Εικόνες σοκ στους Γαργαλιάνους: Νταλίκα τυλίχτηκε στις φλόγες εν κινήσει!

Υπήρξαν τραυματίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Εικόνες σοκ στους Γαργαλιάνους: Νταλίκα τυλίχτηκε στις φλόγες εν κινήσει!

Σοκ είναι οι εικόνες από νταλίκα που τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει στους Γαργαλιάνους λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής.

Ο οδηγός της νταλίκας άμεσα κινητοποίησε το όχημα και στο σημείο άμεσα έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων για την κατάσβεση της φωτιάς.

Ο οδηγός της νταλίκας, ο οποίος μετέφερε χαλίκι, φέρεται να ενημέρωσε ότι άκουσε έναν δυνατό θόρυβο στη μηχανή ενώ κινείτο στην εθνική και στη συνέχεια είδε να ξεπηδούν φλόγες. Ο ίδιος αντέδρασε με ψυχραιμία. Ακινητοποίησε το αυτοκίνητο γρήγορα, κατέβηκε από αυτό, ζήτησε βοήθεια και προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά με πυροσβεστήρα.

Από το συμβάν δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ωστόσο το όχημα υπέστη εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Φωτιά στο δρόμο

Νταλίκα πυρκαγιά

Γαργαλιάνοι

Πυροσβεστική φωτιά

Πριν από λίγες ημέρες τροχαίο σοκ σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας όταν νταλίκα συγκρούστηκε με λεωφορείο.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Ηγουμενίτσα: Στις φλόγες τυλίχτηκαν νταλίκες μέσα σε πλοίο! Τρεις τραυματίες!

Στις φλόγες τυλίχτηκαν δυο νταλίκες μέσα σε πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Βενετία, με 538 επιβάτες και 74 άτομα πλήρωμα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά την αναχώρηση του πλοίου, που επέστρεψε στην Ηγουμενίτσα, όπου και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια. Δύο επιβάτες παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα – ο ένας Κούρδος, που νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Φιλιατών- και ένας υπέστη μικρής έκτασης έγκαυμα.

Αν και μόλις η νταλίκα τυλίχθηκε στις φλόγες το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης ενεργοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, κάποιες νταλίκες που βρίσκονταν στο γκαράζ κάηκαν ολοσχερώς, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν και εμπορεύματα που μετέφεραν κάποιες.

Πρόσκρουση για το Flyingcat 4 στον μώλο της Ύδρας!

Η επιχείρηση της πυροσβεστικής ήταν δύσκολη, ενώ οι πυροσβέστες που μετείχαν σε αυτή χρησιμοποίησαν ειδικό εξοπλισμό και αντιασφυξιογόνες μάσκες. Μετά την κατάσβεση, κλιμάκιο της πυροσβεστικής επιβιβάστηκε στο πλοίο για να διερευνήσει τα αίτια της φωτιάς. Παράλληλα ξεκίνησε και η έξοδος των 293 οχημάτων που βρίσκονταν μέσα στο πλοίο.

Εντυπωσιακά είναι τα πλάνα που τραβήχτηκαν από drone πάνω από το πλοίο και δείχνουν την κινητοποίηση των αρχών και τις προσπάθειες κατάσβεσης, που έγιναν και από θαλάσσης.