Γενική απεργία στα νησιά του Αιγαίου! Τι συνέβη;

Κλιμάκωση στην Αθήνα

Γενική απεργία στα νησιά του Αιγαίου! Τι συνέβη;

Γενική απεργία έχουν σήμερα στα νησιά του Αιγαίου τα καταστήματα και οι δημόσιες υπηρεσίες στα νησιά της Λέσβου, της Σάμου και της Χίου. Αυτό συμβαίνει λόγω αιτημάτων που αφορούν το προσφυγικό.

Κλειστά είναι σήμερα καταστήματα και οι δημόσιες υπηρεσίες στα νησιά της Λέσβου, της Σάμου και της Χίου λόγω γενικής απεργίας με αιτήματα που αφορούν το προσφυγικό.

Στις 12 η ώρα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα νησιά. Στη Μυτιλήνη, θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο, στη Χίο στην κεντρική πλατεία και στη Σάμο στο Βαθύ, στην κεντρική πλατεία.

Οι κάτοικοι των νησιών με τη σημερινή τους κινητοποίηση, ζητούν να αποσυμφορηθούν τα νησιά, με τη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα αλλά και να υπάρξει ισοκατανομή σε δομές φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Δήμαρχοι και πολίτες απορρίπτουν το σχεδιασμό της κυβέρνησης για κλειστά κέντρα φιλοξενίας.

Κλειστές θα είναι οι υπηρεσίες των περισσότερων δήμων του Βορείου Αιγαίου, ενώ την Πέμπτη θα λειτουργήσουν μόνο οι παιδικοί σταθμοί και οι υπηρεσίες καθαριότητας.

Κλιμάκωση στην Αθήνα

Την Πέμπτη οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν στην Αθήνα, όπου θα βρεθούν οι αιρετοί των νησιών του Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να παραδώσουν ψήφισμα στον Πρωθυπουργό, κάνοντας παράσταση διαμαρτυρίας και στη Βουλή, όπου επιθυμούν να συναντηθούν με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Τέλος, αποφασίστηκε να μην κλείσουν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, προκειμένου να μην αποκοπούν τα νησιά από την ηπειρωτική Ελλάδα, κάτι που έστω και για 24 ώρες θα προκαλέσει επιπρόσθετη ταλαιπωρία στους νησιώτες.

in.gr

Πρόσφατα μάλιστα, υπήρξε και μια άλλη στάση εργασίας που δημιούργησε πολλά προβλήματα στους πολίτες!

Ποιοι απεργούν 16 και 17 Ιανουαρίου; Δείτε αναλυτικά...

Ποιοι απεργούν τις ημερομηνίες 16 και 17 Ιανουαρίου; Δείτε αναλυτικά τι ζητούν μετά την απόφαση που πάρθηκε. Προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.

Κύριο αίτημα των φυσικοθεραπευτών είναι η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Κλειστά θα είναι και τα ιδιωτικά εργαστήρια φυσικοθεραπείας στις 17 Ιανουαρίου σε ένδειξη συμπαράστασης.

Οι φυσικοθεραπευτές κάνουν λόγο για ρατσιστική αντιμετώπιση

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών χαρακτηρίζει «απελπιστική» την κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες δομές υγείας και «ρατσιστική» την αντιμετώπιση όλων των κυβερνήσεων απέναντί τους, καθώς, όπως αναφέρεται, «οι φυσικοθεραπευτές του δημόσιου τομέα έχουν εξαιρεθεί από τους δικαιούχους καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, παρά το γεγονός ότι αυτό έχει χαρακτηρισθεί «δίκαιο αίτημα» απ' όλους τους υπουργούς Υγείας».

Φυσικοθεραπευτές: Ζητάμε τα αυτονόητα

Επιπλέον, οι φυσικοθεραπευτές του δημόσιου τομέα διεκδικούν, αυτοτελές τμήμα φυσικοθεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία, κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, άμεση λειτουργία των δημόσιων κέντρων αποκατάστασης με κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, πρόβλεψη θέσεων φυσικοθεραπευτή στις ΤΟΜΥ, πρόσληψη φυσικοθεραπευτών στις μονάδες Πρόνοιας και επαρκή χρηματοδότηση για την Δημόσια Υγεία.

Ζητάμε τα αυτονόητα, δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Πέτρος Λυμπερίδης, τονίζοντας ότι η Πολιτεία θα πρέπει να μεριμνήσει έτσι ώστε οι Φυσικοθεραπευτές να συνεχίσουν προσφέρουν υπηρεσίες και να απασχολούνται στην χώρα μας και να μην αναγκάζονται να μεταναστεύουν στο εξωτερικό.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, «ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ και ΠΟΕ - ΟΤΑ με ανακοινώσεις τους, δηλώνουν τη στήριξή τους στην απεργία, αφού - όπως αναφέρουν - τα αιτήματα των φυσικοθεραπευτών είναι και δικά τους αιτήματα, καθώς ο Τομέας Υγείας και Πρόνοιας είναι μείζονος σημασίας για την ελληνική κοινωνία».

Πριν από λίγες ημέρες μεγάλη ταλαιπωρία προκλήθηκε με την απεργία που είχαν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πηγή: iefimerida.gr