Πανικός στην δίκη της Χρυσής Αυγής! Δέχτηκαν τηλεφώνημα για βόμβα!

Τι λένε οι πληροφορίες;

Πανικός στην δίκη της Χρυσής Αυγής! Δέχτηκαν τηλεφώνημα για βόμβα!

Πανικός επικράτησε στην δίκη της Χρυσής Αυγής όταν δέχτηκαν τηλεφώνημα για βόμβα με αποτέλεσμα να εκκενωθεί η αίθουσα το πρωί της Τρίτης.

Άγνωστος τηλεφώνησε στις 08.50 στα γραφεία του zougla.gr και ανέφερε ότι έχουν τοποθετηθεί δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί έξω από το Εφετείο, στην οδό Λουκάρεως, στο κέντρο της Αθήνας.

Έλεγχος υπήρξε ήδη το πρωί, αλλά η πρόεδρος έπειτα από αίτημα της αστυνομίας διέκοψε εκ νέου στις 11:00, για να πραγματοποιηθεί νέος έλεγχος.

Τι θα συμβεί αν γίνει δεκτή η εισαγγελική πρόταση στην δίκη;

Εισαγγελέας για Χρυσή Αυγή: Αυτός είναι ο μόνος ένοχος για την δολοφονία του Φύσσα

Τον μοναδικό ένοχο για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα έκρινε ο εισαγγελέας στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

Την ενοχή μόνο του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ζήτησε από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας η Εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου προτείνοντας την απαλλαγή όλων των συγκατηγορουμένων του από τις κατηγορίες της απλής ή της άμεσης συνέργειας που ανά περίπτωση αντιμετωπίζουν.

Ωστόσο, η εισαγγελέας υποστήριξε ότι «οι κινήσεις του Γιώργου Ρουπακιά δείχνουν ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα. Μόνος κινήθηκε, μόνος αποχώρησε». Δεν δέχθηκε ούτε ότι το πλήθος των χρυσαυγιτών ήταν συντεταγμένο και ακολουθούσε οδηγίες, όπως έχει προκύψει από μαρτυρίες, και αμφισβήτησε την στοχοποίηση του Π. Φύσσα.

Μετά την διακοπή περίπου ενός μήνα της διαδικασίας, έφθασε η ώρα στην κρίσιμη και πολυετή δίκη για την δράση της οργάνωσης και τα εγκλήματα τα οποία αποδίδονται σε μέλη της και για τα οποία κατηγορούνται είτε ως φυσικοί, είτε ως ηθικοί αυτουργοί η εισαγγελέας να τοποθετηθεί.

«Οι κινήσεις Ρουπακιά δείχνουν ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα. Μόνος κινήθηκε, μόνος αποχώρησε» σημείωσε ωστόσο η εισαγγελέας υποστηρίζοντας ότι απ’ ότι αποδεικνύεται δεν υπήρχε κάποιος σχεδιασμός, ούτε ότι γνώριζαν οι υπόλοιποι ότι επρόκειτο να προχωρήσει σε αυτή την πράξη έτσι ώστε να μπορούν να τον εμποδίσουν, εξού και έφθασε στο σημείο με αυτοκίνητο με φανερές πινακίδες.

Τέλος, αμφισβήτησε την στοχοποίηση του Π. Φύσσα εκ των προτέρων, θεωρώντας ότι αυτή ήταν μια συμπλοκή που έφτασε στην ανθρωποκτονία λόγω του Γ. Ρουπακιά.

elefterostypos.gr

Ραγδαίες εξελίξεις με την Χρυσή Αυγή! Τι συνέβη;