Έκτακτο τώρα: Ύποπτο κρούσμα Κοροναϊού στην Θεσσαλονίκη!

Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Έκτακτο τώρα: Ύποπτο κρούσμα Κοροναϊού στην Θεσσαλονίκη!

Έκτακτο έσκασε μόλις τώρα, καθώς υπάρχει ύποπτο κρούσμα Κοροναϊού στην Θεσσαλονίκη! Τι συνέβη ακριβώς και τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

«Κόκκινος συναγερμός» σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης, στη Θεσσαλονίκη, όταν εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ασθενής με συμπτώματα παρόμοια του κορωναϊού. Πρόκειται για το πρώτο ύποπτο κρούσμα, που ελέγχεται στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μετέδωσε το voria.gr, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη, πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας με συμπτώματα του ιού, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν της Κίνας και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 170 άτομα, όλοι τους Κινέζοι.


Το άτομο εισήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο νοσοκομείο και αμέσως κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αυτή τη στιγμή ο ασθενής βρίσκεται σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ, ενώ έχει ήδη ληφθεί δείγμα, το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ, για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα του θανατηφόρου ιού ή για απλό κρούσμα γρίπης.


Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν έως αύριο, Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν οριστεί από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα.

Δείτε τα συμπτώματα του ιού! Πώς μεταδίδεται σε άνθρωπο και τι πρέπει να προσέχετε;

Πηγή:protothema.gr

Ραγδαίες εξελίξεις με τον Κοροναϊό: Η Google κλείνει τα γραφεία της στην Κίνα - Αναβλήθηκε το πρωτάθλημα στίβου!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον Κοροναϊό. Η Google κλείνει τα γραφεία της στην Κίνα, Αναβλήθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Επιβεβαιώθηκε επίσημα το πρώτο κρούσμα στη Φινλανδία.

Η εταιρεία Google θα κλείσει προσωρινά όλα τα γραφεία της στην Κίνα, λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα αυτή, ανέφερε ο ιστότοπος The Verge που ασχολείται με θέματα τεχνολογίας. Η απόφαση αφορά σε όλα τα γραφεία της εταιρείας στην ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ αλλά και την Ταϊβάν.

Η παγκόσμια ομοσπονδία ανακοίνωσε ο πως λόγω του σοβαρού κοροναϊού που έχει εξαπλωθεί στην Κίνα το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που θα διεξαγόταν στο Νανζίνγκ στο διάστημα 13-15 Μαρτίου αναβάλλεται και μεταφέρεται τον Μάρτιο του 2021.

Ένας Κινέζος τουρίστας στην Φιλανδία που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις μετά από την εμφάνιση ύποπτων συμπτωμάτων, επιβεβαιώθηκε ότι φέρει το θανατηφόρο νέο στέλεχος του κοροναϊού, που έχει μέχρι στιγμής σκοτώσει περισσότερους από εκατό ανθρώπους στην Κίνα.

Να σημειώσουμε πως υπάρχουν εγκλωβισμένοι Έλληνες στην Κίνα και δεν μπορούν να φύγουν από την χώρα.