Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κρήτη: Ραγδαίες εξελίξεις με την δίκη της 4χρονης Μελίνας! Πέθανε ύστερα από χειρουργική επέμβαση!

Τι λένε οι πληροφορίες;

Κρήτη: Ραγδαίες εξελίξεις με την δίκη της 4χρονης Μελίνας! Πέθανε ύστερα από χειρουργική επέμβαση!
Ενημέρωση 29.01.2020 16:22

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την δίκη της 4χρονης Μελίνας από την Κρήτη. Πέθανε ύστερα από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας για κρεατάκια.

Στο εδώλιο θα καθίσει η αναισθησιολόγος η οποία είναι ξαδέρφη του πρώην υφυπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη - Την τιμωρία των υπευθύνων ζήτα ο πατέρας.

«Θέλω Δικαιοσύνη τώρα», φωνάζει ο Μάνος Παρασκάκης, πατέρας της άτυχης Μελίνας η οποία έφυγε από τη ζωή στις 29 Δεκεμβρίου του 2015 ύστερα από μια επέμβαση ρουτίνας για κρεατάκια.

Αύριο έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης και στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου παραπέμπεται η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό καθώς με βάση την εισαγγελική έρευνα της αποδίδονται ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

Στην αναισθησιολόγο η οποία τυγχάνει ξαδέρφη του πρώην υφυπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, της καταλογίζεται ότι δεν τήρησε αυστηρά το ισχύον πρωτόκολλο ως προς την αντιμετώπιση της σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε η 4χρονη με επιμένοντα βρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία. Της καταλογίζεται, επίσης, ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ' αναλογία, ενώ επίσης στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κρήτη, η αναισθησιολόγος νοσηλεύεται με προβλήματα υγείας, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η δίκη οδεύει προς αναβολή. Ο πατέρας της περιμένει με αγωνία το Δικαστήριο για να δικαιωθεί η ψυχή του παιδιού του αν και όπως λέει κανείς δε θα μπει όμως φυλακή, κανείς δε θα καταδικαστεί, όμως η Μελίνα καταδικάστηκε στην αιώνια φυλακή. Στον τάφο.

«Εγώ κι η οικογένειά μου ξέρουμε τι ζούμε κάθε μέρα. Κι ας μη βλέπετε εσείς ή ας μη το δείχνω εδώ. Δεν ξέρω πώς πέθανε το παιδί μου. Κανείς δε μιλάει ανοιχτά. Ακόμα κι αν ήθελα να συγχωρέσω κάποιον, δεν μπορώ, αφού κανείς δε μου έχει πει το ελάχιστο. Οι χειρουργοί, οι αναισθησιολόγοι, όλοι! Μόνο ψέματα! Έχω λοιπόν μόνο οργή μέσα μου. Και επικαλούμαι και τη δική σας οργή. Εύχομαι να μη βρεθεί κανείς στη θέση μου. Όμως σκεφτείτε ότι κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ο καθένας σας, ή να υπάρξει στο μέλλον κάποιος στη δική μου θέση που να χάσει κάποιον δικό του από ιατρικό λάθος.Θέλω δικαιοσύνη! Τώρα!».

Οι τραγωδίες στην Κρήτη δεν έχουν τέλος. Χθες, βρέθηκαν σε παραλία από περιπατητές ανθρώπινα οστά.

Πηγή: protothema.gr

Μικρή Μελίνα: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση! Η μεγάλη ανατροπή στο δικαστήριο...

Ραγδαίες εξελίξεις έχουν σημειωθεί στην υπόθεση με την μικρή Μελίνα, και η μεγάλη ανατροπή έγινε στο δικαστήριο....

Πιο συγκεκριμένα, για τις 30 Ιανουαρίου του 2020 αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενη την αναισθησιολόγο, ξαδέρφη του Πολάκη, που χειρίστηκε το περιστατικό με την 4χρονη Μελίνα Παρασκάκη, η οποία έχασε τη ζωή της στη διάρκεια επέμβασης ρουτίνας, τον Δεκέμβριο του 2015, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου. Η δίκη είχε οριστεί για τη Δευτέρα, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, στην αναισθησιολόγο αποδίδονται ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού, ενώ της καταλογίζεται ότι δεν τήρησε αυστηρά το ισχύον πρωτόκολλο ως προς την αντιμετώπιση της σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε η 4χρονη με επιμένοντα βρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία.


Της καταλογίζεται, επίσης, ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ' αναλογία, ενώ επίσης στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κρήτη: Ραγδαίες εξελίξεις με την 19χρονη που εξαφανίστηκε! Τι συνέβη;

Τραγωδία στην Κρήτη: Άνδρας αυτοκτόνησε με στρατιωτικό όπλο

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr!

Share