Facebook: Διαγράφει ειδήσεις για τον κοροναϊό! Τι συνέβη;

Πανικός και στα social media!

Facebook: Διαγράφει ειδήσεις για τον κοροναϊό! Τι συνέβη;

To Facebook αποφάσισε να ξεκινήσει να διαγράφει ειδήσεις που ανεβαίνουν για τον κοροναϊό στα social media. Τι συμβαίνει και πήρε αυτή την απόφαση;

Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει παραπλανητικό υλικό σχετικά με τον κοροναϊό.

Ηδη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε έκτακτη υγειονομική ανάγκη σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Θεωρίες συνωμοσίας για κοροναϊό»

Συγκεκριμένα ο μεγαλύτερος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε σε ανάρτηση στο ιστολόγιό του ότι θα αποσύρει περιεχόμενο για τον ιό «στο οποίο θα υπάρχουν ψευδείς ισχυρισμοί ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν καταρριφθεί από διεθνείς οργανισμούς υγείας και τις τοπικές υγειονομικές αρχές», εξηγώντας ότι το περιεχόμενο αυτό παραβιάζει τους κανονισμούς του Facebook περί απαγόρευσης της παραπληροφόρησης που ενδέχεται να προκαλέσει «σωματικές βλάβες».

Η κίνηση αυτή είναι ασυνήθιστα δραστική για το Facebook, καθώς τις περισσότερες φορές περιορίζει την ανάρτηση περιεχομένου που περιέχει παραπλανητικές πληροφορίες για την υγεία επιβάλλοντας περιορισμούς στα αποτελέσματα αναζητήσεων και τις διαφημίσεις.

Η προσέγγιση αυτή του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει την οργή των επικριτών του ότι η Facebook έχει αποτύχει να περιορίσει την εξάπλωση ανακριβειών σε ιατρικά θέματα, κυρίως σε ό,τι αφορά τα εμβόλια.

Πηγή: iefimerida.gr

Ωστόσο, έχει κυκλοφορήσει επίσημη λίστα για τις εταιρείες που έχει "χτυπήσει" ο κοροναϊός!

Κοροναϊός: Τρόμος σε κρουαζιερόπλοιο! Σε καραντίνα δύο άνθρωποι

Τρόμος σε κρουαζιερόπλοιο λόγω του κοροναϊόυ, καθώς μπήκαν σε καραντίνα δυο άνθρωποι εξαιτίας του ιού στο λιμάνι της Τσιβιταβέκια.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Τσιβιταβέκια, σε προάστιο της Ρώμης οπού εντοπίστηκαν δύο ύποπτα περιστατικά κοροναϊού στο κρουαζιερόπλοιο Costa Smeralda και έχουν τεθεί ήδη σε απομόνωση στο θεραπευτήριο του πλοίου.

Οπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera πρόκειται για ένα ζευγάρι από το Μακάο προσθέτοντας ότι η γυναίκα ηλικίας 54 ετών εμφάνισε χθες πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα.

Αμέσως, τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει κάποια συμπτώματα, τέθηκαν σε απομόνωση. Μάλιστα μετέβησαν στο πλοίο γιατροί από το εθνικό ινστιτούτο για μολυσματικές ασθένειες, Spallanzani της Ρώμης και υπέβαλαν τη γυναίκα σε τεστ για να δουν εάν πρόκειται για απλή γρίπη ή για τον κορονοϊό.

Στο κρουαζιερόπλοιο βρίσκονται περίπου 6.000 άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν κατέβει από το πλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο Κινέζοι βρίσκονταν στην πόλη Σαβόνα πριν μερικές ημέρες, ενώ έφτασαν στο αεροδρόμιο Μαλπένσα στο Μιλάνο από το Χονγκ Κονγκ στις 25 Ιανουαρίου.

Έκτακτη συνεδρίαση του ΠΟΥ

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα συγκαλέσει εκ νέου σήμερα Πέμπτη, και για τρίτη φορά σε μία εβδομάδα, την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης για τον νέο κοροναϊό που εμφανίστηκε στην Κίνα, προκειμένου να αποφανθεί εάν η επιδημία αποτελεί ή όχι απειλή διεθνούς ανησυχίας. «Αποφάσισα να συγκαλέσω εκ νέου αύριο την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού για τον νέο κοροναϊό (2019-nCoV) προκειμένου να με ενημερώσει εάν η υφιστάμενη επιδημία συνιστά μια έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας» έγραψε ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους σε ένα tweet.

elefterotypos.gr