Τραγωδία στο Περού: Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες! Τι συνέβη;

Τι λένε οι πληροφορίες;

Τραγωδία στο Περού: Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες! Τι συνέβη;

Τραγωδία επικρατεί στο Περού με την είδηση πως υπήρξαν δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες! Τι συνέβη ακριβώς ωστόσο και τι λένε οι πληροφορίες για το συμβάν;

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 48 ακόμη τραυματίστηκαν - ανάμεσά τους παιδιά - από έκρηξη ενός φορτηγού που μετέφερε αέριο τυλίγοντας στις φλόγες σπίτια σε συνοικία της πρωτεύουσας του Περού, Λίμα, σε ένα δυστύχημα που ο πρόεδρος Μαρτίν Βισκάρα χαρακτήρισε «τραγωδία».

Το δυστύχημα συνέβη σήμερα στις 07:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας), όταν ένας σωλήνας ενός φορτηγού βυτιοφόρου μεταφοράς αερίου αποκόπηκε από το όχημα όταν αυτό πέρασε από ένα σαμαράκι δρόμου, προκαλώντας διαρροή αερίου και έπειτα ισχυρή έκρηξη.

Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα σε γειτονικά σπίτια στη δημοφιλή περιοχή Βίγια Ελ Σαλβαδόρ, στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας. Για την αντιμετώπιση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν δώδεκα πυροσβεστικά οχήματα.

«Τουλάχιστον 14 σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες μετά την έκρηξη ενός φορτηγού βυτιοφόρου που μεταφέρει φυσικό αέριο» δήλωσε ο διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων Αλφόνσο Πανίζο σε τηλεοπτικό δίκτυο.


Εκτός από τον οδηγό του φορτηγού, που πέθανε ακαριαία, ένα εννιάχρονο κορίτσι υπέκαψε στα τραύματά της. Τουλάχιστον 11 παιδιά διακομίστηκαν σε τοπικά νοσοκομεία με σοβαρά εγκαύματα, τόνισαν οι αρχές.

Η υπουργός Υγείας Ελίζαμπεθ Χινοστρόσα δήλωσε πως παραπάνω από τα μισά θύματα βρίσκονται σε «πολύ κρίσιμη» κατάσταση, με εγκαύματα που καλύπτουν πάνω από το 80% της επιφάνειας του σώματος τους.

«Με δεδομένο το μέγεθος των συνεπειών, μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε αυτό μια τραγωδία», είπε ο πρόεδρος Βισκάρα σε δημοσιογράφους.

Ωστόσο, τραγωδία είχε επικρατήσει και με την είδηση πως βρέθηκαν οκτώ νεκροί από φωτιά σε κέντρο αναπήρων!

Πηγή: protothema.gr

Θρήνος! Νεκρός και δεκάδες τραυματίες σε παραδοσιακή γιορτή! Τι συνέβη;

Θρήνος επικρατεί με την είδηση πως υπήρξε ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες σε παραδοσιακή γιορτή! Τι συνέβη ωστόσο ακριβώς και τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δεκάδες τραυματίστηκαν την πρώτη ημέρα ενός παραδοσιακού φεστιβάλ ροντέο στη νότια Ινδία - διοργάνωση που καταγγέλλουν οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων - ανέφερε σήμερα ένας αξιωματούχος και μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

Το ετήσιο φεστιβάλ «Τζαλικατού» είναι εξαιρετικά δημοφιλές στις αγροτικές περιοχές της πολιτείας Ταμίλ Ναντού (νοτιοανατολική Ινδία). Κατά τη διάρκεια του νεαροί άνδρες προσπαθούν να δαμάσουν έναν ταύρο με γυμνά χέρια.

Ένας χωρικός ηλικίας 40 ετών, ο Π. Μουρουγκάν, έχασε τη ζωή του, αφού τον ποδοπάτησε ένας ταύρος που είχε εξαγριωθεί από τη βουή των τυμπάνων, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας.

«Ο Μουρουγκάν προσπάθησε να πιάσει τον ταύρο, όμως τον ποδοπάτησε μέχρι θανάτου», επισήμανε η πηγή.

Περίπου 66 άνδρες τραυματίστηκαν στην πόλη Μαντουράι, κατά την έναρξη του φεστιβάλ, 37 εξ αυτών στην προσπάθειά τους να πιάσουν τους ταύρους, ενώ οι υπόλοιποι ήταν ιδιοκτήτες των βοοειδών ή θεατές, μεταδίδουν ινδικά ΜΜΕ.

Οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων καταγγέλλουν ότι οι ταύροι κακοποιούνται, κατηγορώντας τους κτηνοτρόφους ότι αναγκάζουν τους ταύρους να πιουν αλκοόλ για να χάνουν την ισορροπία τους ή τους ρίχνουν πιπέρι πριν τους αφήσουν ελεύθερους για να τους εκνευρίσουν.

«Τους τσιμπάνε, τους γυρίζουν ή τους τραβάνε τις ουρές τους για να τους υποχρεώσουν να τρέξουν προς το απειλητικό πλήθος», περιέγραφε σε μια έκθεσή της τον περασμένο χρόνο η οργάνωση People for Ethical Treatment of Animals (PETA).

«Σε κατάσταση πανικού, οι ταύροι τρέχουν προς τους δρόμους των χωριών, τραυματίζοντας τους περίεργους, ακόμα και σκοτώνοντας ορισμένους εξ αυτών» σημειωνόταν στο κείμενο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας είχε απαγορεύσει το φεστιβάλ το 2014, όμως, έπειτα από διαδηλώσεις, η κυβέρνηση του Ταμίλ Ναντού επέτρεψε το 2017 τη διεξαγωγή του, εκτιμώντας ότι αποτελεί μέρος της ταυτότητας της περιοχής.

Ωστόσο σοβαρή έκρηξη είχε σημειωθεί και πρόσφατα σε αποθήκη του Καζακστάν με δεκάδες τραυματίες και έναν νεκρό!

Πηγή: protothema.gr