Εξελίξεις με την επίθεση σε ελληνικό πλοίο! Τι συνέβη με τους πέντε Έλληνες Ομήρους;

Η δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας!

Εξελίξεις με την επίθεση σε ελληνικό πλοίο! Τι συνέβη με τους πέντε Έλληνες Ομήρους;

Τι συνέβη με τους πέντε Έλληνες Ομήρους με τις εξελίξεις που υπάρχουν με την επίθεση σε ελληνικό πλοίο!

Την απελευθέρωση των πέντε Ελλήνων ναυτικών που είχαν απαχθεί στο Καμερούν μετά από επίθεση ενόπλων στις 31 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλιάς Γιάννης Πλακιωτάκης.

Πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους 20 και 21 ετών του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου 'HAPPY LADY'' Ν.Π. 12183.

Το πλοίο είχε δεχθεί την επίθεση ενώ αγκυροβολημένο δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι ''LIMBOH'' στο Καμερούν.

«Εκφράζω τη χαρά μου για την απελευθέρωση των 5 Ελλήνων ναυτικών. Οι συντονισμένες προσπάθειες απέδωσαν. Εύχομαι καλή επιστροφή στην πατρίδα και τις οικογένειές τους» έγραψε ο κ. Πλακιωτάκης.

Εκφράζω τη χαρά μου για την απελευθέρωση των 5 Ελλήνων ναυτικών. Οι συντονισμένες προσπάθειες απέδωσαν. Εύχομαι καλή επιστροφή στην πατρίδα και τις οικογένειές τους #Πλακιωτάκης

Posted by Γιάννης Πλακιωτάκης - Giannis Plakiotakis on Wednesday, January 22, 2020

Από το περιστατικό είχε τραυματιστεί ένας Έλληνας, ο οποίος διακομίστηκε τότε σε τοπικό νοσοκομείο καθώς η κατάστασή του δεν ενέπνεε ανησυχία καθώς ο τραυματισμός του είχε προκληθεί από εξοστρακισμό σφαίρας.

Το τάνκερ ανήκει στην εταιρεία East Med του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου και μετέφερε καύσιμα. Δεν επέβαιναν σ' αυτό ένοπλοι φρουροί.

Πηγή: protothema.gr

Ραγδαίες εξελίξεις με την ένοπλη επίθεση σε ελληνικό πλοίο! Τι κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την ένοπλη επίθεση σε ελληνικό πλοίο! Oι κάμερες ασφαλείας μίλησαν! Τι είναι αυτό που κατέγραψαν και τι λέει η αστυνομία;

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι κάμερες ασφαλείας από το δεξαμενόπλοιο κατέγραψαν τις κινήσεις των πειρατών και οι αρχές στο Καμερούν τις ελέγχουν για να συλλέξουν περαιτέρω στοιχεία για την ένοπλη επίθεση στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο!

Οι αρχές γνωρίζουν τον αριθμό των πειρατών που έκαναν την ένοπλη επίθεση, αλλά και πόση ώρα χρειάστηκαν για να φύγουν από το πλοίο, παίρνοντας μαζί τους ομήρους.

Πατέρας ομήρου: Δεν υπήρχε υποψία φόβου
Την ίδια ώρα, οι οικογένειες των πέντε Ελλήνων ναυτικών (όπως και τον άλλων τριών ομήρων, δύο από τις Φιλιππίνες και ένας από την Ουκρανία) περιμένουν με αγωνία να μάθουν πως κυλούν οι διαπραγματεύσεις με τους πειρατές. Οι δικηγόροι που χειρίζονται τις διαπραγματεύσεις εκ μέρους της πλοιοκτήτριας εταιρίας, είχαν μία συνομιλία με τους πειρατές το μεσημέρι της Τρίτης για τελευταία φορά, όπου έκαναν αντιπρόταση στα λύτρα που ζητούσαν οι απαγωγείς.

Ο πατέρας του Έλληνα ανθυποπλοίαρχου που κρατείται όμηρος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων ανέφερε πως λίγη ώρα πριν την επίθεση, μιλούσε με τον γιο του στο τηλέφωνο.

«Αν το περιστατικό είχε γίνει λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα ήμουν αυτήκοος μάρτυρας. Μιλήσαμε τέσσερις ώρες πριν. Δεν είχαν κάποιο κίνδυνο, κάποια υποψία να φοβούνται», είπε.

Συγγενείς του τραυματία Έλληνα ναυτικού, ο οποίος δέχτηκε σφαίρα στο πόδι, η οποία εξοστρακίστηκε, ανέφερε πως έχει επικοινωνήσει με τους συγγενείς τους, λέγοντας πως είναι καλά στην υγεία του. Μάλιστα, αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα, όταν ολοκληρωθούν οι καταθέσεις για την ένοπλη επίθεση στο τάνκερ, στο λιμάνι του Λίμπο.

Να θυμίσουμε πως η ένοπλη ομάδα έκανε ρεσάλτο στο τάνκερ ενώ εκείνο βρισκόταν αγκυροβολημένο δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι ''LIMBOH'' στο Καμερούν.

Πηγή: iefimerida.gr