Σοκ στην Κρήτη: Στην εντατική μωρό με συμπτώματα γρίπης! Τι συνέβη;

Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Σοκ στην Κρήτη: Στην εντατική μωρό με συμπτώματα γρίπης! Τι συνέβη;

Σοκ επικρατεί στην Κρήτη με την είδηση πως πήγε στην εντατική μωρό με συμπτώματα γρίπης! Τι συνέβη ακριβώς και τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας νεογνών του νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύεται ένα μωρό με συμπτώματα γρίπης. Αυτό αποκάλυψε η διοικητης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένη Μπορμπουδάκη σε ραδιοφωνική εκπομπή του Γαύδος FM 88,8.

Πάντως, το νεογνό νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και η πορεία του είναι φυσιολογική, ενώ οι γιατροί είναι καθησυχαστικοί.

Στην ίδια εκπομπή, η κ. Μπορμπουδάκη επεσήμανε ότι σε επίπεδο Κρήτης, έξι ασθενείς νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, με συμπτώματα γρίπης. Πιο συγκεκριμένα ένας στο ΠΑΓΝΗ, δύο στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, δύο στη ΜΕΘ στα Χανιά και το νεογνό στη ΜΕΝ.

Η διοικητής της 7ης ΥΠΕ πάντως τόνισε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας με τα κρούσματα γρίπης και εμφανίστηκε καθησυχαστική στους πολίτες.

Ασύλληπτη τραγωδία είχε επικρατήσει και με βρέφος που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας και πέθανε από μηνιγγίτιδα!

Πηγή: Flashnews

Σοκ: Εγκατέλειψαν το νεογέννητο μωρό τους στο νοσοκομείο επειδή έπασχε από σπάνια ασθένεια!

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση για τους άκαρδους γονείς που εγκατέλειψαν το νεογέννητο μωρό τους στο νοσοκομείο επειδή έπασχε από μία σπάνια ασθένεια.

Ο Giovannino πάσχει από πάσχει από ιχθύαση αρλεκίνου, μια γενετική ανωμαλία η οποία προκαλεί μεγάλη πύκνωση σχεδόν σε όλο το δέρμα του σώματος από τη στιγμή της γέννησης. Το δέρμα όσων πάσχουν από ιχθύαση αρλεκίνου δημιουργεί μεγάλα ακαθόριστου τύπου σχήματα, τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους, από βαθιές ρωγμές. Η ασθένεια αυτή προκαλεί πρόβλημα στην ανάπτυξη καθώς και στην αναπνοή λόγω της περιορισμένης κίνησης του θώρακα. Παράλληλα επηρεάζεται και η ανάπτυξη των βλεφάρων της μύτης και του στόματος και των αυτιών, ενώ και η κίνηση χεριών και ποδιών περιορίζεται.

Σοκ! Μωρό γεννήθηκε χωρίς πρόσωπο!

«Δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος που το άφησαν, πιθανότατα είναι η πάθηση, το μόνο σίγουρο είναι πως το έχουν εγκαταλείψει» λένε χαρακτηριστικά οι μαίες στο νοσοκομείο, οι οποίες φροντίζουν το βρέφος από τον Αύγουστο όταν και το άφησαν οι γονείς του.

Πολύς κόσμος έχει επισκεφθεί το μωρό και έχει εκφράσει την επιθυμία να το υιοθετήσει μιας και οι γονείς του αποφάσισαν να το παρατήσουν. Η ιστορία του μικρού Giovannino ραγίζει καρδιές.

Οι τοπικές Αρχές βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση των γονιών ενώ παράλληλα ψάχνουν και μία οικογένεια για να υιοθετήσει το μωρό μιας και δεν μπορεί να μείνει παραπάνω στο νοσοκομείο.