Έκτακτο! Ψώρα σε γνωστό νοσοκομείο της Αθήνας!

Έκτακτα μέτρα!

Έκτακτο! Ψώρα σε γνωστό νοσοκομείο της Αθήνας!

Έκτακτο "έσκασε" μόλις τώρα με την είδηση πως ξέσπασε ψώρα σε γνωστό νοσοκομείο της Αθήνας! Τι συνέβη και τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Η μεταφορά των έξι ασθενών γίνεται έπειτα από εισαγγελική εντολή, ενώ ήδη λαμβάνονται μέτρα στο Νοσοκομείο!

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, οι αλλοδαποί που φυλάσσονται στο αστυνομικό τμήμα Νίκαιας προέρχονται πιθανώς από κέντρα προσφύγων και διαπιστώθηκε ότι είχαν ψώρα.

Για την αποφυγή κινδύνου μετάδοσης της μολυσματικής νόσου στους εργαζόμενους, λαμβάνονται μέτρα τόσο στους θαλάμους που θα εξετασθούν όσο και στα ιατρεία που θα μεταφερθούν.

Ήδη το νοσοκομείο έχει ειδοποιηθεί και αναμένει τη μεταφορά των έξι αλλοδαπών, ενώ όπως περιγράφουν οι εργαζόμενοι, ήδη διαμορφώνεται απομονωμένος χώρος προκειμένου να εξαλειφθεί η πιθανότητα να διαδοθεί η ψώρα μέσα στο νοσοκομείο και το προσωπικό.

Τι είναι η ψώρα
Η ψώρα είναι μια άκρως μεταδοτική ασθένεια που προκαλείται από το ακάρεο της ψώρας με κύριο χαρακτηριστικό της τον έντονο κνησμό.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες της Αμερικανικής Δερματολογικής Εταιρείας όσο πιο στενή και παρατεταμένη είναι η άμεση επαφή με πάσχοντα, τόσο πιο μεγάλη είναι η πιθανότητα μόλυνσης. Επίσης όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των παρασίτων επάνω στο δέρμα, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα μετάδοσης της νόσου.

Άλλος τρόπος μετάδοσης της νόσου αν και θεωρείται σπάνιος είναι από κλινοσκεπάσματα και γενικά από είδη ρουχισμού, όπως επίσης από καλύμματα των επίπλων, μοκέτες, χαλιά κτλ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο παρελθόν στη χώρα μας έχουν καταγραφεί περιστατικά ψώρας και μέσα σε νοσοκομεία και ειδικά σε χώρους όπου διαμένει το ιατρικό προσωπικό.

Αν αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις για να προστατευτείς από αυτή την αρρώστια, έτσι θα την νικήσεις!

Πηγή: ethnos.gr

Ψωρίαση: Να πως θα προστατευτείτε από την επικίνδυνη ασθένεια του φθινοπώρου!

Η ψωρίαση αγαπά το φθινόπωρο! Υπάρχουν όμως τρόποι για να προστατευτείτε από αυτή την επικίνδυνη ασθένεια του φθινοπώρου!

Το άγχος και οι υποχρεώσεις φθινοπώρου και χειμώνα κάνουν την ψωρίαση -αυτό το αυτοάνοσο με τις πολλές μορφές- να υποτροπιάζει. Σε αυτό συμβάλλει και η απουσία του ήλιου, ο οποίος εμποδίζει την εξέλιξη της νόσου!

Πάσχετε από ψωρίαση; Αυτή είναι η καλύτερη και πιο φυσική θεραπεία!

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πάσχοντες από ψωρίαση, σε ποσοστό 30% πάσχουν από ψωριασική αρθρίτιδα, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο νοσημάτων, όπως τα καρδιαγγειακά και η κατάθλιψη. Επιπλέον εμφανίζουν σε διπλάσιο βαθμό από τον γενικό πληθυσμό παχυσαρκία και υπέρταση. Η ψωρίαση σχετίζεται ακόμη με αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος, εγκεφαλικού επεισοδίου, θρομβώσεων και πνευμονικής εμβολής.

Η χρόνια φλεγμονή της ψωρίασης σε μεγάλα τμήματα του σώματος, οδηγεί σε φλεγμονή των μεγάλων αρτηριών του σώματος, ενώ με την ψωρίαση σχετίζονται το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα του δέρματος και το λέμφωμα. Μελέτες έχουν συσχετίσει την ψωρίαση και με το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, ενώ οι ασθενείς μπορεί επίσης να εκδηλώσουν μεταβολικό σύνδρομο και νόσο του Crohn.

Αυτή την αυτοάνοση ασθένεια επιδεινώνουν διάφορες λοιμώξεις, το άγχος, το ξηρό δέρμα αλλά και ορισμένα φάρμακα. Η θεραπεία που κάνει τα συμπτώματα να υποχωρούν αλλά όχι και να εξαφανιστούν διά παντός, περιλαμβάνει τοπική αγωγή µε αλοιφές, κρέµες ή λοσιόν, φωτοθεραπεία (υπεριώδης ακτινοβολία στο δέρµα) και σε σοβαρότερες περιπτώσεις, φαρμακευτική αγωγή από το στόµα, η οποία είτε προκαλεί γενική καταστολή στο ανοσοποιητικό σύστημα είτε επιβραδύνει τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος.

ψωρίαση προστασία

Αρκετά φάρμακα παλιότερα προκαλούσαν παρενέργειες που συχνά ανάγκαζαν τον ασθενή να διακόψει τη θεραπεία. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, σύγχρονα φάρμακα -τα αποκαλούμενα «βιολογικά»- όλα ενέσιμα, λειτουργούν στοχευμένα στο ανοσοποιητικό σύστημα επιτυγχάνοντας συχνά την πλήρη υποχώρηση των συμπτωμάτων της νόσου και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πασχόντων.

Τι να κάνω;

Ενυδάτωση. Εσωτερική και εξωτερική, αφενός πίνοντας άφθονο νερό και αφετέρου η τακτική χρήση ενυδατικής κρέμας, η οποία θα μειώσει την ξηρότητα του δέρματος. Το δέρμα πρέπει να διατηρεί την υγρασία του.

Ξηρή ατμόσφαιρα. Καταπολεμήστε την τοποθετώντας πάνω στο καλοριφέρ ένα μπολ με νερό ή χρησιμοποιήστε υγραντήρα. Καλό είναι η θερμοκρασία στο περιβάλλον σας (δουλειά ή σπίτι) να είναι μεταξύ 23 και 24 βαθμών Κελσίου.

Φωτοθεραπεία. Συζητήστε με τον δερματολόγο αν η μέθοδος ενδείκνυται για εσάς: Συχνά κάνει τα συμπτώματα της ψωρίασης να υποχωρούν.

Ήπια άσκηση. Είναι πολλαπλά ωφέλιμη. Καταπολεμά το στρες και ενισχύει τη φυσική σας κατάσταση. Αν μάλιστα επιλέξετε το περπάτημα, επιδιώξτε να έχει φως για να εκμεταλλευθείτε την ευεργετική δράση των ακτίνων του ήλιου στο αυτοάνοσό σας.

Προσοχή! Αυτές είναι οι ασθένειες που σε «απειλούν» το φθινόπωρο!

Κατάλληλα ρούχα. Μαλακά υφάσματα, βαμβακερά ή μεταξωτά, όχι μάλλινα κατάσαρκα και τραχιάς υφής γιατί ερεθίζουν το δέρμα. Τα βαριά ρούχα μπορεί να σας κάνουν να ιδρώσετε κι αυτό καλό είναι να το αποφύγετε γιατί επιδεινώνει την κατάσταση της νόσου.

Διατροφή. Φρέσκα φρούτα και λαχανικά, φρέσκα ψάρια, λιγότερο κόκκινο κρέας και φυτικές ίνες. Αν παίρνετε φάρμακα για την ψωρίαση, προσέχετε την κατανάλωση αλκοόλ: Ποτέ μην ξεπερνάτε τα ένα ή δύο ποτήρια κρασί. Διατηρείτε φυσιολογικό το βάρος σας.

Ποιοτικός χρόνος. Δώστε στον εαυτό σας το περιθώριο να «αναπνέει» από προθεσμίες και πιεστικές υποχρεώσεις. Αποκτήστε ένα χόμπι που σας ξεκουράζει και σας γεμίζει ενέργεια.

Άλλο ψωρίαση και άλλο ψώρα!

Σε αντίθεση με την ψωρίαση, η ψώρα είναι μια επικίνδυνη μεταδοτική δερματική ασθένεια, που δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε καθαρές και ρυπαρές επιδερμίδες. Τ

ην προκαλεί το άκαρι της ψώρας, το οποίο ζει και αναπαράγεται σκάβοντας το δέρμα του ανθρώπου. Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό αραχνοειδές παράσιτο που σκάβοντας το δέρμα προκαλεί αλλεργική αντίδραση με έντονη φαγούρα, που η έντασή της μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε αϋπνία.

Η ψώρα αντιμετωπίζεται επιτυχώς μόνο με θεραπεία που θα συστήσει δερματολόγος. Συνήθως η διάγνωση γίνεται καθυστερημένα γιατί η ψώρα μοιάζει και με άλλες δερματοπάθειες (ξηροδερμία, έκζεμα, δερματίτιδα κ.ά.).

Στον ανθρώπινο οργανισμό το άκαρι της ψώρας επιζεί για περίπου ένα μήνα και μπορεί να προσβάλει οποιονδήποτε ανεξάρτητα από το αν ακολουθεί σωστούς κανόνες προσωπικής υγιεινής.

Η ψώρα μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο με στενή επαφή ή με την επαφή με μολυσμένα αντικείμενα (σεντόνια, έπιπλα, ρούχα), δηλαδή χωρίς άμεση δερματική επαφή.

Αφού ακολουθήσετε την αγωγή του δερματολόγου, πρέπει να απολυμάνετε και τον χώρο σας με εξειδικευμένες επαγγελματικές Bio-εφαρμογές.

ΠΗΓΗ: TV24