλιόμετρα.

σεισμός Κρήτη τώρα

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την περιοχή, καθώς και στα κοντινά νησιά, την Κάσο και την Κάρπαθο.

Μετά από 21 λεπτά και συγκεκριμένα στις 5:26 σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός στην περιοχή, μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο το δεύτερου σεισμού εντοπίστηκε στα 43 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ζάκρου και το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

protothema.gr

Εντωμεταξύ μεγάλος σεισμός ταρακούνησε ξανά πριν λίγες μέρες το νησί

Ανησυχία στην Κρήτη: Τρεις σεισμοί ταρακούνησαν με διαφορά λίγων λεπτών τα Χανιά

Τρεις σεισμοί ο ένας μετά τον άλλο σε διάστημα μόλις λίγων λεπτών το πρωί του Σαββάτου ταρακούνησαν τα Χανιά, προκαλώντας έντονη ανησυχία στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, ο πρώτος σεισμός έγινε στις 09:13 το πρωί και είχε ένταση 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο του ήταν στην θαλάσσια περιοχή 35 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά της Χώρας Σφακίων και είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Κρήτη σεισμός

Ο δεύτερος σεισμός που ήταν μεγαλύτερης έντασης 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο την ίδια περιοχή και είχε εστιακό βάθος 7,4 χιλιόμετρα και ο τρίτος είχε ένταση 2,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και επίκεντρο 35 χιλιόμετρα δυτικά -νοτιοδυτικά της Χώρας Σφακίων.

Χανιά σεισμός τώρα

Το εστιακό βάθος και των τριών σεισμών κυμαίνεται από τα 5 μέχρι τα 10 χιλιόμετρα περίπου.

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι τρεις σεισμοί έχουν ως επίκεντρο την περιοχή που έδωσε τον χθεσινό σεισμό των 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Διπλός σεισμός στην Κρήτη μέσα σε λίγα λεπτά! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Έκτακτο! Νέος σεισμός στην Κρήτη! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά στο YouWeekly.gr

Share