Στα "λευκά" η Πάρνηθα! Μαγικές εικόνες από τα χιονισμένα τοπία!

Νέα χιόνια στο βουνό!

Στα

Στα "λευκά" ντύθηκε για ακόμη μια φορά η Πάρνηθα και οι εικόνες είναι μαγικές! Τα χιονισμένα τοπία κλέβουν την παράσταση!

Στα λευκά ντύθηκε και πάλι η Πάρνηθα ύστερα από την κακοκαιρία που έκανε την επέλασή της με το όνομα «Ηφαιστίων» και σάρωσε τις προηγούμενες ημέρες τη χώρα.

Οι θερμοκρασίες ήταν τόσο χαμηλές το βράδυ της Παρασκευής που χιόνισε στην Πάρνηθα και μάλιστα το έστρωσε σε ορισμένα σημεία, όπως φαίνεται άλλωστε σε σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του Forecast Weather Greece στο Facebook.

Το Σάββατο στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες, ενώ υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 4 έως 6 βαθμούς.

Τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στην Κρήτη, στην Εύβοια και στη Μαγνησία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.


Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -5 έως 5, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -2 έως 9, στη Θεσσαλία από 0 έως 9, στα δυτικά ηπειρωτικά από 1 έως 14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 10, στα Δωδεκάνησα από 10 έως 15 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 12.

Δώστε προσοχή ωστόσο, καθώς έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε όλη τη χώρα!

Πηγή: protothema.gr

Πάρνηθα: Μαγικές εικόνες! Έπεσαν τα πρώτα χιόνια

Μαγικές εικόνες το πρωί της Πέμπτης στην Πάρνηθα καθώς έπεσαν τα πρώτα χιόνια.

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αύριο, Παρασκευή, και πιο έντονα μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά σήμερα, Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου, ήδη στην Πάρνηθα έπεσαν οι πρώτες νιφάδες χιονιού.

Πάρνηθα

Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία από το καταφύγιο Μπάφι σε υψόμετρο 1.160 μέτρων, το τοπίο άρχισε να ασπρίζει στις 08:20 το πρωί. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Meteo για την περιοχή, ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο αργά το βράδυ αναμένεται και πάλι χιονόπτωση. Τα φαινόμενα, δε, θα είναι πιο έντονα από το Σάββατο το απόγευμα, με συνεχή χιονόπτωση στην Πάρνηθα.

Δείτε και βίντεο έξω από το καζίνο της Πάρνηθας χθες αργά το βράδυ:

Μη χάσετε επίσης την πρόγνωση του γνωστού μετεωρολόγου, Σάκη Αρναούτογλου για αυτές τις μέρες!