Θρήνος! Νεκρός 20χρονος στη Μόρια!

Τι λένε οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Θρήνος! Νεκρός 20χρονος στη Μόρια!

Νεκρός έπεσε 20χρονος άνδρας στη Μόρια, καθώς μαχαιρώθηκε μετά από καβγά που είχε και επικρατεί θρήνος. Αυτή είναι η δεύτερη τραγωδία μέσα σε λίγες ημέρες.

Ο 20χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και εξέπνευσε. Η Αστυνομία επιβεβαιώνει το συμβάν, ενώ έχει προβεί σε προσαγωγές.

Πρόκειται για τον δεύτερο νεκρό αυτόν το μήνα στον καταυλισμό της Μόριας. Ο πρώτος εξέπνευσε προχθές έπειτα από μαχαιριά που είχε δεχθεί το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, ενώ σύμφωνα με το Νοσοκομείο Μυτιλήνης πάνω από 10 είναι οι τραυματίες από μαχαίρι στη διάρκεια διαπληκτισμών.

Πριν από αρκετέ εβδομάδες φρίκη προκαλούσε η είδηση πως βρέφος βρέθηκε νεκρό στον καταυλισμό. Από τι πέθανε σύμφωνα με τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα;

Πηγή: eleutherostypos.gr

Φωτιά Μόρια: Πληροφορίες για νεκρούς! Ανάμεσα τους μια γυναίκα!

Πληροφορίες για την φωτιά στη Μόρια κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς. Ανάμεσα τους και μια γυναίκα η οποία έχασε την ζωή της.

Επεισόδια ξέσπασαν στη Μόρια, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στις περίπου 16.45 προκαλώντας πανικό στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς, ανάμεσά τους μια μητέρα κι ένα μωρό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr. Άνδρες των ΜΑΤ πέταξαν δακρυγόνα στους πρόσφυγες, που εξαγριώθηκαν μετά τις πληροφορίες για νεκρούς.

«Η νύχτα θα είναι δύσκολη» εκτίμησε ο δήμαρχος Λέσβου, Στρατής Κυτελής, σημειώνοντας ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για αποσυμφόρφηση του ΚΥΤ, όπου βρίσκονται 12.000 άτομα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στον χώρο αυξάνονται συνεχώς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δόθηκε εντολή σε δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που θα περιφρουρούσαν το ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ να μεταβούν με C-130 στη Μυτιλήνη.

Ομάδα προσφύγων και μεταναστών επιχειρούν να καταλάβουν το κέντρο κράτησης

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μόρια ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών από τη μια μεριά και αστυνομικών δυνάμεων από την άλλη, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς εντός του καταυλισμού.

Αυτή τη στιγμή ομάδα μεταναστών και προσφύγων επιχειρούν να καταλάβουν το κέντρο κράτησης που βρίσκεται εντός του καταυλισμού.

Η φωτιά ξεκίνησε από ένα κοντέινερ

Τον χώρο καλύπτουν μαύροι καπνοί, ενώ σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δημοσίευσε στο Facebook μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, διακρίνεται ένα κοντέινερ να έχει τυλιχθεί στις φλόγες και γύρω από αυτό πλήθος κόσμου.

Η φωτιά προκάλεσε την άμεση παρέμβαση των πυροσβεστών, οι οποίοι δυσκολεύτηκαν να προσεγγίσουν τον χώρο, τόσο λόγω των αντιδράσεων από τους πρόσφυγες και μετανάστες, όσο και λόγω του πλήθους κόσμου που βρίσκεται στο hotspot.

Οι πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς, όμως η παρουσία πλήθους κόσμου δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης. Η φωτιά, σύμφωνα με τον δήμαρχο Λέσβου, έχει σβήσει, μετά και τις ρίψεις που πραγματοποίησαν πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με το lesvospost.gr, όλα ξεκίνησαν όταν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φιλοξενούνται στο hot spot εξεγέρθηκαν, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και έβαλαν φωτιές εντός και εκτός του καταυλισμού, ζητώντας να φύγουν από εκεί.

Οι καπνοί φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα, καθώς ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες πηγαίνουν στην κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Στη συνέχεια, η φωτιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής, επεκτάθηκε και σε άλλους επτά οικίσκους. Στον καταυλισμό βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ο διευθυντής του καταυλισμού που συλλέγουν πληροφορίες για να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ο καταυλισμός της Μόριας έχει επεκταθεί, λόγω της υπερσυγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, που ξεπερνούν τουλάχιστον τέσσερις φορές τη δυνατότητα φιλοξενίας στο ΚΥΤ.