Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: Η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 19 βαθμούς! Μετά από τρεις μέρες θα έχει πτώση ρεκόρ! Ετοιμαστείτε!

Ποιες περιοχές πιάνει η πρόβλεψη;

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: Η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 19 βαθμούς! Μετά από τρεις μέρες θα έχει πτώση ρεκόρ! Ετοιμαστείτε!

Ο κορυφαίος μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, προειδοποιεί μέσα από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ! Η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει στους 19 βαθμούς αλλά μετά από τρεις ημέρες θα έχει πτώση ρεκόρ! Ετοιμαστείτε έρχονται δύσκολες ημέρες.

Θα καταφέρουν οι ψυχρές αέριες μάζες να φτάσουν και στην Ελλάδα από τις 6 Φλεβάρη, τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου και αναλύει τα δεδομένα για την εξέλιξη του καιρού.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ κάνει λόγο για πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 10-12 βαθμών, ίσως και παραπάνω στα βόρεια, αλλά σε σχέση με τα επίπεδα της θερμοκρασίας που θα επικρατεί το τριήμερο, η οποία θα φτάσει και τους 19 βαθμούς στη νότια Ελλάδα.

Οσο για τα φαινόμενα και πού αυτά θα εστιάζουνται (βροχές και χιόνια) όλα τα ενδεχόμενα ακόμα παραμένουν ανοικτά.

Μέχρι τις 5 Φλεβάρη, πάντως, ο καιρός θα διατηρηθεί... ανοιξιάτικος σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Δείτε στο βίντεο όσα λέει ο Σάκης Αρναούτογλου:

Ωστόσο, έχει δώσει την πρόβλεψή του και για την Τρίτη που μας έρχεται!

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: «Έρχεται σε 6 μέρες... » Το φαινόμενο που θα μας κλείσει στο σπίτι;

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί και τονίζει: «Έρχεται σε 6 μέρες... » Το φαινόμενο που θα μας κλείσει στο σπίτι σύμφωνα με τα όσα έλεγαν άλλοι μετεωρολόγοι τελικά... δεν ισχύει!

Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου έγραψε σήμερα: “ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ για αρκετές ημέρες ακόμα οπως τονίζεται άλλωστε ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ 10ΗΜΕΡΟ στα δελτία καιρού της ΕΡΤ3! Δεν αναμένεται καμία ανατροπή στον καιρό για αρκετές ημέρες ακόμα ούτε από πλευράς βροχών (παρατεταμένη ανομβρία σε μεγάλο τμήμα της δυτικης και η ηπειρωτικής χώρας) αλλά ούτε και από πλευράς θερμοκρασίας η οποία θα σημειώσει κάποια πρόσκαιρη πτώση την ερχόμενη Παρασκευή στην Ανατολική όμως μόνο Ελλάδα.


Από τις 25-27 όμως του Γενάρη ο καιρός αναμένεται σταδιακά να αρχίζει να μαλακώνει τα μεσημέρια στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κάποια μικρή πιθανότητα για κάποιες τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά κυρίως το Σ/Κ 25-26/1 και ίσως λίγο περισσότερες και σε άλλα τμήματα της χώρας προς τα τέλη του μήνα που διανύουμε και στις αρχές του επόμενου χωρίς και πάλι τη θερμοκρασία να παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερη μεταβολή!” Σας το είχαμε γράψει και χτες άλλωστε....

Οι εκτιμήσεις για επερχόμενο «σκανδιναβικό ψύχος» στα τέλη του μήνα στην Αθήνα με θερμοκρασίες υπό το μηδέν προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από μετεωρολόγους.

Για το νέο «κύμα» κακοκαιρίας τοποθετήθηκε μέσω social media ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, που έγραψε πριν λίγες ημέρες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι με βάση το παγκόσμιο μοντέλο, αναμένεται η πλέον ισχυρή κακοκαιρία το διάστημα 24-27 Ιανουαρίου «με την ισόθερμη των -10 με -12 στα 850hpa στα όρια της Αττικής» και συνεχίζει, μέχρι και σήμερα, να επιμένει στις προβλέψεις του.

Όλα τα σχετικά περί νέας ισχυρής ψυχρής μεταβολής με την -10 με -12 στα 850 hPa να πλησιάζει τη χώρα διαψεύδει κατηγορηματικά ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θεόδωρος Κολυδάς.

Μιλώντας στο protothema διευκρίνισε πως σε καμία περίπτωση «δεν πλησιάζει κακοκαιρία και σκανδιναβικό ψύχος στα τέλη του μήνα».