Αυστραλία: Νέο πλήγμα μετά τις πυρκαγιές! Συνετρίβη πυροσβεστικό αεροσκάφος!

3 νεκροί!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Αυστραλία: Νέο πλήγμα μετά τις πυρκαγιές! Συνετρίβη πυροσβεστικό αεροσκάφος!

Ένα νέο πλήγμα δημιουργήθηκε για την Αυστραλία, μετά από τις φονικές πυρκαγιές που κατέστρεψαν τη χώρα! Ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος συνετρίβη ενώ έδινε μάχη με τις φλόγες.

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν πυροσβεστικό αεροσκάφος συνετρίβη στην Αυστραλία, μετάδωσε το πρωί της Πέμπτης το Γαλλικό Πρακτορείο με ανάρτησή του στο Twitter, επικαλούμενο αξιωματούχο.

Στο μεταξύ πριν από λίγες μέρες, βγήκαν νέες εξελίξεις με την υπόθεση του Boeing που συνετρίβη!

Οι αρχές της Αυστραλίας είχαν γνωστοποιήσει νωρίτερα σήμερα ότι έχασαν την επαφή με τo μεγάλο πυροσβεστικό αεροσκάφος που συμμετείχε στη μάχη με τις φλόγες σε ορεινές περιοχές της νοτιοανατολικής πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας. Σε ανακοίνωση στο Twitter, το πυροσβεστικό σώμα της Νέας Νότιας Ουαλίας ανέφερε ότι «διενεργεί έρευνα για τις πληροφορίες σχετικά με σοβαρό συμβάν στο οποίο ενεπλάκη αεροσκάφος» στο νότιο τμήμα της πολιτείας.

Πυροσβέστες συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για την κατάσβεση πυρκαγιών στην περιοχή εν μέσω υψηλής ζέστης, καθώς μεγάλο μέρος της χώρας τέθηκε σε συναγερμό από νωρίτερα σήμερα λόγω της επανόδου του καύσωνα έπειτα από πολυήμερες βροχοπτώσεις που προσέφεραν ανακούφιση στα μέτωπα.

Κατά τόπους επικρατούν σήμερα θερμοκρασίες 40° Κελσίου και πνέουν άνεμοι ταχύτητας ως και 90 χιλιομέτρων την ώρα, συνθήκες που ευνοούν την εξάπλωση των πυρκαγιών.

Από τον Σεπτέμβριο, οι χωρίς προηγούμενο φωτιές στην Αυστραλία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 29 ανθρώπους και έχουν μετατρέψει σε αποκαΐδια πάνω από 2.000 κατοικίες.

Τραγωδία! Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου! Υπάρχουν 8 νεκροί και ανάμεσα τους ο...

Μια ασύλληπτη τραγωδία συνέβη σήμερα μια μια συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου! Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν 8 νεκροί και ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο... αρχηγός του Γενικού Επιτελείου!

Οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Ταϊβάν πτέραρχος Σεν Γι-μινγκ, σκοτώθηκαν όταν ελικόπτερο με 13 επιβαίνοντες αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση.

Αρχικά, η κυβέρνηση της προέδρου Τσάι Ινγκ-ουέν είχε μίλησε για μικρότερο απολογισμό θυμάτων, κάνοντας λόγο για έξι νεκρούς και πέντε επιζήσαντες. Νωρίτερα, το υπ. Αμυνας της Ταϊβάν είχε ανακοινώσει πως βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων στο ελικόπτερο αμερικανικής κατασκευής Black Hawk που έκανε αναγκαστική προσγείωση στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Δεν δόθηκαν διευκρινίσεις για την κατάσταση των ανθρώπων που επέζησαν. Ο θάνατος του πτέραρχου καταγράφεται μία εβδομάδα πριν από τις κρίσιμες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 11ης Ιανουαρίου.

Επίσης σαν θρίλερ έμοιαζε μια άλλη συντριβή αεροσκάφους με 5 νεκρούς!

Πηγή: iefimerida.gr