Σοκ στο Πακιστάν: 93 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα

Οι αρχές φοβούνται ότι ο απολογισμός μπορεί να γίνει ακόμα βαρύτερος

Σοκ στο Πακιστάν: 93 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα

Σοκ προκαλεί στο Πακιστάν η είδηση πως 93 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα.

Ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας των κατολισθήσεων και των χιονοστιβάδων που έχουν πλήξει το Πακιστάν λόγω του κύματος κακοκαιρίας έχει φθάσει τους 93, ενώ άλλοι 53 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, γράφει σήμερα η εφημερίδα Dawn.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι περιοχές που έχουν υποστεί τα πιο βαριά πλήγματα είναι η Αζάντ Κασμίρ, στην οποία οι αρχές κάνουν λόγο για 66 θανάτους, και η επαρχία Μπαλουτσιστάν, όπου καταμετρώνται 20 νεκροί. Άλλοι τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Πουντζάμπ.

Οι πακιστανικές αρχές φοβούνται ότι ο απολογισμός του κύματος κακοκαιρίας μπορεί να γίνει ακόμα βαρύτερος, καθώς δεν είναι η δυνατή η πρόσβαση σε αρκετές περιοχές στη βόρεια περιοχή Κοιλάδα Νίλαμ της επαρχίας Αζάντ Κασμίρ καθώς δρόμοι είναι αδιάβατοι εξαιτίας των χιονοπτώσεων.

protothema.gr

Εντωμεταξύ δείτε και την νέα κακοκαιρία που θα έρθει από σήμερα στην χώρα μας

Εικόνες - σοκ: 41 οι νεκροί λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων! Σε ποια περιοχή χτύπησε η κακοκαιρία;

Σοκ έχουν προκαλέσει οι εικόνες της κακοκαιρίας! Στους 41 νεκροί από το ισχυρό "χτύπημα"! Σε ποια περιοχή χτύπησαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής;

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν μεγάλο μέρος της Αγκόλας μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες, στις αρχές της εβδομάδας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Από τη σφοδρή καταιγίδα, που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Κυριακής και κράτησε μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, σκοτώθηκαν 41 άνθρωποι, είπε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Εουτζένιο Λαμπορίνιου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Λουάντα.


Οι πληγέντες ανέρχονται σε 12.000. Πολλές υποδομές και φυτείες καταστράφηκαν από τις πλημμύρες. Συνολικά, καταστράφηκαν 378 σπίτια και 12 εκκλησίες ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε τέσσερις γέφυρες και σε περισσότερες από 2.000 κατοικίες στις δώδεκα από τις 18 επαρχίες της Αγκόλας.

Σε πολλές περιοχές διακόπηκε η ηλεκτροδότηση.Οι πλημμύρες αυτές έρχονται έπειτα από την «άνευ προηγουμένου ξηρασία» που βίωσε πέρσι η νότια Αγκόλα και είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν σχεδόν 30.000 ζώα εκτροφής.

Τι μας περιμένει μιας και η κακοκαιρία αρχίζει να εξασθενεί αλλά... παραμένουν οι βροχές και τα χιόνια; Δείτε αναλυτικά!

Πηγή: protothema.gr