Ποιοι απεργούν 16 και 17 Ιανουαρίου; Δείτε αναλυτικά...

Τι ζητούν;

Ποιοι απεργούν 16 και 17 Ιανουαρίου; Δείτε αναλυτικά...

Ποιοι απεργούν τις ημερομηνίες 16 και 17 Ιανουαρίου; Δείτε αναλυτικά τι ζητούν μετά την απόφαση που πάρθηκε. Προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.

Κύριο αίτημα των φυσικοθεραπευτών είναι η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Κλειστά θα είναι και τα ιδιωτικά εργαστήρια φυσικοθεραπείας στις 17 Ιανουαρίου σε ένδειξη συμπαράστασης.

Οι φυσικοθεραπευτές κάνουν λόγο για ρατσιστική αντιμετώπιση

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών χαρακτηρίζει «απελπιστική» την κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες δομές υγείας και «ρατσιστική» την αντιμετώπιση όλων των κυβερνήσεων απέναντί τους, καθώς, όπως αναφέρεται, «οι φυσικοθεραπευτές του δημόσιου τομέα έχουν εξαιρεθεί από τους δικαιούχους καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, παρά το γεγονός ότι αυτό έχει χαρακτηρισθεί «δίκαιο αίτημα» απ' όλους τους υπουργούς Υγείας».

Φυσικοθεραπευτές: Ζητάμε τα αυτονόητα

Επιπλέον, οι φυσικοθεραπευτές του δημόσιου τομέα διεκδικούν, αυτοτελές τμήμα φυσικοθεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία, κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, άμεση λειτουργία των δημόσιων κέντρων αποκατάστασης με κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, πρόβλεψη θέσεων φυσικοθεραπευτή στις ΤΟΜΥ, πρόσληψη φυσικοθεραπευτών στις μονάδες Πρόνοιας και επαρκή χρηματοδότηση για την Δημόσια Υγεία.

Ζητάμε τα αυτονόητα, δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Πέτρος Λυμπερίδης, τονίζοντας ότι η Πολιτεία θα πρέπει να μεριμνήσει έτσι ώστε οι Φυσικοθεραπευτές να συνεχίσουν προσφέρουν υπηρεσίες και να απασχολούνται στην χώρα μας και να μην αναγκάζονται να μεταναστεύουν στο εξωτερικό.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, «ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ και ΠΟΕ - ΟΤΑ με ανακοινώσεις τους, δηλώνουν τη στήριξή τους στην απεργία, αφού - όπως αναφέρουν - τα αιτήματα των φυσικοθεραπευτών είναι και δικά τους αιτήματα, καθώς ο Τομέας Υγείας και Πρόνοιας είναι μείζονος σημασίας για την ελληνική κοινωνία».

Πριν από λίγες ημέρες μεγάλη ταλαιπωρία προκλήθηκε με την απεργία που είχαν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πηγή: iefimerida.gr

Ταλαιπωρία για χιλιάδες Έλληνες! Στάση εργασίας σε...

Ταλαιπωρία θα αναγκαστούν να υποστούν χιλιάδες Έλληνες σήμερα, καθώς θα υπάρξει στάση εργασίας στην ΟΜΕ - ΟΤΕ! Πόσο θα κρατήσει όμως και τι θα πρέπει να προσέξετε;

Οι εργαζόμενοι στον όμιλο προανήγγειλαν την τρίωρη στάση εργασίας μέχρι το τέλος κάθε βάρδιας, έχοντας προγραμματίσει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας!

Εκεί, στις 13:00 είναι προγραμματισμένη η τριμερής συνάντηση για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον όμιλο, όπου η διοίκηση κάνει λόγο για «αντιδημοκρατικές συμπεριφορές» με καταλήψεις κτιρίων από συνδικαλιστές την περασμένη εβδομάδα, όπου και προχώρησε σε μηνύσεις.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ είχε προαναγγείλει απεργία διαρκείας πριν τα Χριστούγεννα, η οποία θεωρήθηκε παράνομη και καταχρηστική από τον ΟΤΕ.

Πρόσφατα μάλιστα, υπήρξε και μια άλλη στάση εργασίας που δημιούργησε πολλά προβλήματα στους πολίτες!