Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Μεγάλη προσοχή! Στάση εργασίας σήμερα! Ποιους αφορά;

Σας ενδιαφέρει!

Μεγάλη προσοχή! Στάση εργασίας σήμερα! Ποιους αφορά;
Ενημέρωση 23.01.2020 14:31

Δώστε μεγάλη προσοχή, καθώς σήμερα ξεκινάει μια νέα στάση εργασίας! Ποιους αφορά όμως και τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Την κήρυξη εικοσιτετράωρης απεργιακής κινητοποίησης, μόλις το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή, προαναγγέλλει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση, στη συνεδρίασή της, στις 16 Ιανουαρίου, αποφάσισε να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ της 25ης Οκτωβρίου 2019 για κήρυξη εικοσιτετράωρης απεργιακής κινητοποίησης, μόλις το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή. Παράλληλα, αποφάσισε να προχωρήσει, στο επόμενο διάστημα, σε εκστρατεία ενημέρωσης των εργαζομένων σε ολόκληρη τη χώρα, μέσα από συσκέψεις ομοσπονδιών, νομαρχιακών τμημάτων και Γενικών Συνελεύσεων των πρωτοβάθμιων σωματείων. Σύμφωνα με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, στόχος είναι να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας «για την αποτροπή ψήφισης του νέου αντιασφαλιστικού νόμου της κυβέρνησης».

«Οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται στα ποσοστά αναπλήρωσης, μετά τα 30 χρόνια υπηρεσίας, σε εκτέλεση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την επιστροφή ενός ελάχιστου ποσού, σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνουν ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες μειώσεις που είχαν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι με τον νόμο Κατρούγκαλου και τους προηγούμενους μνημονιακούς αντιασφαλιστικούς νόμους» υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Οι βασικές διεκδικήσεις της ΑΔΕΔΥ συνοψίζονται, ως εξής: «Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση και καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης».

Ενώ, πρόσφατα ακόμα μια στάση εργασίας δημιούργησε πολλά προβλήματα στους πολίτες!

Πηγή: protothema.gr

Ταλαιπωρία για χιλιάδες Έλληνες! Στάση εργασίας σε...

Ταλαιπωρία θα αναγκαστούν να υποστούν χιλιάδες Έλληνες σήμερα, καθώς θα υπάρξει στάση εργασίας στην ΟΜΕ - ΟΤΕ! Πόσο θα κρατήσει όμως και τι θα πρέπει να προσέξετε;

Οι εργαζόμενοι στον όμιλο προανήγγειλαν την τρίωρη στάση εργασίας μέχρι το τέλος κάθε βάρδιας, έχοντας προγραμματίσει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας!

Εκεί, στις 13:00 είναι προγραμματισμένη η τριμερής συνάντηση για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον όμιλο, όπου η διοίκηση κάνει λόγο για «αντιδημοκρατικές συμπεριφορές» με καταλήψεις κτιρίων από συνδικαλιστές την περασμένη εβδομάδα, όπου και προχώρησε σε μηνύσεις.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ είχε προαναγγείλει απεργία διαρκείας πριν τα Χριστούγεννα, η οποία θεωρήθηκε παράνομη και καταχρηστική από τον ΟΤΕ.

Πρόσφατα μάλιστα, υπήρξε και μια άλλη στάση εργασίας που δημιούργησε πολλά προβλήματα στους πολίτες!


Πηγή: iefimerida.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πανελλαδική απεργία σήμερα! Ποιους αφορά;

Νέα στάση εργασίας αύριο, Τετάρτη! Ποιους αφορά;

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr

Share