Σεισμός κοντά στην Πάργα

Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός κοντά στην Πάργα

Σεισμός εκδηλώθηκε σε εστιακό βάθος 16 χιλιομέτρων στην περιοχή μεταξύ Πρέβεζας και Πάργας το βράδυ του Σαββάτου. Πόσα Ρίχτερ ήταν; Ευτυχώς δεν έχουν καταγραφεί υλικές ζημιές ή θύματα από την σεισμική αυτή δόνηση.

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγη ώρα 24 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάργας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 16 χιλιομέτρων.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε μεγάλο τμήμα της δυτικής Ελλάδας, από την Πάτρα έως τα Ιωάννινα.

Σοκ είχε προκαλέσει ο σεισμός που είχε σημειωθεί στην Τουρκία. Βίντεο που ανατριχιάζει με τον κόσμο να τρέχει πανικόβλητος.

protothema.gr

Έκτακτο! Σεισμός στην Κρήτη! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα! Μετά τη διπλή σεισμική δόνηση που «χτύπησε» το Αιγαίο Πέλαγος νωρίτερα μέσα στη μέρα, ένας νέος σεισμός σημειώθηκε, αυτή τη φορά στην Κρήτη! Μάθετε αναλυτικά πόσα Ρίχτερ ήταν!

Ο εγκέλαδος, μετά την Κάρπαθο, χτύπησε και την Κρήτη, με τη σεισμική δόνηση να λαμβάνει τόπο κοντά στα Χανιά.

Συγκεκριμένα, ο σεισμός βρέθηκε στους 2.4 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ και έγινε στα 37 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Παλαιόχωρας Χανίων, έχοντας εστιακό βάθος στα 30 χιλιόμετρα.

Στο μεταξύ πριν από λίγη ώρα ένα σοκαριστικό τροχαίο σημειώθηκε στα Χανιά!

Πηγή: athensmagazine.gr

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ! Που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά. Που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος και τρομοκράτησε τους κατοίκους και των γύρο περιοχών;

Η συγκεκριμένη σεισμική δόνηση που εκδηλώθηκε στις 03:26 είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην ρουμανική περιφέρεια.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε βάθος 121 χιλιομέτρων, σύμφωνα με στοιχεία με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνας και Ανάπτυξης Γεωφυσικής(INCDFP), μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Agerpres».

Ο σεισμός προκάλεσε αναστάτωση και έγινε αισθητός στο Βουκουρέστι. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες ή υλικές ζημιές. Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε ορισμένες περιοχές της βορειοανατολικής Βουλγαρίας, όπως στο Ρούσε, το Σούμεν και το Βέλικο Τίρνοβο.

Και στην Ελλάδα σημειώθηκε σεισμός με επίκεντρο την Κάρπαθο.