Έκτακτο! Σεισμός στην Καλαμάτα! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Νέα σεισμική δόνηση!

Έκτακτο! Σεισμός στην Καλαμάτα! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα! Νέος ισχυρός σεισμός "χτύπησε" την Καλαμάτα πριν από λίγη ώρα, μετά από σειρά σεισμικών δονήσεων στο Αιγαίο Πέλαγος! Μάθετε αναλυτικά πόσα Ρίχτερ ήταν!

Σεισμός σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (31/1) στην Καλαμάτα, με τον Εγκέλαδο να χτυπά εκ νέου στην Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια σεισμική δόνηση της τάξης των 2.3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, που είχε ως επίκεντρο στα 7 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, με εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Πριν από λίγη ώρα, σεισμός χτύπησε και την Κρήτη!

Πηγή: athensmagazine.gr

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ! Που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά. Που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος και τρομοκράτησε τους κατοίκους και των γύρο περιοχών;

Η συγκεκριμένη σεισμική δόνηση που εκδηλώθηκε στις 03:26 είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην ρουμανική περιφέρεια.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε βάθος 121 χιλιομέτρων, σύμφωνα με στοιχεία με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνας και Ανάπτυξης Γεωφυσικής(INCDFP), μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Agerpres».

Ο σεισμός προκάλεσε αναστάτωση και έγινε αισθητός στο Βουκουρέστι. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες ή υλικές ζημιές. Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε ορισμένες περιοχές της βορειοανατολικής Βουλγαρίας, όπως στο Ρούσε, το Σούμεν και το Βέλικο Τίρνοβο.

Και στην Ελλάδα σημειώθηκε σεισμός με επίκεντρο την Κάρπαθο.

Newsroom Αθήνα 9,84

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ! Που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Ισχυρός σεισμός "έσκασε" 5,7 Ρίχτερ και ταρακούνησε όλη την περιοχή! Που «χτύπησε» ωστόσο ο Εγκέλαδος και τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Τατζικιστάν.

Ο σεισμός σημειώθηκε 15 χιλιόμετρα από την περιοχή Karakenja.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Σοκ είχε προκαλέσει ο σεισμός που είχε σημειωθεί στην Τουρκία. Βίντεο που ανατριχιάζει με τον κόσμο να τρέχει πανικόβλητος.

Πηγή: protothema.gr