Αδιανόητο! Κόρη γνωστού πολιτικού κατήγγειλε υπουργό για κακοποίηση!

Ο λόγος για την...

Αδιανόητο! Κόρη γνωστού πολιτικού κατήγγειλε υπουργό για κακοποίηση!

Αδιανόητο περιστατικό συνέβη σε κόρη γνωστού πολιτικού! Η ίδια κατήγγειλε υπουργό για κακοποίηση και επίθεση! Τι συνέβη και τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στις ΗΠΑ, εμφανίστηκαν και στη Γαλλία οι λέξεις κλειδιά #balancetonporc («Κατάδωσε το γουρούνι») και #moiaussi («Συνέβη και σε μένα), μέσω των οποίων -επώνυμα ή ανώνυμα- πολλές γυναίκες περιέγραψαν τις δικές τους ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ανάμεσα σε αυτές και η διάσημη συγγραφέας Ariane Fornia (Αριάν Μπεσόν στο αληθινό της όνομα, κόρη του πρώην υπουργού του Σαρκοζί, Ερίκ Μπεσόν) κατηγόρησε την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 τον πρώην σοσιαλιστή υπουργό και μέλος του Συνταγματικού Συμβουλίου Πιερ Ζοξ ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά την άνοιξη του 2010, σε κείμενο που ανήρτησε στο μπλογκ της.

Καταδικάστηκε η ίδια για συκοφαντική δυσφήμιση

Το δικαστήριο, το 2020, καταδίκασε τη συγγραφέα για «συκοφαντική δυσφήμιση», με το επιχείρημα ότι στο μπλογκ της ο πρώην υπουργός Πιέρ Ζοξ «περιγραφόταν σχεδόν φωτογραφικά». «Οι φράσεις σχετικά με τον κύριο Πιέρ Ζοξ στον οποίο αποδίδονταν πρόθεση σεξουαλικής επίθεσης δυσφημούν την τιμή και την υπόληψή του», αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου η οποία εκδόθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2020.
Οι δικαστές αποφαίνονται ότι «οι αποκαλύψεις εγγράφονται σε ένα κίνημα απελευθέρωσης του γυναικείου λόγου», ότι αυτό το θέμα «το οποίο ενδιαφέρει την κοινωνία σε όλες τις διαστάσεις του» μπορεί να θεωρηθεί γενικού ενδιαφέροντος. Ωστόσο, σημειώνουν, δεν υπάρχει «άμεση μαρτυρία των γεγονότων που καταγγέλθηκαν» από την Αριάν Φορνιά. «Απόδειξη είναι ότι η καταγγέλλουσα δεν υπέβαλε τότε μήνυση», υπογραμμίζεται. Αναλυτικά, μάλιστα, η δικαστική απόφαση αναφέρει ότι στο κείμενο της Φορνιά υπάρχουν πολλά λάθη για το όνομα της Όπερας που παιζόταν, για το διάλλειμα» κλπ!

Τι είχε συμβεί, σύμφωνα με την νεαρή συγγραφέα
Σε ένα σημείωμα το οποίο ανήρτησε στο προσωπικό της ιστολόγιο, με τίτλο «#moiaussi: για να αλλάξει στρατόπεδο η ντροπή», η Αριάν Φορνιά αφηγήθηκε πολλές σεξουαλικές επιθέσεις που δέχτηκε σε ηλικία 13 και 19 ετών.
«Αλλά η τρίτη σεξουαλική επίθεση που δέχτηκα από έναν πρώην υπουργό δεν είναι η «χειρότερη», είναι όμως η επίθεση που με καταρράκωσε διανοητικά», γράφει.

Η Φορνιά περιγράφει ότι η επίθεση που δέχτηκε από τον πρώην υπουργό Πιερ Ζοξ έγινε ένα βράδυ που συνόδευε στην Οπερα τον πατέρα της, τότε εν ενεργεία υπουργό Μετανάστευσης του Σαρκοζί.

Έγραφε συγκλονισμένη:

«Δεν ήταν η χειρότερη φορά, αλλά ήταν αυτή που με καταρράκωσε διανοητικά. Γιατί για τις πρώτες δύο σεξουαλικές επιθέσεις έλεγα στον εαυτό μου ότι ίσως έφταιγα εγώ. Δεν είχα μπορέσει να πω όχι.
Αλλά αυτή την φορά κατάλαβα ότι μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε γυναίκα, σε οποιεσδήποτε συνθήκες, ότι δεν μπορούσες να προφυλαχθείς.
Πρέπει να περιγράψω τις συνθήκες για να καταλάβετε σε ποιό βαθμό ήταν αδιανόητο, σε ποιο βαθμό αποκαλύπτει το συναίσθημα ατιμωρησίας των σεξουαλικών αρπακτικών, και ειδικά των ισχυρών αρπακτικών.
Ημουν 25 ετών. Εκείνη την εποχή ο πατέρας μου ήταν υπουργός. Ηταν πολύ εκτεθειμένος επικοινωνιακά και εγώ υπέφερα πολύ από αυτή την εξαιρετική ένταση, από αυτό το πολεμικό κλίμα που παραμόνευε γύρω από τον ίδιο και από την οικογένειά μας.
Η υπέροχη Οπερα του Παρισιού καλούσε συχνά τους υπουργούς να παραστούν στις εκδηλώσεις και ο πατέρας μου γνωρίζοντας την αγάπη που είχα στην λυρική τέχνη με καλούσε συχνά να τον συνοδεύω.
Εκείνο το βράδυ θα πηγαίναμε για να ακούσουμε Βάγκνερ στην Οπερα της Βαστίλλης (ήταν Parsifal, ήταν Ring, δεν θυμάμαι), και ήμουν ευτυχής. Ο πατέρας μου είχε μια επείγουσα δουλειά και θα ερχόταν να με συναντήσει στο διάλειμμα.
Ξαφνικά, εκεί που καθόμουν κάποιος ήρθε και κάθισε δίπλα μου, στα δεξιά μου, εκεί που θα ερχόταν αργότερα ο πατέρας μου.
Δεν ξέρω αν γνωρίζετε την Οπερα της Βαστίλης. Σε αυτή την τεράστια και υπέροχη αίθουσα υπάρχει μια σειρά που θεωρείται VIP. Είναι η κατηγορία Optima, η πρώτη σειρά του πρώτου θεωρείου, στο μέσον της αίθουσας, όπου δεν υπάρχουν άλλοι θεατές μπροστά. Οι υπουργοί, οι σπουδαίες προσωπικότητες, οι σταρ πάντα κάθονται εκεί και ήταν τεράστια τιμή για εμένα να επωφελούμαι. Επιμένω για τη θέση για να σας εξηγήσω ότι δεν πρόκειται για διακριτικό σημείο, κάπου κρυμμένο στη σκιά. Είναι θέσεις όπου όλοι σας βλέπουν και παρατηρούν τι κάνετε.
Ενας ηλικιωμένος κύριος, με αξιοσέβαστο στιλ, κάθησε λοιπόν στα δεξιά μου. Η σύζυγός του κάθησε στα δεξιά του. Επιμένω: η σύζυγός του ήταν παρούσα. Το θέαμα ξεκινάει. Στα δέκα λεπτά, ο ηλικιωμένος κύριος βάζει το χέρι του στο μπούτι μου. Σκέφτομαι μήπως είναι πολύ γέρος και τα έχει χάσει. Τον απωθώ κομψά. Ξαναρχίζει. Και πάλι, τρίτη φορά.
Αρχίζει να μου ανεβάζει τη φούστα. Γλυστράει το χέρι του από μέσα, ανεβάζει το χέρι ως το εσώρουχο. Σπρώχνω το χέρι του πιο δραστήρια και βγάζω μια βουβή κραυγή απελπισίας, με κλειστό στόμα. Ολος ο κόσμος γυρίζει και με κοιτάζει. Σταματάει.
Δέκα λεπτά αργότερα ξαναρχίζει. Του μπήγω τα νύχια στο χέρι. Είναι μια σιωπηλή μάχη, ασύλληπτη, μέσα στην Οπερα της Βαστίλλης. Ο Βάγκνερ στη σκηνή, ο γέρος ανώμαλος εναντίον μιας νεαρής που κάνει παντομίμα μέσα στην αίθουσα.
Στο διάλειμμα φθάνει ο πατέρας μου. Τον βλέπω προβληματισμένο και δεν θέλω να τον στρεσάρω περισσότερο. Φοβάμαι ότι θα πάει να σπάσει τα μούτρα αυτού του τύπου μέσα στην μέση της Οπερας και δεν θα μπορέσουμε να δούμε το τέλος. Είναι βλακώδες, αλλά σέβομαι και την γυναίκα του που κάθεται δίπλα του -δεν θέλω να ζήσει μια ταπείνωση.
Δεν λέω τίποτα στον πατέρα μου. Αλλά αλλάζω θέση στο διάλειμμα και ρωτάω τον αστυνομικό του πατέρα μου: «Μπορείτε να μου πείτε ποιος είναι αυτός ο κύριος;». Πέντε λεπτά αργότερα μου λέει το όνομά του, επιβεβαιώνω στην Google, αυτός είναι. Νιώθω να θέλω να ξεράσω.
Είναι ένας πρώην υπουργός του Φρανσουά Μιτεράν, μέλος πολλών κυβερνήσεων, υπουργός σε σημαντικά οικονομικά πόστα, ένα ιστορικό στέλεχος του σοσιαλιστικού κόμματος, με παράσημα γαλλικά και ευρωπαϊκά. Ενας ζωντανός θρύλος. Η όπερα ξεκινάει εκ νέου, δεν με ενοχλεί πλέον, αλλά δεν μπορώ να συγκεντρωθώ σε ό,τι βλέπω ή ακούω.
Κάνω την σύνοψη όσων συνέβησαν. Είμαι κόρη εν ενεργεία υπουργού, στη θέση VIP ενός από τα σημαντικότερα θέατρα του Παρισιού. Ο άνθρωπος που κάθεται δίπλα μου κατείχε τις υψηλότερες δημόσιες θέσεις, είναι σεβάσμιος και συνοδεύεται από την σύζυγό του. Μου επιτέθηκε σεξουαλικά και επέμενε, παρά την αντίδρασή μου.
Σκέφτομαι τι σημαίνουν όλα αυτά και με πιάνει ίλιγγος. Αν αυτό μπορεί να μου συμβεί σε αυτό το σημείο, σε εμένα, από εκείνον, τότε μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε γυναίκα, παντού. Κανείς δεν μπορεί να προφυλαχθεί.
Στο αυτοκίνητο, καθώς γυρίζαμε, τα διηγούμαι όλα στον πατέρα μου και στον αστυνομικό του. Γινόμαστε έξαλλοι αλλά αποφασίζουμε να μην κάνουμε τίποτα. Εγώ δεν μπόρεσα ποτέ να πω τίποτα για να μην εκθέσω τον πατέρα μου.
Αλλά έχουν περάσει οκτώ χρόνια και τα βράδια ονειρεύομαι ότι του δίνω μια γροθιά, μπροστά στη γυναίκα του, μέσα στο θέατρο, μπροστά σε όλο τον κόσμο. Το να ονειρεύεσαι ότι γρονθοκοπείς έναν γέρο, αυτό είναι πραγματικά αίσθημα αδυναμίας να αντιδράσεις αλλιώς!

Θα μου πείτε «δώσε όνομα». Ενα υπόλοιπο φόβου με συγκρατεί, αλλά νομίζω ότι σας έδωσα πολλές ενδείξεις. Και αν αναγνωρίσει τον εαυτό του και του'ρθει όρεξη να μου κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, να ξέρει ότι ο πατέρας μου και ο αστυνομικός του μπορούν να είναι μάρτυρες εναντίον του. Να ξέρει επίσης ότι τον περιφρονώ βαθύτατα και λυπάμαι τη γυναίκα του».

Η νεαρή γυναίκα δήλωσε λίγες ώρες αργότερα, στο περιοδικό L’Express ότι αυτός που της επιτέθηκε ήταν ο πρώην υπουργός Πιέρ Ζοξ.
«Δεν ήθελα να αρχίσουν να υποπτεύονται όλους τους πρώην υπουργούς του Φρανσουά Μιτεράν», δήλωσε.

Τι δήλωσε ο πατέρας της μετά τις αποκαλύψεις

Το περιοδικό επικοινώνησε και με τον πατέρα της, πρώην υπουργό Eric Besson, ο οποίος επιβεβαίωσε τα γεγονότα:
«Ημουν τρελός από θυμό, απόλυτα τρελός από θυμό. Σκέφτηκα να πάω στο σπίτι του Πιέρ Ζοξ και να του σπάσω τα μούτρα. Μετά άκουσα τις ανησυχίες της κόρης μου, η πολιτική κατάσταση ήταν πολύπλοκη για εμένα και αυτό την έκανε να υποφέρει. Ετσι, αποφασίσαμε να μη μιλήσουμε», δήλωσε.

Το περιοδικό L’Express επικοινώνησε, φυσικά, και με τον πρώην υπουργό Πιέρ Ζοξ, ο οποίος δήλωσε ότι επρόκειτο για «άσχημο αστείο».
«Εγώ θα έκανα κακές χειρονομίες; Αστειεύεστε, φυσικά!»

H Αριάν Φορνιά είναι ταξιδιωτική μπλόγκερ και οι φωτογραφίες είναι από το σάιτ της «Itinera Magica».

Δύσκολες ώρες για γνωστό Έλληνα πολιτικό! Πέθανε η μητέρα του!

Πηγή: iefimerida.gr

Γνωστή Ελληνίδα πολιτικός συγκλονίζει με την εξομολόγηση της! Οι συνεχείς αποβολές και ο θάνατος που την στιγμάτισε!

Γνωστή Ελληνίδα πολιτικός συγκλονίζει με την εξομολόγηση της, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις συνεχείς αποβολές και στον θάνατο που την στιγμάτισε!

Η ίδια παραχώρησε μια εκ βαθέων συνέντευξη στην εφημερίδα Παραπολιτικά και συγκλόνισε το πανελλήνιο με τις αποκαλύψεις της για την προσωπική της ζωή.

Ο λόγος για την Άννα Ευθυμίου, βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.

 Γνωστή Ελληνίδα πολιτικός συγκλονίζει με την εξομολόγηση της! Οι συνεχείς αποβολές και ο θάνατος που την στιγμάτισε!

Διαβάστε απόσπασμα της συνέντευξης

Με τον σύζυγό σας έχετε πλέον δύο παιδάκια. Θέλατε πολύ και ένα δεύτερο ή προέκυψε;
Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ολοκληρώσαμε την οικογένειά μας με δύο παιδιά. Το πρώτο μας παιδί, ο Χρήστος, ήρθε εύκολα και γρήγορα αμέσως μετά τον γάμο μας, όμως με την μπέμπα δεν έγινε το ίδιο. Θέλαμε πολύ να χαρίσουμε στον Χρήστο ένα αδερφάκι, ωστόσο αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες, διότι είχα τρεις αποβολές. Το αίσθημα της απώλειας εξαιτίας της αποβολής είναι πάρα πολύ δύσκολο και οδυνηρό. Το θέλαμε, όμως, πολύ και μετά από κάθε αποβολή έπρεπε να ανασυγκροτηθώ και να βρω την ψυχική δύναμη για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Μια ψηφοφόρος μού είχε πει ότι, αν θέλω πάρα πολύ να κάνω δεύτερο παιδάκι, κάποια στιγμή θα το αποκτήσω. Είχα βαθιά πίστη μέσα μου ότι ο Θεός θα μου το χαρίσει. Σας τα λέω όλα αυτά γιατί θέλω να δώσω ένα μήνυμα ελπίδας στις γυναίκες που προσπαθούν να αποκτήσουν ένα παιδάκι να μη χάνουν το κουράγιο τους και να αντλούν εσωτερική δύναμη για να συνεχίσουν την προσπάθειά τους. Εμάς ο Θεός μας το έδωσε τελικά και το ίδιο εύχομαι ολόψυχα σε όλες τις γυναίκες που το επιθυμούν.

Θρίλερ ο θάνατος εγγονής πασίγνωστου πολιτικού! Στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό θανάτου της!

Ποια απώλεια σας έχει στιγματίσει;
Εκτός από την οδυνηρή απώλεια των αποβολών, με έχει στιγματίσει και ο θάνατος της γιαγιάς μου, η οποία με μεγάλωσε. Ήταν ο στυλοβάτης μου και πέρα από όλα τα άλλα και φίλη μου.

Με τον άντρα σας είστε μαζί από τα 16 σου χρόνια. Πώς έγινε η γνωριμία και πώς η πρόταση γάμου;
Γνωριστήκαμε στον κοινό τόπο καταγωγής μας, από την πλευρά της μητέρας μου, ένα γραφικό ορεινό χωριό, το Σπήλαιο Γρεβενών. Συνηθίζαμε και συνηθίζουμε ακόμα να παραθερίζουμε εκεί τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, όταν έχει πανηγύρι. Έτσι, λοιπόν, έγινε η γνωριμία μας πριν από πολλά χρόνια και αμέσως ταιριάξαμε και συμπορευτήκαμε. Επίσημη πρόταση γάμου δεν έγινε ποτέ. Το γεγονός ήταν φυσικό επακόλουθο της πολυετούς σχέσης μας. Ωστόσο, όταν πήγαμε διακοπές μαζί για πρώτη φορά στη Φολέγανδρο, ο άντρας μου είχε δει ένα εκκλησάκι όπου στο προαύλιο έπαιζαν κάτι παιδάκια και μου είπε: «Εδώ θέλω να παντρευτούμε». Έτσι αποφασίσαμε τελικά ο γάμος μας να γίνει στη Φολέγανδρο.

Πώς καταφέρατε και χάσατε τα κιλά της εγκυμοσύνης;
Δεν έχω καμία μυστική συνταγή. Δεν έχω χρονικά περιθώρια ούτε για γυμναστική ούτε για ειδική διατροφή. Το καθημερινό μου πρόγραμμα είναι εξαιρετικά απαιτητικό και αυτό βοήθησε στο να χαθούν τα κιλά της εγκυμοσύνης πολύ γρήγορα. Το μόνο που προσέχω είναι να τρέφομαι υγιεινά κάθε μέρα, για να μπορώ να θηλάζω την μπέμπα.