Το καμπανάκι του κινδύνου κρούει η Γαλλία! Οι πλημμύρες αναμένεται να...

Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Το καμπανάκι του κινδύνου κρούει η Γαλλία! Οι πλημμύρες αναμένεται να...

Το καμπανάκι του κινδύνου κρούει η Γαλλία με τις πλημμύρες να αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές σε όλη την χώρα! Ήδη δυο ποταμοί υπερχείλισαν και χωριά εκκενώθηκαν λόγω της κακοκαιρίας!

Περίπου 1.500 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους μετά την υπερχείλιση δύο ποταμών, μετά το σαρωτικό πέρασμα της καταιγίδας Γκλόρια, που πλήττει τη νότια Γαλλία.

Οι περιοχές που βρίσκονται περιμετρικά των ποταμών Αλί (στο βόρειο τμήμα του Περπινιάν) και Οντ (νότια της Καρκασόν), τέθηκαν σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού». Χωριά εκκενώθηκαν και σούπερ μάρκετ έκλεισαν.

Στην Οντ, η αύξηση της στάθμης των υδάτων «είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλές κατοικίες και να κοπούν στα δύο δρόμοι» σύμφωνα με την υπηρεσία καταγραφής πλημμυρών Vigicrues.

Παρατηρούμε «επίπεδα που προσεγγίζουν εκείνα του 1891», τη χρονιά μιας ιστορικής και φονικής πλημμύρας, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Αν Λαϊμπούρν, η διευθύντρια του γραφείου της περιφέρειας στην Οντ.

Έπειτα από απόφαση της περιφέρειας, αναστέλλονται για αύριο τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων, ενώ η λειτουργία των σχολείων θα εξεταστεί κατά περίπτωση. Τρία κάμπινγκ εκκενώθηκαν.

Οι βροχοπτώσεις που πλήττουν την περιοχή από τη Δευτέρα, αναμένεται να ενισχυθούν έως αύριο το πρωί, προειδοποιεί η μετεωρολογική υπηρεσία Meteo-France.

Δείτε επίσης και σε ποια άλλη περιοχή υπήρξαν 17 νεκροί από το ίδιο καιρικό φαινόμενο!

Πηγή: protothema.gr

Θρήνος: Τουλάχιστον 21 οι νεκροί από πλημμύρες! Σε ποια περιοχή "χτύπησε" η κακοκαιρία;

Θρήνος επικρατεί με την είδηση πως τουλάχιστον 21 είναι οι νεκροί από πλημμύρες! Σε ποια περιοχή "χτύπησε" η κακοκαιρία ωστόσο και τι δήλωσαν οι αρχές;

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις αυτές, οι φονικότερες των τελευταίων ετών στην Τζακάρτα, εκτόπισαν πάνω από 30.000 κατοίκους και προκάλεσαν χάος στη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Ασίας!

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πλημμυρών και κατολισθήσεων των τελευταίων στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, την Τζακάρτα, καθώς και σε προάστιά της, ανακοίνωσαν οι αρχές, που προειδοποιούν πως αναμένουν συνέχιση της κακοκαιρίας που τις προκάλεσε.

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις αυτές, οι φονικότερες των τελευταίων ετών στην Τζακάρτα, εκτόπισαν πάνω από 30.000 κατοίκους και προκάλεσαν χάος στη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Ασίας, με τις σιδηροδρομικές συνδέσεις να έχουν ανασταλεί εν μέρει και διακοπές της ηλεκτροδότησης σε αρκετές περιοχές.


Ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων ενημέρωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ο απολογισμός των πλημμυρών που προκάλεσαν σφοδρές βροχοπτώσεις από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και συνεχίστηκαν και τις πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Ιανουαρίου αυξήθηκε σε 21 νεκρούς. Χθες Τετάρτη η κυβέρνηση είχε κάνει λόγο για 9 νεκρούς.

Η γεωφυσική και μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδονησίας προβλέπει συνέχιση των καταιγίδων, με συχνούς κεραυνούς και ισχυρούς ανέμους, το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σήμερα.


Δεν έχουν διευκρινιστεί από τις αρχές οι αιτίες του θανάτου όλων των θυμάτων. Με βάση όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, τέσσερις άνθρωποι πνίγηκαν, άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας κατολισθήσεων, άλλοι τέσσερις υπέστησαν ηλεκτροπληξία και τρεις πέθαναν από υποθερμία.

Στην Τζακάρτα και τα προάστιά της ζουν πάνω από 30 εκατομμύρια άνθρωποι.

Οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι καταβάλλουν προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για να μειώσουν τον κίνδυνο πλημμυρών την περίοδο των βροχών στην Τζακάρτα, μέρος της οποίας χαρακτηρίζεται ευάλωτο σε αυτές.

Το 2007, είχαν χαθεί πάνω από 50 ανθρώπινες ζωές στην Τζακάρτα εξαιτίας πλημμυρών. Πριν από πέντε χρόνια, μεγάλο μέρος του κέντρου της μεγαλούπολης πλημμύρισε εξαιτίας της υπερχείλισης καναλιών.

Δείτε επίσης και σε ποια άλλη περιοχή υπήρξαν 17 νεκροί από το ίδιο καιρικό φαινόμενο!

Πηγή: protothema.gr