Τραγωδία στους Παξούς: Ραγδαίες εξελίξεις! Ο τρίτος κατηγορούμενος ζήτησε να...

Τι λένε οι απολογίες;

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Τραγωδία στους Παξούς: Ραγδαίες εξελίξεις! Ο τρίτος κατηγορούμενος ζήτησε να...

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την τραγωδία στους Παξούς! Ο τρίτος κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε διήμερη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί!

Οι Αφγανοί διακινητές που ευθύνονται για το πολύνεκρο ναυάγιο στους Παξούς οδηγήθηκαν στα δικαστήρια, αφότου συνελήφθησαν από τη Λιμενική αρχή Πρέβεζας, βάσει των καταθέσεων και των υποδείξεων των υπόλοιπων διασωθέντων του ναυαγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PrevezaBest, έπειτα από τις απολογίες των τριών, με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, οι δύο από τους τρεις φερόμενους ως διακινητές κρίθηκαν προφυλακιστέοι και αναμένεται να πάρουν το δρόμο για τις φυλακές.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, ζήτησε και έλαβε διήμερη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τη προσεχή Πέμπτη, επειδή βρισκόταν νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο της Πρέβεζας.

Οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν με διορισμένους συνηγόρους από τα δικαστήρια Πρέβεζας. Εκτός από τους τρεις, 21 άνδρες και μία γυναίκα διασώθηκαν, 12 έχασαν τη ζωή τους και 17 έως 20 οι αγνοούμενοι.

Τέλος, φαίνεται να ενισχύεται ως το πλέον πιθανό σενάριο, όλοι οι επιβαίνοντες του μοιραίου σκάφους να ξεκίνησαν το ταξίδι για την Ιταλία από κάποια παραλία της Πρέβεζας.

Να θυμίσουμε πως πρόσφατα υπήρξε ακόμη μια τραγωδία όταν βρέθηκε νεκρός από φωτιά Έλληνας πλοίαρχος!

Πηγή: protothema.gr

Σοκ στους Παξούς: Βυθίστηκε σκάφος! Τι συνέβη;

Σοκ επικρατεί στους Παξούς με την είδηση πως βυθίστηκε σκάφος! Τι συνέβη ακριβώς και τι λένε οι πληροφορίες για το τραγικό συμβάν;

Σκάφος που μετέφερε μετανάστες, λόγω εισροής, βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών με αποτέλεσμα άγνωστος -μέχρι στιγμής- αριθμός ατόμων να βρεθεί στη θάλασσα.

Κάποιος από τους μετανάστες, μέσω κινητού τηλεφώνου, είχε δηλώσει νωρίτερα στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης ότι το σκάφος το οποίο επιβαίνουν βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Να σημειωθεί ότι στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν ο καιρός είναι καλός.

Για την παροχή βοήθειας έχουν δεσμευθεί ήδη κοντά στο σημείο, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, δύο φορτηγά πλοία ενώ σπεύδουν επίσης έξι πλωτά του λιμενικού και δύο ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού.

Να θυμίσουμε πως πρόσφατα υπήρξε ακόμη μια τραγωδία όταν βρέθηκε νεκρός από φωτιά Έλληνας πλοίαρχος!

Πηγή: athensmagazine.gr

Εξελίξεις με το ακυβέρνητο σκάφος! Η ανατριχιαστική στιγμή της απόπειρας διάσωσης των 4 επιβαινόντων!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το ακυβέρνητο σκάφος και τον γύρο του διαδικτύου κάνει ήδη η ανατριχιαστική στιγμή από την απόπειρα διάσωσης των 4 επιβαινόντων, που έχουν εγλοβιστεί!

Η εικόνα που ανέβηκε στα social media με το ακυβέρνητο σκάφος κόβει την ανάσα. Το ιστιοπλοϊκό βρίσκεται κυριολεκτικά στο έλεος της κακοκαιρίας με τον άνεμο και τα κύματα να το χτυπούν.

Πάνω από το ακυβέρνητο σκάφος βρέθηκε ελικόπτερο και η διαδικασία της διάσωσης των 4 Ελλήνων επιβαινόντων είναι σε εξέλιξη. Κοντά στο σκάφος ήταν και ένα φορτηγό πλοίο. Τελικά και οι 4 επιβαίνοντες διασώθηκαν.

Πηγή: iefimerida.gr