Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία με βροχές σε όλη την Ελλάδα! Ποιες περιοχές πρέπει να προσέξουν;

Αναλυτικά η πρόγνωση!

Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία με βροχές σε όλη την Ελλάδα! Ποιες περιοχές πρέπει να προσέξουν;

Πως θα είναι ο καιρός σήμερα και ποιες περιοχές πρέπει να προσέξουν; Συνεχίζεται η κακοκαιρία με βροχές σε όλη την Ελλάδα!

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά!

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα πελάγη έως 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Μην χάσετε επίσης την πρόγνωση για χιόνια του Σάκη Αρναούτογλου! "Σε 2 ημέρες έρχονται χιόνια!"

Η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή 12/01/2020

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά, καθώς και τα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Σταδιακά από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, όπου θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι και βαθμιαία πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και από το μεσημέρι σποραδικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και σταδιακά στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 που γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5 και από το βράδυ στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και γρήγορα βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές από το βράδυ, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, βαθμιαία 4 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 09 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή: iefimerida.gr

Καιρός: Σαρώνει η κακοκαιρία! Σε ποιες περιοχές της Αθήνας θα χιονίσει σήμερα;

Σαρώνει η κακοκαιρία και χειροτερεύει ο καιρός. Σε ποιες περιοχές της Αθήνας θα χιονίσει σήμερα;

«Αγριεύει» η κακοκαιρία σήμερα, καθώς ο Ηφαιστίων έφτασε στη χώρα τη νύχτα, με θυελλώδεις ανέμους και έντονη χιονόπτωση.

Από το βράδυ έχουν δημιουργηθεί αρκετά προβλήματα, κυρίως στην Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά Ελλάδα, το Ιόνιο και την Κρήτη, με χιόνια, βροχές, διακοπές ρεύματος και κατολισθήσεις σε δρόμους.

Χωρίς ρεύμα έμεινε η Ζάκυνθος, το έστρωσε στη Πελοπόννησο

Τα πρώτα προβλήματα ξεκίνησαν από το απόγευμα χθες, καθώς στις περιοχές γύρω από τα Καλάβρυτα και αργότερα στην Στερεά Ελλάδα, το χιόνι άρχισε να πέφτει έντονο.

Η Τροχαία βρισκόταν όλη νύχτα επί ποδός και μάλιστα χρειάστηκε να κλείσει αρκετούς δρόμους, στις γύρω περιοχές των Καλαβρύτων, την Αρκαδία, την Κορινθία, την Ευρυτανία, την Φθιώτιδα, αλλά και την Αττική.

Παράλληλα, με ενημέρωσή της, τόνισε σε ποιους δρόμους θα πρέπει οι οδηγοί να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς τα καιρικά φαινόμενα έγιναν ακόμη πιο έντονα στη διάρκεια της νύχτας.

Καλάβρυτα πόλη

Posted by ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS on Sunday, January 5, 2020

Την ίδια στιγμή, στη Ζάκυνθο η μισή και πλέον πόλη, βυθίστηκε στο σκοτάδι εξαιτίας της κακοκαιρίας. Κολώνες της ΔΕΗ υπέστησαν βλάβες, με συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να προσπαθούν για μερικές ώρες να εντοπίσουν και να λύσουν το πρόβλημα, που άφησε το νησί χωρίς φως.

To πρόβλημα αποκαταστάθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα.

Και στην Κρήτη ωστόσο υπήρξαν προβλήματα, κυρίως στον ΒΟΑΚ στα Χανιά, με κατολισθήσεις, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων και της βροχόπτωσης.

Πού θα χτυπήσει κυρίως η κακοκαιρία «Ηφαιστίων»

Σήμερα, η κακοκαιρία αναμένεται να είναι ακόμη πιο έντονη, με πυκνές χιονοπτώσεις, οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως την κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, το πρωί στα βορειοδυτικά θα έχει χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ηπειρωτικής χώρας (στα πεδινά της ανατολικής Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης).

Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, πρόσκαιρα στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης. Παράλληλα, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, που βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Κακοκαιρία Ηφαιστίων: Πού και πότε αναμένεται να χιονίσει στην Αττική

Από αργά τη νύχτα της Κυριακής, η κακοκαιρία άρχισε να γίνεται έντονη και στην Αττική με πολύ ισχυρούς ανέμους και βροχή, ενώ στα ορεινά ξεκίνησε χιονόπτωση. Για σήμερα, αναμένεται τα φαινόμενα να ενταθούν, καθώς η πρόγνωση κάνει λόγο για χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-400 μέτρα), κατά τόπους πυκνές στα βόρεια. Στις πεδινές περιοχές θα πέσει χιονόνερο, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Κυρίως η χιονόπτωση θα πλήξει τα βόρεια και τα δυτικά του Νομού, όπου αναμένεται να το στρώσει από σήμερα το βράδυ και σταδιακά ως την Τρίτη το πρωί, όπως και στην κεντρική Εύβοια, όπως δείχνει και ο χάρτης του meteo.gr.

Κακοκαιρία: Ανεμοι ως και 11 μποφόρ!

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι άνεμοι αναμένεται να είναι θυελλώδεις και αναμένεται να φτάσουν τοπικά ως και τα 11 μποφόρ! Όπως αναφέρει η ΕΜΥ, οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και στο Αιγαίο 9 με 10 και τοπικά έως 11 μποφόρ. Αυτό αναμένεται να φέρει και αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων που με αυτές τις συνθήκες, τα περισσότερα αναμένεται να μείνουν δεμένα.

Παράλληλα, η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα και θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Κακοκαιρία: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο σήμερα
Σύμφωνα με το Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, οι περιοχές που αναμένεται να έχουν τα περισσότερα προβλήματα σήμερα, είναι οι εξής:

Α. Για χιονοπτώσεις

Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές), καθώς και στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης.

Β. Για θυελλώδεις ανέμους

Στο Αιγαίο οι άνεμοι αναμένεται να φτάσουν σε επίπεδο θύελλας, τοπικά ως και 10 μποφόρ.
Γ. Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Τις πρωινές ώρες θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Δ. Παγετός

Παγετός θα δημιουργηθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Η πρόγνωση του καιρού

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στις πεδινές περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Θρακικό τοπικά 9 με 10 μποφόρ. Θερμοκρασία:Από -03 (μείον 3) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα είναι αυξημένες το πρωί στα νότια οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και τα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -01 (μείον ένα) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια νεφώσεις με χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, τα ημιορεινά, σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-400 μέτρα) και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές. Στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα πυκνές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα κυρίως των νοτιότερων περιοχών.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 με 10 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες το πρωί στην Κρήτη θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και τα ημιορεινά της Κρήτης. Ανεμοι: Βόρειοι 7 με 9 και τοπικά στα δυτικά 10 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές στα ορεινά-ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-400 μέτρα) και πιθανώς πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 και τοπικά 10 με 11 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-400 μέτρα), κατά τόπους πυκνές στα βόρεια. Στις πεδινές περιοχές χιονόνερο, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 8 τοπικά 9 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 10 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και πιθανώς σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Θερμαϊκό τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 01 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

iefimerida.gr

Επίσης, εξακολουθεί να είναι κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ, μιας και η Πάρνηθα έχει ντυθεί για τα καλά στα "λευκά"!