Μετεωρίτης στην Αίγινα: Αναστάτωση στο νησί! Τι αναφέρει ο Δήμαρχος;

Τα αποτελέσματα της έρευνας επιστημόνων!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Μετεωρίτης στην Αίγινα: Αναστάτωση στο νησί! Τι αναφέρει ο Δήμαρχος;

Αναστάτωση έχει επικρατήσει στο νησί της Αίγινας, μετά την είδηση πως ένας μετεωρίτης έπεσε σε κάποιο σημείο του! Μάθετε αναλυτικά τι αναφέρει ο Δήμαρχος του νησιού σχετικά με το συμβάν.

Μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ, ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Ζορμπάς, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει επιβεβαιωμένη μαρτυρία ότι κάποιος το είδε ή έπεσε».

Οι επιστήμονες δηλώνουν καθησυχαστικοί και μιλούν για ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Ο διευθυντής και πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Μανώλης Πλειώνης, σημείωσε: «Ουσιαστικά, μπαίνει στην ατμόσφαιρα ένας μετεωρίτης, ο οποίος καίγεται λόγω της τριβής με την ατμόσφαιρα και δημιουργεί αυτή τη βολίδα που εμφανίζεται. Δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς γι' αυτό το φαινόμενο».

Μαρτυρίες μιλούν για έναν εκκωφαντικό θόρυβο το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη, συνδέοντας το περιστατικό, χωρίς, όμως, να επιβεβαιώνεται. Οι Αρχές διερευνούν το περιστατικό.

Στο μεταξύ μία τρομερή πτώση μετεωριτών είχε παρατηρηθεί πριν από λίγο καιρό, με πύρινες μπάλες να πέφτουν από τον ουρανό!

Φρίκη! Είδαν αυτό στο δάσος και τους "κόπηκε" η ανάσα! Μύριζε θάνατο...

Η απόλυτη φρίκη! Αυτό που είδαν στο δάσος μύριζε θάνατο... Τους "κόπηκε" η ανάσα!

Μία σοκαριστική σκηνή βίωσε μία παρέα που αποφάσισε να κάνει μία βόλτα στο δάσος. Η βόλτα εξελίχθηκε σε εφιάλτης όταν μετά από λίγο εντόπισαν ένα αποκρουστικό θέαμα που όπως δήλωσαν "μύριζε θάνατο".

Βιβλικές εικόνες! Πύρινες μπάλες έπεσαν από τον ουρανό σε πόλη!

Μόλις οι Αρχές έφτασαν για βοήθεια ερεύνησαν τη μυρωδιά και έπεσαν πάνω σε αυτή την εικόνα.

Στο δάσος μύριζε θάνατο

Όπως επιβεβαίωσαν μετά από λίγο αυτό το παράξενο θέαμα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα μανιτάρι. Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος που δεν είχε εντοπιστεί εδώ και πολλά χρόνια.

Μανιτάρι θάνατος