Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονίζουν οι εικόνες! Απόλυτη καταστροφή!

Ώρες αγωνίας!

Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονίζουν οι εικόνες! Απόλυτη καταστροφή!

Συγκλονίζουν οι εικόνες από τον σεισμό στην Τουρκία! Τα πλάνα από το drone δείχνουν την απόλυτη καταστροφή, έπειτα από το μεγάλο "χτύπημα"!

Διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να σώσουν τους ανθρώπους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια, την ίδια στιγμή που οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 22 και οι τραυματίες 1.130. Αριθμοί που δυστυχώς είναι πολύ πιθανό να ανέβουν.

«Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Ντογκανιόλ της Μαλάτειας και άλλοι 18 στην Ελαζίγ» δήλωσε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τους υπουργούς Υγείας και Περιβάλλοντος από την πληγείσα επαρχία Ελαζίγ.

Ένας ακόμη άνθρωπος διασώθηκε, αφού έμεινε παγιδευμένος στα συντρίμμια 14 ώρες. Όπως εξήγησε ο Σοϊλού, λήφθηκε η απόφαση να εκκενωθεί μια φυλακή στην επαρχία Αντιγιαμάν στην ανατολική Τουρκία, καθώς υπέστη σοβαρές ζημιές από τον σεισμό.

Ο γνωστός σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας έχει προειδοποιήσει για σειρά μετασεισμών!


Πηγή: iefimerida.gr

Σεισμός στην Τουρκία: Αυξάνονται διαρκώς οι νεκροί! Εκατοντάδες τραυματίες!

Πανικός έχει επικρατήσει με τον σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα στην Τουρκία. Οι νεκροί αυξάνονται διαρκώς, ενώ οι τραυματίες είναι πλέον εκατοντάδες.

Δεκατέσσερις νεκροί και 227 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ισχυρού σεισμού που έπληξε την νοτιοανατολική Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής.

Ο γνωστός σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας έχει προειδοποιήσει για σειρά μετασεισμών!

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ενώ ταρακουνήθηκαν πολλές γειτονικές χώρες. Ο σεισμός έχει επίκεντρο την πόλη Ελαζίγ, στην επαρχία Ελαζίγ που τοποθετείται στην ανατολική Τουρκία.

Δεκάδες μετασεισμοί ακολούθησαν τον ισχυρό σεισμό στην Τουρκία
Σύμφωνα με τη σεισμική ακολουθία που δίνει το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, του μεγάλου σεισμού ακολούθησαν τουλάχιστον 10 μετασεισμοί, ορισμένοι εξ αυτών μεγαλύτεροι των 4 Ρίχτερ.

Ο πρόεδρος της Διαχείρισης Καταστροφών και Επειγόντων Περιστατικών στην Τουρκία, Μεχμέτ Γκιούλογλου δήλωσε λίγα λεπτά μετά τον σεισμό στην Τουρκία: «Οι ομάδες μας έχουν ξεκινήσει εργασίες στο σημείο, παρακολουθούμε τις εξελίξεις». Ο Γκιούλογλου τόνισε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις αναφορικά με τις ζημιές από τον σεισμό και ακόμη περισσότερο για τον αριθμό των θυμάτων από τον εγκέλαδο.

Αρκετά κτίρια κατέρρευσαν από τον σεισμό

Μιλώντας νωρίτερα σε ρεπόρτερ της Τουρκίας, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε πως έχουν καταγραφεί δύο τραυματίες. Ο υπουργός σημείωνε πως από τον ισχυρό σεισμό αρκετά κτίρια κατέρρευσαν ή υπέστησαν ζημιές.

Το γραφείο διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων ανέφερε ότι το επίκεντρο του σεισμού είναι το Σιβρίτζε. Τουρκικές οργανώσεις αρωγής στέλνουν ομάδες στην πληγείσα περιοχή.

Κρατικά ΜΜΕ στη γειτονική Συρία μετέδωσαν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές της χώρας. Μέσα μαζικής ενημέρωσης στον Λίβανο μετέδωσαν ότι η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στη Βηρυτό και την Τρίπολη.
Πηγή: iefimerida.gr