Σοκ στο Κιλκίς: Άνδρας βρέθηκε νεκρός! Τι συνέβη;

Τι λένε οι πληροφορίες;

Σοκ στο Κιλκίς: Άνδρας βρέθηκε νεκρός! Τι συνέβη;

Σοκ έχει προκληθεί στο Κιλκίς με την είδηση πως άνδρας βρέθηκε νεκρός! Τι συνέβη ακριβώς και τι λένε οι πρώτες πληροφορίες για το συμβάν;

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γερακαριού - Δίβουνου Κιλκίς, όταν το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας σαραντατετράχρονος συγκρούστηκε με φορτηγό ιδιωτικής χρήσης χτες το βράδυ!

Ο οδηγός του φορτηγού, ηλικίας 56 χρόνων, τραυματίστηκε σοβαρά και κατέληξε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο του Κιλκίς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο σαραντατετράχρονος οδηγός του πρώτου οχήματος, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά, εγκατέλειψε πεζός τον χώρο του δυστυχήματος, εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα και συνελήφθη. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κιλκίς.

Ωστόσο σοβαρή έκρηξη είχε σημειωθεί και πρόσφατα σε αποθήκη του Καζακστάν με δεκάδες τραυματίες και έναν νεκρό!

Πηγή: protothema.gr

Θρήνος! Νεκρός και δεκάδες τραυματίες σε παραδοσιακή γιορτή! Τι συνέβη;

Θρήνος επικρατεί με την είδηση πως υπήρξε ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες σε παραδοσιακή γιορτή! Τι συνέβη ωστόσο ακριβώς και τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δεκάδες τραυματίστηκαν την πρώτη ημέρα ενός παραδοσιακού φεστιβάλ ροντέο στη νότια Ινδία - διοργάνωση που καταγγέλλουν οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων - ανέφερε σήμερα ένας αξιωματούχος και μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

Το ετήσιο φεστιβάλ «Τζαλικατού» είναι εξαιρετικά δημοφιλές στις αγροτικές περιοχές της πολιτείας Ταμίλ Ναντού (νοτιοανατολική Ινδία). Κατά τη διάρκεια του νεαροί άνδρες προσπαθούν να δαμάσουν έναν ταύρο με γυμνά χέρια.

Ένας χωρικός ηλικίας 40 ετών, ο Π. Μουρουγκάν, έχασε τη ζωή του, αφού τον ποδοπάτησε ένας ταύρος που είχε εξαγριωθεί από τη βουή των τυμπάνων, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας.

«Ο Μουρουγκάν προσπάθησε να πιάσει τον ταύρο, όμως τον ποδοπάτησε μέχρι θανάτου», επισήμανε η πηγή.

Περίπου 66 άνδρες τραυματίστηκαν στην πόλη Μαντουράι, κατά την έναρξη του φεστιβάλ, 37 εξ αυτών στην προσπάθειά τους να πιάσουν τους ταύρους, ενώ οι υπόλοιποι ήταν ιδιοκτήτες των βοοειδών ή θεατές, μεταδίδουν ινδικά ΜΜΕ.

Οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων καταγγέλλουν ότι οι ταύροι κακοποιούνται, κατηγορώντας τους κτηνοτρόφους ότι αναγκάζουν τους ταύρους να πιουν αλκοόλ για να χάνουν την ισορροπία τους ή τους ρίχνουν πιπέρι πριν τους αφήσουν ελεύθερους για να τους εκνευρίσουν.

«Τους τσιμπάνε, τους γυρίζουν ή τους τραβάνε τις ουρές τους για να τους υποχρεώσουν να τρέξουν προς το απειλητικό πλήθος», περιέγραφε σε μια έκθεσή της τον περασμένο χρόνο η οργάνωση People for Ethical Treatment of Animals (PETA).

«Σε κατάσταση πανικού, οι ταύροι τρέχουν προς τους δρόμους των χωριών, τραυματίζοντας τους περίεργους, ακόμα και σκοτώνοντας ορισμένους εξ αυτών» σημειωνόταν στο κείμενο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας είχε απαγορεύσει το φεστιβάλ το 2014, όμως, έπειτα από διαδηλώσεις, η κυβέρνηση του Ταμίλ Ναντού επέτρεψε το 2017 τη διεξαγωγή του, εκτιμώντας ότι αποτελεί μέρος της ταυτότητας της περιοχής.

Ωστόσο σοβαρή έκρηξη είχε σημειωθεί και πρόσφατα σε αποθήκη του Καζακστάν με δεκάδες τραυματίες και έναν νεκρό!

Πηγή: protothema.gr