Γονείς προσοχή! Κλειστά τα σχολεία έως 31 Ιανουαρίου! Ποιος ο λόγος;

Σας αφορά!

Γονείς προσοχή! Κλειστά τα σχολεία έως 31 Ιανουαρίου! Ποιος ο λόγος;

Γονείς δώστε μεγάλη προσοχή, καθώς κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία αύριο! Ποιος ο λόγος ωστόσο που τα παιδιά σας θα κάτσουν σπίτι έως 31 Ιανουαρίου;

Κλειστά, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων εποχικής γρίπης, που έχει ως αποτέλεσμα σε αρκετά σχολεία να απουσιάζει η πλειοψηφία των μαθητών, θα μείνουν σήμερα σχολεία στους δήμους Λαγκαδά, Κορδελιού- Ευόσμου και Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

Με απόφαση του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανού κλειστά θα παραμείνουν για 2 ημέρες σήμερα Τετάρτη 29 και αύριο Πέμπτη 30 Ιανουαρίου- το 3ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού και το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου η απόφαση ελήφθη για καθαρά προληπτικούς λόγους μετά από αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, λόγω του μεγάλου αριθμού απόντων μαθητών και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα αύριο αλλά και την Παρασκευή σχολεία στον δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Πρόκειται για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων, καθώς και το 3ο και 4ο Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων.
Ειδικότερα με απόφαση του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου διακόπτονται τα μαθήματα, για τρεις ημέρες, δηλαδή 27, 28 και 29-1-2020, επειδή απουσιάζει η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών, λόγω της έξαρσης της εποχικής γρίπης και των άλλων αναπνευστικών ιώσεων.

Τέλος, με απόφαση του δημάρχου Λαγκαδά, Ιωάννη Ταχματζίδη, κλειστά θα μείνουν σήμερα αλλά και την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου τα παρακάτω σχολεία του Δήμου:

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ: 3ο Λαγκαδά, 4ο Λαγκαδά, Αγίου Βασιλείου, Γερακαρούς, Λαγκαδικίων, Λαγυνών, Όσσας, Ασσήρου, Περιβολακίου.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ: 3ο Λαγκαδά, Αγίου Βασιλείου, Γερακαρούς, Λαγκαδικίων, Λαγυνών, Όσσας, Περιβολακίου, Ασσήρου.

ΓΥΜΝΑΣΙΑ-ΛΥΚΕΙΑ: Γυμνάσιο-Λύκειο Λαγυνών, Γυμνάσιο-Λύκειο Ασσήρου

Εσείς ωστόσο γνωρίζετε για τον ιό κοροναϊό και τα συμπτώματα του; Αν όχι εμείς σας έχουμε την απάντηση στο πώς μεταδίδεται σε άνθρωπο.

Κλειστά σχολεία λόγω της γρίπης! Ποια έβαλαν προσωρινό λουκέτο;

Κλειστά θα παραμείνουν σχολεία στην Ελλάδα λόγω της εποχικής γρίπης για την ασφάλεια μαθητών και δασκάλων., Ποια έβαλαν προσωπικό λουκέτο;

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Δημάρχου και λόγω αυξημένων κρουσμάτων αναπνευστικών λοιμώξεων με υψηλό πυρετό, βήχα και μυαλγίες, σε Καλάβρυτα και Σκεπαστό, τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε Καλάβρυτα και Σκεπαστό θα παραμείνουν κλειστά και την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου.

Στη Σαμοθράκη, και πάλι με απόφαση του Δημάρχου, κατόπιν εισηγήσεως της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Πέμπτη δεν λειτούργησε το Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας, λόγω έξαρσης της εποχικής γρίπης. Παράλληλα, δε λειτούργησαν τα ΚΔΑΠ Χώρας και Λακκώματος.

Η γρίπη έχει προκαλέσει πανικό. Αυτό είναι το πρώτο θύμα κατά την εφετινή περίοδο της επιτήρησης της νόσου στη χώρα μας.