Καιρός σήμερα: Αλλαγή στο σκηνικό! Σε ποιες περιοχές αναμένεται λιακάδα και σε ποιες καταιγίδες;

Αναλυτικά η πρόγνωση!

Καιρός σήμερα: Αλλαγή στο σκηνικό! Σε ποιες περιοχές αναμένεται λιακάδα και σε ποιες καταιγίδες;

Δραματική αλλαγή στο σκηνικό θα έχουμε αυτές τις μέρες! Πως θα είναι ο καιρός σήμερα και ποιες σε περιοχές αναμένεται λιακάδα και σε ποιες καταιγίδες;

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σήμερα με ηλιοφάνεια σε μεγάλο μέρος της χώρας!

Ωστόσο, δεν θα λείψουν οι βροχές και σήμερα, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένεται να βρέξει στην νοτιοανατολική νησιωτική χώρα, με μεμονωμένες καταιγίδες, που από το μεσημέρι θα σταματήσουν. Τοπικές βροχές αναμένονται και στα δυτικά από το απόγευμα, αλλά την υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια πελάγη 6 μποφόρ, με την θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή άνοδο.
Η πρόγνωση του καιρού
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών από το απόγευμα στις βορειότερες περιοχές.Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και στη Θεσσαλία τοπικές ομίχλες. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες που βαθμιαία θα σταματήσουν, πρώτα στο ανατολικό Αιγαίο και τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Aνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα το μεσημέρι θα είναι αυξημένες. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Τι είχε πει ο Σάκης Αρναούτογλου για τον καιρό; Διαβάστε εδώ


Πηγή: iefimerida.gr

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: «Έρχεται σε 6 μέρες... » Το φαινόμενο που θα μας κλείσει στο σπίτι;

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί και τονίζει: «Έρχεται σε 6 μέρες... » Το φαινόμενο που θα μας κλείσει στο σπίτι σύμφωνα με τα όσα έλεγαν άλλοι μετεωρολόγοι τελικά... δεν ισχύει!

Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου έγραψε σήμερα: “ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ για αρκετές ημέρες ακόμα οπως τονίζεται άλλωστε ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ 10ΗΜΕΡΟ στα δελτία καιρού της ΕΡΤ3! Δεν αναμένεται καμία ανατροπή στον καιρό για αρκετές ημέρες ακόμα ούτε από πλευράς βροχών (παρατεταμένη ανομβρία σε μεγάλο τμήμα της δυτικης και η ηπειρωτικής χώρας) αλλά ούτε και από πλευράς θερμοκρασίας η οποία θα σημειώσει κάποια πρόσκαιρη πτώση την ερχόμενη Παρασκευή στην Ανατολική όμως μόνο Ελλάδα.


Από τις 25-27 όμως του Γενάρη ο καιρός αναμένεται σταδιακά να αρχίζει να μαλακώνει τα μεσημέρια στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κάποια μικρή πιθανότητα για κάποιες τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά κυρίως το Σ/Κ 25-26/1 και ίσως λίγο περισσότερες και σε άλλα τμήματα της χώρας προς τα τέλη του μήνα που διανύουμε και στις αρχές του επόμενου χωρίς και πάλι τη θερμοκρασία να παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερη μεταβολή!” Σας το είχαμε γράψει και χτες άλλωστε....

Οι εκτιμήσεις για επερχόμενο «σκανδιναβικό ψύχος» στα τέλη του μήνα στην Αθήνα με θερμοκρασίες υπό το μηδέν προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από μετεωρολόγους.

Για το νέο «κύμα» κακοκαιρίας τοποθετήθηκε μέσω social media ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, που έγραψε πριν λίγες ημέρες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι με βάση το παγκόσμιο μοντέλο, αναμένεται η πλέον ισχυρή κακοκαιρία το διάστημα 24-27 Ιανουαρίου «με την ισόθερμη των -10 με -12 στα 850hpa στα όρια της Αττικής» και συνεχίζει, μέχρι και σήμερα, να επιμένει στις προβλέψεις του.

Όλα τα σχετικά περί νέας ισχυρής ψυχρής μεταβολής με την -10 με -12 στα 850 hPa να πλησιάζει τη χώρα διαψεύδει κατηγορηματικά ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θεόδωρος Κολυδάς.

Μιλώντας στο protothema διευκρίνισε πως σε καμία περίπτωση «δεν πλησιάζει κακοκαιρία και σκανδιναβικό ψύχος στα τέλη του μήνα».