Θρήνος! Πέθανε η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ!

Απέραντη θλίψη!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θρήνος! Πέθανε η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ!

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον καλλιτεχνικό χώρο με την είδηση πως σήμερα πέθανε η κορυφαία ποιήτρια, Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ!

Η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ γεννήθηκε στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 1939. Γονείς της οι Γιάννης Αγγελάκης και Ελένη Σταμάτη. Είναι πνευματική κόρη του Νίκου Καζαντζάκη, που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον πατέρα της. Μόλις στα 17 της χρόνια δημοσιεύει στο περιοδικό Καινούργια εποχή το ποιήμα της «Μοναξιά» μετά από παρότρυνση του Νίκου Καζαντζάκη, ο οποίος έστειλε γράμμα στον Γιάννη Γουδέλη, τον διευθυντή της Καινούργιας εποχής γράφοντας: «Παρακαλώ, δημοσιεύστε αυτό το ποίημα, το έχει γράψει μία κοπέλα που δεν έχει βγάλει ακόμα το γυμνάσιο. Είναι το ωραιότερο ποίημα που διάβασα ποτέ!». Από τότε άνοιξε ο δρόμος για την ενασχόληση της με την ποίηση και τη μετάφραση.

Ακόμη μία δυσάρεστη είδηση, μετά τον αιφνίδιο θάνατο γνωστού πολιτικού χθες το απόγευμα!

Όπως αναφέρει και η ίδια ήταν μεγάλη η είσοδος της στην ποίηση. Άρθρα για την ποίηση και την μετάφραση της ποίησης έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες. Το έργο της έχει μεταφραστεί σε περισσότερες των δέκα γλωσσών και ποιήματα της εμπεριέχονται σε λογοτεχνικές ανθολογίες. Αρχή και τέλος για εκείνη η ποίηση του Κ.Π. Καβάφη. Σπούδασε ξένες γλώσσες στην Αθήνα, τη Γαλλία και την Ελβετία. Είναι διπλωματούχος μεταφράστρια-διερμηνέας. Έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, Αλεξάντρ Σεργκέγεβιτς Πούσκιν, Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Μαγιακόβσκι, Ουίλλιαμ Σαίξπηρ κ.ά. Η ποίησή της διακρίνεται από μια έντονη καταφυγή σε φανταστικές χώρες.

Τον θάνατό της ανακοίνωσε μέσω Facebook ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης.

Πηγή: ethnos.gr

Θλίψη! Πέθανε η αδερφή πασίγνωστου τραγουδιστή!

Θλίψη προκαλεί η είδηση ότι πέθανε η αδερφή ενός πασίγνωστου τραγουδιστή, ο οποίος απεβίωσε πριν ακριβώς 3 χρόνια!

Η είδηση έγινε γνωστή το μεσημέρι της Παρασκευής και η νεαρότερη αδερφή του διάσημου ποπ σταρ George Michael πέθανε σε ηλικία 55 ετών, ανήμερα των Χριστουγέννων.

Τραγική ειρωνεία είναι ότι η Melanie Panayiotou έφυγε από τη ζωή, τρία χρόνια ακριβώς μετά τον αιφνίδιο θάνατο του αδερφού της.

Το άψυχο σώμα της βρήκε στο σπίτι της στο Λονδίνο, η μεγαλύτερη αδερφή της Yioda Panayiotou. Η αιτία του θανάτου της δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, ενώ η αστυνομία δεν θεωρεί ότι έγινε κάτι ύποπτο.

Melanie Panayiotou George Michael πέθανε

Δείτε επίσης την εξομολόγηση πασίγνωστου τραγουδιστή που είπε χαρακτηριστικά: «Έχασα μόλις την 18χρονη αδερφή μου από...»!