Καιρός σήμερα: Με ηλιοφάνεια το Σάββατο! Ποιες περιοχές θα έχουν βροχές;

Αναλυτικά η πρόγνωση!

Καιρός σήμερα: Με ηλιοφάνεια το Σάββατο! Ποιες περιοχές θα έχουν βροχές;

Με ηλιοφάνεια το Σάββατο και ο καιρός σήμερα θα είναι καλός με... εξαιρέσεις! Ποιες περιοχές θα έχουν βροχές; Διαβάστε αναλυτικά!

Κατά τόπους θα είναι περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι στα δυτικά αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 14 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -01 (μείον ένα) έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Ανεμοι: Αρχικά βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Αρχικά βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα βόρεια και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Τι είχε πει ο Σάκης Αρναούτογλου για τον καιρό; Διαβάστε εδώ

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: «Έρχεται σε 6 μέρες... » Το φαινόμενο που θα μας κλείσει στο σπίτι;

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί και τονίζει: «Έρχεται σε 6 μέρες... » Το φαινόμενο που θα μας κλείσει στο σπίτι σύμφωνα με τα όσα έλεγαν άλλοι μετεωρολόγοι τελικά... δεν ισχύει!

Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου έγραψε σήμερα: “ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ για αρκετές ημέρες ακόμα οπως τονίζεται άλλωστε ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ 10ΗΜΕΡΟ στα δελτία καιρού της ΕΡΤ3! Δεν αναμένεται καμία ανατροπή στον καιρό για αρκετές ημέρες ακόμα ούτε από πλευράς βροχών (παρατεταμένη ανομβρία σε μεγάλο τμήμα της δυτικης και η ηπειρωτικής χώρας) αλλά ούτε και από πλευράς θερμοκρασίας η οποία θα σημειώσει κάποια πρόσκαιρη πτώση την ερχόμενη Παρασκευή στην Ανατολική όμως μόνο Ελλάδα.


Από τις 25-27 όμως του Γενάρη ο καιρός αναμένεται σταδιακά να αρχίζει να μαλακώνει τα μεσημέρια στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κάποια μικρή πιθανότητα για κάποιες τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά κυρίως το Σ/Κ 25-26/1 και ίσως λίγο περισσότερες και σε άλλα τμήματα της χώρας προς τα τέλη του μήνα που διανύουμε και στις αρχές του επόμενου χωρίς και πάλι τη θερμοκρασία να παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερη μεταβολή!” Σας το είχαμε γράψει και χτες άλλωστε....

Οι εκτιμήσεις για επερχόμενο «σκανδιναβικό ψύχος» στα τέλη του μήνα στην Αθήνα με θερμοκρασίες υπό το μηδέν προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από μετεωρολόγους.

Για το νέο «κύμα» κακοκαιρίας τοποθετήθηκε μέσω social media ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, που έγραψε πριν λίγες ημέρες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι με βάση το παγκόσμιο μοντέλο, αναμένεται η πλέον ισχυρή κακοκαιρία το διάστημα 24-27 Ιανουαρίου «με την ισόθερμη των -10 με -12 στα 850hpa στα όρια της Αττικής» και συνεχίζει, μέχρι και σήμερα, να επιμένει στις προβλέψεις του.

Όλα τα σχετικά περί νέας ισχυρής ψυχρής μεταβολής με την -10 με -12 στα 850 hPa να πλησιάζει τη χώρα διαψεύδει κατηγορηματικά ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θεόδωρος Κολυδάς.

Μιλώντας στο protothema διευκρίνισε πως σε καμία περίπτωση «δεν πλησιάζει κακοκαιρία και σκανδιναβικό ψύχος στα τέλη του μήνα».