Σοκ! Μαζική δηλητηρίαση 133 ατόμων από το νερό!

Ανάμεσά τους 70 παιδιά!

Σοκ! Μαζική δηλητηρίαση 133 ατόμων από το νερό!

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες, μαζική δηλητηρίαση συνολικά 133 ατόμων, από το νερό που έπιναν σε εργοστάσιο!

Συναγερμός στη Ρωσία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Κιζλιάρ, κοντά στα σύνορα με την Τσετσενία, καθώς 133 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο λόγω κατανάλωσης δηλητηριασμένου νερού.

Η τροφική δηλητηρίαση είναι ένα κρίσιμο πρόβλημα υγείας και σου έχουμε βρει τι πρέπει να κάνεις για να την προλάβεις!

Μεταξύ των ανθρώπων που δηλητηριάστηκαν και νοσηλεύονται, βρίσκονται και 70 παιδιά, ενώ οι τοπικοί γιατροί λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση και νέων περιστατικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η Pravda, η κατάσταση της υγείας των δηλητηριασμένων πολιτών κρίνεται «μέτρια».

Οι τοπικές Αρχές έχουν ήδη καταφέρει να ελέγξουν την κατάσταση 10.000 πολιτών στην Κιζλιάρ, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για πιθανή «εγκληματική ενέργεια» με στόχο τη μαζική δηλητηρίαση, καθώς το πόσιμο νερό σε γειτονιές της συγκεκριμένης πόλης μεταφέρεται σε δεξαμενές από άλλες πηγές.

Πηγή: protothema.gr

Σοκ! Έριξαν δηλητήριο στο υδραγωγείο-Απαγόρευση κατανάλωσης νερού!

Σοκ έχει υποστεί η περιοχή μετά την είδηση ότι έριξαν δηλητήριο στο υδραγωγείο! Σε ισχύ η απαγόρευση κατανάλωσης νερού!

Ο συυναγερμός σήμανε στη ΔΕΥΑΜΒ μετά την ενημέρωση από την αστυνομία πως σε δεξαμενές στον Άγιο Βλάση έγινε δολιοφθορά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «σήμερα, στις 13.00 έγινε γνωστό στη ΔΕΥΑΜΒ από το Αστυνομικό Τμήμα Ν. Πηλίου ότι υπάρχει δολιοφθορά στην εγκατάσταση του καταστήματος «Πέστροφες», στην περιοχή Αγ. Βλασίου, πιθανόν με ρίψη δηλητηριωδών ουσιών στο νερό.

Σκληρόδερμα: Τι είναι αυτό το σπάνιο νόσημα και ποια τα συμπτώματα!

Μετά τα παραπάνω και μέχρι να διασφαλιστεί (έχουν γίνει οι απαραίτητες δειγματοληψίες νερού) η καταλληλότητα του νερού του υδραγωγείου και για προληπτικούς λόγους, η ΔΕΥΑΜΒ απαγορεύει στους καταναλωτές της Τ.Κ Άνω Λεχωνίων – Αγ. Βλασίου – Πλατανιδίων και των κοινοχρήστων βρυσών στο Μαλάκι, να κάνουν χρήση του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση (πόση, μαγείρεμα, προπαρασκευή τροφής κ.λ.π.)


Επιπλέον επισημαίνεται ότι το νερό του ρέματος είναι ακατάλληλο για πόση από τα ζώα.

Η άρση της απαγόρευσης θα γίνει με νέα Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ».